Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.09.2012, 12:34:02
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Ar trebui să vă facă să vă gândiți cam ce ar simți bunica dacă v-ar auzi vorbind, pe dumneavoastră și pe alți forumiști care, pe acest thread, mai aveau puțin până să ceară deportarea forțată a ungurilor.
nu vrea nimeni deportarea fortata a ungurilor si secuilor, asta ar fi fascism !

totusi, s-a emis ideea ca daca nu sunteti multumiti in acest stat, atunci puteti emigra.

ungur fiind, v-ati putea stabili undeva in Estul Ungariei, lasat cam nepopulat deoarece majoritatea ungurilor prefera Vestul Ungariei, sunt preturi mici la locuinte, si ati fi in tara pe care o doriti.

nu va da nimeni afara din Romania, dar daca sunteti asa nemultumit, de ce nu plecati, sa ne lasati in pace? ar fi cel mai bine pentru toti, si pentru dumneavoastra si pentru noi, romanii.
Vechi 06.09.2012, 12:43:18
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
nu va da nimeni afara din Romania, dar daca sunteti asa nemultumit, de ce nu plecati, sa ne lasati in pace? ar fi cel mai bine pentru toti, si pentru dumneavoastra si pentru noi, romanii.
În cee ce mă privește, nu plec dintr-un număr de motive:

Primul și cel mai important este acela că o duc bine în România, asta în măsura în care pot să mă detașez de anumite realități care mă înconjoară. Din punct de vedere profesional și familial sunt realizat, și nu simt nevoia să plec.

În al doilea rând, nu mi-am pus niciodată problema să iau decizii majore pentru mine și pentru familia mea la sugestia unor necunoscuți de pe forumuri online. Mai pe scurt: voi îmi spuneți să plec, eu vă spun că n-am chef. You want it to be one way, but it's the other way. Deal with it.

În al treilea rând, nu sunt ungur. Sunt bănățean de limbă română, deși am și sânge aromân, unguresc, austriac și american. Pe linie directă masculină, originea mea etnică este aromână. Din tată în fiu, sunt la a cincea generație de bănățeni vorbitori de limbă română, și de religie catolică.

În ultimul rând, nu vi se pare hilar că unui bănățean a cărui familie trăiește aici de cel puțin 150 de ani i se poate sugera să plece dacă nu-i convine, dar dacă bănățeanul îi sugerează același lucru unui, să zicem, oltean care e prima generație în Timișoara, îi sare toată lumea în cap ?

Last edited by MihaiG; 06.09.2012 at 12:47:24.
Vechi 06.09.2012, 13:34:41
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
1.Ar trebui să vă facă să vă gândiți cam ce ar simți bunica dacă v-ar auzi vorbind, pe dumneavoastră și pe alți forumiști care, pe acest thread, mai aveau puțin până să ceară deportarea forțată a ungurilor.

2.Știți să ne spuneți măcar numele unuia dintre stră-stră-străbunicii dumneavoastră ?
1. Aratati-mi concret unde am vorbit eu despre deportarea fortata a ungurilor.

Bunica mea, a trait in vremea ocupatiei maghiare din Ardeal si era cea care mergea la autoritati sa ia portia de alimente pentru toata familia pentru ca stia bine ungureste si astfel scapa a fi impunsa cu furca, asa cum erau romanii din familie......Bunicii mele sigur nu i-ar placea ce se intampla, pentru ca a trecut chiar ea prin asta, copiii ei au suferit atunci.

2. Da, stiu. La ce va ajuta????

Last edited by Adriana Cluj; 06.09.2012 at 13:42:59.
Vechi 06.09.2012, 13:42:21
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
1. Aratati-mi concret unde am vorbit eu despre deportarea fortata a ungurilor.
Am spus textual "alți forumiști". Se știu ei care.

Citat:
2. Da, stiu. La ce va ajuta????
Vă cred pe cuvânt. Vă ajută în sensul că vă conferă un grad sporit de legitimitate atunci când discutăm despre chestiuni de această natură. Cine spune "noi românii" trebuie să poată să și susțină o asemenea sintagmă cu ceva concret.
Vechi 06.09.2012, 13:52:59
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
Ar trebui să vă facă să vă gândiți cam ce ar simți bunica dacă v-ar auzi vorbind, pe dumneavoastră și pe alți forumiști care, pe acest thread, mai aveau puțin până să ceară deportarea forțată a ungurilor.
Citat:
Am spus textual "alți forumiști". Se știu ei care.
mai cititi o data exact ce ati scris........pe dumneavoastră și pe alți forumiști

ce Doamne iarta-ma, mintim in direct?

Completarea referitoare la bunica si tratamentul aplicat populatiei ROMANE nu v-a interesat????
Sa mai completez atunci: ungurii casatoriti cu romani, cum era cazul bunicii mele, erau tratati aproape ca romanii, doar putin mai bine de catre autoritatile maghiare. Si celelalte etnii: evrei, tigani, armeni aveau parte de acelasi tratament ca si romanii.
Doar ungurii "curati" erau cat de cat pe placul lor, asta mai ales daca erau si colaborationisti.

Iar lucrurile astea nu le stiu din vreo carte ci din gura mamei mele.

Last edited by Adriana Cluj; 06.09.2012 at 13:59:47.
Vechi 06.09.2012, 14:00:04
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
mai cititi o data exact ce ati scris........pe dumneavoastră și pe alți forumiști

ce Doamne iarta-ma, mintim in direct?
Puțină gramatică nu strică.

Am scris așa: Ar trebui să vă facă să vă gândiți cam ce ar simți bunica dacă v-ar auzi vorbind, pe dumneavoastră și pe alți forumiști care, pe acest thread, mai aveau puțin până să ceară deportarea forțată a ungurilor.

Faptul că verbele a avea și a cere sunt conjugate la persoana a treia arată că se referă la persoanele mneționate anterior în propoziție la persoana a treia, în speță, "alți forumiști".

Dacă ar fi fost declinate la persoana a doua v-ar fi inclus și pe dumneavoastră, respectiv dacă ar fi sunat așa:

Ar trebui să vă facă să vă gândiți cam ce ar simți bunica dacă v-ar auzi vorbind, pe dumneavoastră și pe alți forumiști care, pe acest thread, mai aveați puțin până să cereți deportarea forțată a ungurilor.

Last edited by MihaiG; 06.09.2012 at 14:03:21.
Vechi 06.09.2012, 14:07:05
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
Iar lucrurile astea nu le stiu din vreo carte ci din gura mamei mele.
Iar eu știu din gura tatălui și a bunicii mele, care erau amândoi români, că nu au fost tratați niciodată altfel decât unguriisau șvabii din jurul lor, nici ei și nici alți români.
Vechi 05.09.2012, 19:59:37
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
Pentru că te bați în piept cu cărămida naționalismului, vreau și eu să știu cam de cât timp este familia ta română și de unde se trage ea. Deci ? Câti antecesori îți cunoști, ce nume, ocupație, naționalitate aveau ?

Întrebare valabilă și pentru ceilalți mari români verzi din audiență.

.................................................. .....................................

Last edited by TunsDiana; 06.09.2012 at 18:18:14.
Vechi 05.09.2012, 21:31:09
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Pentru că te bați în piept cu cărămida naționalismului,
Nu mă bat cu cărămida naționalismului în piept, ci doar am semnalat un fapt, o intenție a unor cetățeni români de altă etnie care vor să săvârșească o hoție. Așa că domnule avocat vă rog din nou să faceți diferența.

Citat:
vreau și eu să știu cam de cât timp este familia ta română și de unde se trage ea. Deci ? Câti antecesori îți cunoști, ce nume, ocupație, naționalitate aveau ?
Te-am rugat să nu ne vinzi gogoși și să vii cu chestii serioase. Ți-am deminstrat pe desen că ești pe lângă subiect. Așa pentru liniștea ta, părinții mei sunt de etnie români, bunicii mei la fel, iar străbunicii de asemenea.
Vechi 05.09.2012, 23:30:04
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Te-am rugat să nu ne vinzi gogoși și să vii cu chestii serioase. Ți-am deminstrat pe desen că ești pe lângă subiect. Așa pentru liniștea ta, părinții mei sunt de etnie români, bunicii mei la fel, iar străbunicii de asemenea.
Toți cei opt străbunici sunt de etnie curat română ? Sunteți foarte sigur ? Dar despre stra-strabunici ne puteți spune ceva ? De exemplu, știți cum îi chema, măcr pe jumătate dintre ei, cu ce se ocupau, de unde erau ? Dar despre stă-stră-străbunici știți să ne spuneți ceva ? Câți dintre ei erau români, de unde erau, cu ce se ocupau ? Sau, dacă nu despre toți stră-stră-străbunicii, măcar despre unul, știți să ne spuneți ceva ?
Subiect închis