Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.03.2012, 11:35:01
oana72
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Stai in familia ta si familia ta te va invata toate !
Acasa vei vedea patimile din tine si vei intelege greutatea despatimirii. Acasa vei invata iubirea. Acasa vei trai Filocalia.
Intru totul de acord cu tine. Ai surprins in cateva vorbe esentialul. Amin!
Reply With Quote
Vechi 04.03.2012, 16:50:55
korinna korinna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.06.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Stai un pic că nu scapi așa ușor! Admit că nu există secrete, dar există modalități diferite de a ține în viață această realitate deopotrivă puternică și fragilă care este dragostea de lung parcurs. Știu că partea cea mai importantă e un dar de la Dumnezeu, dar totuși, ținând cont de partea omului și a libertății lui în această ”ecuație” , întreb: cum poți să-ți chivernisești interioritatea ca să-ți păstrezi mereu proaspătă iubirea? (aici precizez din nou că interoghez în optica lui ”cum este” și nu ”cum ar trebui să fie”).
Iubirea adevarata se preocupa sa "chiverniseasca interioritatea" celuilalt, nu a lui ... iubirea inseamna intotdeauna celalalt, daca nu pui pe primul plan persoana pe care crezi ca o iubesti, nu o iubesti, ti se pare.
Reply With Quote
Vechi 04.03.2012, 17:01:18
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de korinna Vezi mesajul
Iubirea adevarata se preocupa sa "chiverniseasca interioritatea" celuilalt, nu a lui ... iubirea inseamna intotdeauna celalalt, daca nu pui pe primul plan persoana pe care crezi ca o iubesti, nu o iubesti, ti se pare.
Foarte frumos ai spus, însă trebuie să fac din nou precizarea că întrebările mele sunt de pe postura de moderator al discuției (poziție orecum ingrată că risc să pun întrebări cam tâmpite)

Dezvoltă te rog partea cu ”ți se pare”. Ce nume poartă acest surogat al iubirii și cum se manifestă el?
Vechi 04.03.2012, 18:07:40
korinna korinna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.06.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Foarte frumos ai spus, însă trebuie să fac din nou precizarea că întrebările mele sunt de pe postura de moderator al discuției (poziție orecum ingrată că risc să pun întrebări cam tâmpite)

Dezvoltă te rog partea cu ”ți se pare”. Ce nume poartă acest surogat al iubirii și cum se manifestă el?
Surogatul iubirii? ... propria iubire de sine. Adica, "vreau sa ma iubesti pentru ca merit, pentru ca mi se cuvine" (iubirea de sine). Sunt oamenii care se iubesc pe sine prin intermediul celorlalti. Genul:te iubesc pentru ca ma iubesti.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2012, 00:09:21
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Nu exista secrete pentru o buna vietuire in familie. Exista in schimb iubire si lipsa de iubire. Daca in timpul zilei iti aduci macar din cand in cand aminte de cei din familie, e dovada ca ii iubesti si cu siguranta te intelegi bine cu ei. Daca iti aduci aminte de ei doar cand intri in casa, e semn ca ai asezat altceva si nu familia in inima ta. Iubiti si veti vedea ca omul este cu adevarat creat dupa chipul lui Dumnezeu. E capabil sa spuna noi, nu doar eu.
DA, frate! DA, DA, DA spre Slava lui Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 01.03.2012, 13:59:26
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
E capabil sa spuna noi, nu doar eu.
N-am mai insistat ieri pe această nuanță a limbajului care mi se pare revelatoare pentru adevărul din inimă. Trecerea, nemijlocită de voință, adică spontană, de vorbitul despre eu și el/ea la noi pare să fie un indiciu important al depășirii individualității egoiste în direcția unității matrimoniale, a trupului unic al cuplului în care partenerii conviețuiesc precum cele două naturi în Hristos: neschimbat, neamestecat, neîmpărțit , nedespărțit. Cine reușește să se apropie de unele ca acestea, a înaintat adânc în taina cununiei, ea însăși inepuizabilă ca tot de e dumnezeiesc.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Galeriu - prinos de ganduri si experiente Marius22 Generalitati 8 06.07.2013 22:33:58
Experiente cu protestanti danyel Secte si culte 83 12.02.2013 16:18:24
Despre iubire cu iubire dobrin7m Nunta 27 18.10.2011 14:22:52
casatorie aranjata, de nevoie sau din iubire.... ella87ella Nunta 2 06.04.2010 13:50:56
Icoane Speciale Luminoase in intuneric civt Stiri, actualitati, anunturi 15 31.08.2008 22:04:09