Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2012, 22:37:03
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de apophis Vezi mesajul
De exemplu ar putea sa invete astronomie, e mult mai interesanta si folositoare, sau sah ca la rusi.

Tocmai asta spun, religia sa fie ora obtionala, nu obligatorie. Copilul tau, daca vrei sa invete religie, sa invete, nu ma intereseaza. Dar sunt foarte multi care nu vor sa se faca religia obligatoriu la scoala.
Si de cand este religia ora obligatorie ?
Poate pentru tine e mai interesanta astronomia, poate pentru altul este mai interesanta religia.Lupta-te pentru dreptul copilului tau de a invata astronomia in timp ce al meu invata religia.

Btw vezi ca ai scris gresit optionala.Asta apropo de L-ai sau La-i .
Reply With Quote
Vechi 25.05.2012, 22:53:40
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
obtionala
Cineva vana greselile lui mihaila alin........
Reply With Quote
Vechi 26.05.2012, 19:41:14
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Da de ce religia se face la scoala indiferent daca un copil e ortodox sau nu si daca se face, de ce sa nu fie si alta religie?

Dupa parerea mea nu ar trebui sa existe ora de religie in scoli, e pierdere de vreme si se pun note care pot strica mediile copiilor.

Care vrea sa isi bage in cap povesti cu zei,ingeri, draci etc, poate sa citeasca linistit in timpul liber.
Pe bune? Si atunci de ce ar trebui copii sa invete teoria lui Darwin, care nu e dovedita?
Reply With Quote
Vechi 26.05.2012, 20:14:02
apophis apophis is offline
Banned

Data înregistrării: 01.05.2012
Locație: Braila
Implicit

Sah, astronomie, sport sau pur si simplu sa aiba timp liber.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2012, 17:24:05
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

-eu cred ca e foarte buna ora de religie,dar sunt de parere ca nu trebuie puse absente si note.
-intr-o tara cu o traditie ortodoxa,dupa 45 de de ani de comunism,ateism,...eu cred ca ora de religie in scoli e binevenita;daca ne gandim profund si duhovniceste rostul omului este sa-L caute pe Dumnezeu,si sa-si mantuiasca sufletul.
-cate informatii nu se invata la scoala si apoi se uita (sute de formule de matematica,fizica,chimie...) sau nu ne folosesc niciodata in viata,pe cand religia,credinta ne foloseste si in viata aceasta si in cea viitoare
-ce progres este acesta daca oamenii "moderni" nu mai cred in suflet ,Dumnezeu,...ci doar in materie,progresul stiintei,tehnica...toate acestea sunt trecatoare (cele materiale) iar doar sufletul e vesnic
-despre stiinta sufletului se invata inca de pe vremea lui Socrate si Platon,si ei credeau in nemurirea sufletului.Ce progres a facut omenirea daca dupa 2500 de ani multi sunt atei,necredinciosi,nu vor sa auda de religie,de ora de religie in scoli...?

SFANTUL SIMEON NOUL TEOLOG: filocalia 6:

„Dumnezeu nu este nicăieri pentru cei ce privesc trupește, căci e nevăzut. Dar pentru cei ce înțeleg duhovnicește este pretutindeni ; căci e de față, fiind în toate și în afară de toate. El este în toate și aproape de cei ce se tem de El (Ps. LXXXIV, 10), dar mîntuirea Lui e departe de cei păcătoși (Ps. CXVIII, 155).
Reply With Quote
Vechi 25.05.2012, 21:51:54
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Pt. a-si apara copiii , trebuie ca mai intii parintii sa fie bine infipti in ortodoxie , credinciosi cu un singur Dumnezeu , credinciosi care sa-si fi dus copii la biserica de la 2,5 ani si stat cu ei la toata liturghia , credinciosi fara idoli si neecumenisti , credinciosi care sa ofere copiilor in cadrul familiei un climat ortodox continuu si nu doar duminica , copiii sa traiasca intr-o casa cu icoane cinstite /venerate,cu candele , invatati de mici cu un canon ,cu post , precum si toate cele ale vietii duhovnicesti , corelate mereu cu virsta lor .
Cu cit parintii traiesc impreuna cu copii lor facind cit mai putine din acestea cu atit protectia lor este din ce in ce mai slaba si ii vintura sectarii cum vor ei , si pe ei si si pe parintii lor , acestia crezind desigur ca fac dragoste frateasca fata de aproapele si ca ecumenismul este un lucru deosebit de bun dar pe care scirbosii de ortodocsi il mistifica si il denatureaza cu multa dusmanie !

Asta este baza luptei ,ca restul , cu reclamatii ,cu petitii si sesizari catre oficialitatile masone ... slaba nadejde !
Sau poate mai sperati in Patriarhie , in ONG-uri, in TVG-uri sau alte O-Le-Le-uri !?!?
Nu, voiam sa spun ca sunt expusi.
Multi copii au ramas singuri, parintii lor fiind plecati la munca, multi copii nu arata acasa ce carti au primit la scoala, nu povestesc cu parintii lor toate amanuntele ce li se ivesc la scoala si nici nu stiu cine e sub blana de lup -ca nu li se spune la scoala deschis, acestea sunt carti de la adventisti, ori de la mormoni, ori de la nu stiu cine, ca sa stie exact ce tin in mana- sunt entuziasmati de lucrurile ""interesante"" gasite in acele brosurele despre sanatate, despre educatie, despre moralitate, despre regim alimentar, etc.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2012, 21:58:23
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Multi copii au ramas singuri, parintii lor fiind plecati la munca, multi copii nu arata acasa ce carti au primit la scoala, nu povestesc cu parintii lor toate amanuntele ce li se ivesc la scoala si nici nu stiu cine e sub blana de lup -ca nu li se spune la scoala deschis, acestea sunt carti de la adventisti, ori de la mormoni, ori de la nu stiu cine, ca sa stie exact ce tin in mana- sunt entuziasmati de lucrurile ""interesante"" gasite in acele brosurele despre sanatate, despre educatie, despre moralitate, despre regim alimentar, etc.
Imi aduc aminte cand eram eu la scoala aveam o profesoara de engleza (nu stiu ce natie de sectar era ) care utiliza alte trucuri ca de exemplu invitarea unor americani care bineinteles erau "fratii" dansei .Se intampla de mult lucrurile astea si scoala e un mediu propice pentru prozelitism.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2012, 17:15:59
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Laura19 (...)3. Am vorbit cu ei si au recunoscut ca sunt adventisti din Iasi iar cartile pe care le promovau sunt ,,Maini inzestrate-Povestea vietii mele” si ,,Gandeste cutezator” de Dr. Ben Carson, carti promovate de http://beta.amicusromania.ro/despre-no/istoric/,
E figura Ben Carson asta, un fel de Dan Puric mai imbisericit, acelasi stil
Gandeste cuteazator (Think big) –partea 1 http://vimeo.com/11233860
Ok,m-am lamurit. “Gandeste cutezator” e in genul “Fii demn!” a lui Puric , filosofeala despre viata.

p.s N-am gasit partea a 2-a, ar fi fost interesant de vizionat pana la sfarsit. Oare A.S.E.F chiar crede ca copiii citesc asa ceva? Poate parintii lor

Last edited by ioanna; 28.05.2012 at 18:07:01.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2012, 18:24:26
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Oare A.S.E.F chiar crede ca copiii citesc asa ceva? Poate parintii lor
Sunt cele mai citite cărți ale lui Ben Carson. Majoritatea adolescenților de la biserică le-au citit; chiar și cei care au vizionat mai întâi filmul artistic Gifted Hands.

Last edited by osutafaraunu; 28.05.2012 at 18:29:20.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2012, 22:12:44
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Da, pot exista si situatii extrem de dificile , cind nu prea stiu ce se poate face .
Sigur , Dumnezeu stie ce face . La fel a stiut si cind a ingaduit sa cada Constantinopolul (pt. nenumaratele pacate savirsite de la conducatori pina la opincari) cind toata lumea , in frunte cu patriarhul , spera doar-doar nu va cadea .
Si a fost altfel .
Dumnezeu este izvorul vietii si al iubirii , dar tot el este si dreptul judecator si rareori a iertat pe cei ce i-au gresit si nu s-au pocait , deoarece iertindu-i fara pocainta , ei nu mai inteleg nimic din instrainarea lor si isi pierd sufletul !

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atentie! sfantul_calinic Umanitare 11 14.03.2010 11:32:44
Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte Iustin32 Secte si culte 1872 20.12.2009 22:41:43
Misiune vs prozelitism georgeval Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 12.10.2009 12:41:05