![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În privința mamei dv, nu aveți motive să vă faceți prea multe griji. Nu e importantă viața toată cât e important ultimul ceas al ei. Dacă s-a spovedit așa cum trebuie și dacă s-a împărtășit, sunt motive întemeiate de speranță că a murit în stare de grație sfințitoare. Ceea ce ar fi util să faceți pentru sufletul ei este ceea ce e de presupus că ar vrea ea să facă, dacă între "acolo" și "aici" nu ar fi o punte pe care o trecem o singură dată și într-un singur sens. Să duceți la bun sfârșit ceea ce a început, dar nu a terminat. Dacă a scris o carte nepublicată (dar pe care ar fi vrut să o publice) încheiați-o și publicați-o. Dacă a lucrat la o rochie și a lăsat-o neterminată, vorbiți cu o croitoreasă să o termine și oferiți-o cuiva în dar. De a început un proces din poziție de dreptate, duceți-l la bun sfârșit. Și așa mai departe.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu cred ca prin spovedanie asa cum trebuie se intelege marturisirea acelor greseli pentru care constiinta ne mustra, mai putin conteaza durata spovedaniei. In legatura cu cele 40 de Liturghii, nu cred ca exista rugaciune mai puternica decat Sfanta Liturghie, de aceea cred ca nu li se exagereaza importanta. Aceste 4o de Liturghii sunt tare folositoare si impreuna cu rugaciunile celor dragi si milostenia, ajuta mai mult decat credem sufletul.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt pacate pentru care pe unii nu ii mustra constiinta. Cati dintre copii care isi incep viata sexuala la 14-15 ani au mustrari de constiinta? Cati considera ca ceea ce fac este un pacat. Pacatele marturisite la Sfanta Spovedanie se iarta, dar doar in cazul in care exista si pocainta. Cele nemarturisite nu se iarta. Un om care nu a avut o relatia cu Biserica toata viata si a facut o spovedanie de 15 minute este imposibil sa fi marturisit toate pacatele savarsite.
|
||||
|
||||
![]()
Dumnezeu sa o ierte pe mama dvs! Ea si-a incheiat socotelile pe acest pamant.
Dumneavoastra nu va ramane decat sa va rugati cu multa credinta pentru sufletul ei, sa o pomeniti la Sfanta Liturghie si sa faceti milostenie pentru sufletul ei, repet, cu credinta si cu dragoste, in limita posibilitatilor. Toate sunt in mana Domnului. Dar pilda talharului de pe cruce ar trebui sa va dea multa nadejde. Sa stiti ca sunt unii care nici in ceasul mortii nu accepta preotul sa ii impartaseasca... De folos aceste linkuri - http://www.crestinortodox.ro/carti-o...tas-82021.html http://www.parohiamacin4.org/foloasele_parastaselor.htm despre sarindare si folosul lor, pe cine si cum ajuta. Eu va inteleg intrucatva, si eu imi faceam probleme daca o fi ajuns bunica in rai sau nu, chiar daca a fost toata viata ei o femeie foarte credincioasa Bisericii si foarte milostiva. Va va ajuta mult spovedania si impartasania.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
OAIA RATACITA - Cum putem ajuta un om care si-a pierdut credinta? | maria32 | Generalitati | 5 | 01.02.2013 11:31:53 |
Oamenii strazii. Cum ii putem ajuta? | N.Priceputu | Umanitare | 54 | 10.04.2012 17:05:24 |
Cum putem ajuta? | Adriana-Simona | Calugarul | 15 | 05.01.2012 01:11:49 |
Si noi putem ajuta | anita | Umanitare | 2 | 16.09.2009 19:42:32 |
Macar o data putem ajuta... | maryanast | Umanitare | 5 | 29.11.2007 22:25:51 |
|