Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.06.2012, 00:41:52
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Mai bine sa pacatuiti,decat sa faceti ceva din calcul.
O, strasnica invatatura! De maine ma apuc de exersat. Multumesc, maestre! Ai fost atat de bun ca ne-ai luminat si pe noi.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2012, 00:50:39
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
O, strasnica invatatura! De maine ma apuc de exersat. Multumesc, maestre! Ai fost atat de bun ca ne-ai luminat si pe noi.

........:))
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2012, 01:06:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Nebunia de o secunda mai presus ca orice norma morala.

Mesajul generatiei pro(s)Tv.

Nu degeaba petrecem timp pe forum crestin, ne zidim foarte si pe altii la fel.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2012, 17:42:08
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
Cum merge cu exersatul ? :)
Pai si a sta cu un baiat din calcul ,asa cum era tema acelui post,nu e oare un pacat si mai mare? A trai o viata fara iubire ,nu e oare cel mai grozav pacat,impotriva ta insuti si a celuilalt? Macar pacatuind trupeste ,mai ai o sansa sa te trezesti.Asa cum si desfranata a fost iertata ,pentru multa sa iubire.
Dar pacatul impotriva bucuriei de a trai,raceala, traiul din datorie cu cineva pentru care nu simti ,puse mai presus de bucuria simpla de a trai cu o persoana iubita,este ca o moarte lenta, mult mai greu de suportat.
Insa ce ma pot astepta de la cei care judeca doar dupa aparentele cuvintelor ,care urasc pacatul mai mult decat indragesc iubirea ...
Reply With Quote
Vechi 16.06.2012, 17:38:55
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cred_cu_adevarat Vezi mesajul
Ii cer sa ma lumineze in rugaciune insa n-am incredere ca duc o viata atat de curata incat sa mi se raspunda.
Vreau sa fac binele, dar nu stiu daca stiu sa-l aleg.
Ce faceti in dileme? Ascultati ce simtiti ca trebuie sa faceti? Sau faceti opusul sentimentelor voastre, stiind ca e posibil sa gresiti in lucrurile pe care le simtiti?
Cine poate crede are o viata atat de curata incat sa merite sa i se raspunda? Daca ar fi valabil criteriul asta (de FALSA SMERENIE SI MARE TRUFIE SI VICLENIE) nu s-ar mai ruga nimeni. In nici un caz nu s-ar mai ruga curvele, curvarii, betivii, drogatii, criminalii, hotii, perversii de toate genurile etc. Asta voiti? Sa nu ne mai rugam pe motiv ca nu suntem inca sfinti? Rugati-va, om al lui Dumnezeu si poate veti capata sfintenia intr-o zi si atunci va veti ruga si pentru noi astilalti, pacatosii si nevrednicii... Rugati-va!
Stim sa alegem binele in masura in care cunoastem poruncile Domnului si avem o farima de onestitate in raport cu noi insine. Dar daca suntem vicleni fata de propria constiinta, fireste ca ne prefacem ca nu stim care-i alegerea buna. Pofte multe si ascunse, alegeri perfide... Iata iadul.
Ce sa face, in dileme? Dilemam...
Adica: ne rugam, postim, ne spovedim, intrebam, ne dezvaluim TOT universul dilemei, avem rabdare, citim, cugetam, meditam, muncim, iubim, traim. Ce sa facem altceva?
Ducem o viata omeneasca, in duh crestin si incercam sa nu pacatuim prea mult. Asta facem.
Si facem rabdare, rabdare, rabdare...
Dar e greu. Stiu. Tuturor ne e greu, de cand lumea asta cazuta.
Domnul sa ne miluiasca! AMIN+
Reply With Quote
Vechi 18.06.2012, 03:14:21
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
voi cand va aflati in dileme de genul acesta, in care nu stiti ce e bine IN FATA LUI DUMNEZEU care stie riscurile, vointele oamenilor, dorintele si tot ce inseamna viata voastra, ce faceti?
(...)
Vreau sa fac binele, dar nu stiu daca stiu sa-l aleg.
Ce faceti in dileme? Ascultati ce simtiti ca trebuie sa faceti? Sau faceti opusul sentimentelor voastre, stiind ca e posibil sa gresiti in lucrurile pe care le simtiti?
Am fost si eu in asemenea situatii,si poate inca sunt. Ce pot sa fac,nu stiu,e tare aiurea. Doar rugaciune,speranta,ascultare de duhovnic,alte solutii nu prea vad sa existe din pacate.

Citat:
În prealabil postat de Mtcrysty17 Vezi mesajul
da, domnule dumitru.... asta am vazut si eu dupa ceva timp..... doar ca atunci, insasi persoana pe care ma chinuiam sa o ajut imi spunea ca o fac in zadar..... dar nu m-am lasat deznadajduit.... doar ca rugaciunea pentru acea persoana mi-a adus mie chinuri groaznice, si ispite mult mai mari.... dar a trecut.... totul trece..... Doamne ajuta!!!
Cristi,din ce vad ma aseman mult cu tine,iar raspunsurile faptelor tale nu le vei vedea pe loc (nici tu si nici respectiva persoana),ci mai tariu,poate peste ani de zile. Abia atunci fiecare va trage foloasele sau osandele...
Reply With Quote
Vechi 19.06.2012, 02:39:11
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:

Mergand mai departe, va intreb pe toti, oameni dragi:

voi cand va aflati in dileme de genul acesta, in care nu stiti ce e bine IN FATA LUI DUMNEZEU care stie riscurile, vointele oamenilor, dorintele si tot ce inseamna viata voastra, ce faceti?

merg la duhovnic. Ii expun problema si fac ascultare de sfatul sau.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 16.06.2012, 16:18:51
Kronos's Avatar
Kronos Kronos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.06.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Albinutza303 Vezi mesajul
Probabil va referiti la mine, la raspunsul meu scurt, cu semn de intrebare, dar insusi titlul topicului este format din trei semne de intrebare.
Am cerut cateva detalii [daca se pot da, bineinteles], ceea ce a favut si Mtcrysty17, ca sa poata fi ajutata cu niste raspunsuri.
Doamne ajuta !
Nu m-am refeit la dvs. pentru că nu dvs. ați deschis topicul și i-ați pus titlul acesta. Titlurile acestea sunt tipice „jurnalismului galben” (pe scurt: stilul lui Dan Diaconescu) în care faptele sunt mult exagerate (Uluitor, fantastic, așa ceva n-ai mai văzut etc.) sau în care se oferă foarte puține informații tocmai pentru a atrage cât mai multe accesări, când colo articolul e din două paragrafe format din 4 fraze care se repetă și care nu spun nimic, de fapt. E un stil infect care a distrus întreaga presă din România. Jurnalismul înseamnă investigații, istorie, paralele pentru a oferi o imagine obiectivă și de ansamblu.

Cam așa și cu topicul acesta. Titlul nu spune nimic, mesajul nu oferă aproape niciun detaliu.. la cât mai multe accesări.
Reply With Quote
Răspunde