Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.09.2012, 03:36:17
Teodosie Teodosie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2012
Locație: Timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

In Corinteni 1 - 7 scrie despre casatorie.
La 29 scrie ca, mai spre sfarsit, sa fi ca si cum n-ai avea femeie, dorinta de infranare are baza Biblica.

Impreunarea e pentru copii care inseamna iubire.
Poate ca in cugetul inimii si mintii se face diferenta daca ai fost cu dorinta de a da nastere sau a iti face o pofta .

Daca respecti femeia in sarcina , nu umbli cu fereli , casatoria are multa abstinenta in ea, e mare si frumoasa.

Esentiale pentru celibat crestin :
1. Ruga calda si constanta , permanenta catre Maica Domnului.
2. Impartasanie facuta asa cum trebuie.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2012, 09:19:13
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
5) forumul: in general creaza dependenta...:))
Mare adevăr ai grăit.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2012, 10:38:18
ovidiu b.
Guest

Implicit

Necredincioșii în Dumnezeu nu pot avea parte de Taina lui Dumnezeu, în care nu cred. Cu necredincioșii nu e cu putință viața curată. Prin răbdarea chinuirii de la ei, pot fi biruiți de Dumnezeu și înviați din moartea în care trăiesc. Căci câtă vreme sunt numai trup, sunt printre morți și când află dspre Dumnezeu și suflet, invie din morți și încep pocăința. Ajutați-le, răbdând toate de la ei, dar împotriviți-vă păcatului, chiar dacă ar fi aceasta o mucenicie neîntreruptă. „Femeia să se teamă de bărbat” când Hristos este capul bărbatului, dar când capul lui e păcatul și „Dumnezeul lui e stomacul”, n-are ce sfat e mântuire lua de la dânsul. Fără Hristos este mort, iar sfatul morților duce la moarte; acolo să nu mergeți. De morți să nu aveți teamă. De cei ce nu se tem de Dumnezeu, nici voi să nu aveți teamă. Toată teama să vă fie de păcat, căci pe aceasta au avut-o și Sfinții.

Așadar să ne împotrvim păcatului, nu să ne lăsăm mereu amăgiți de scuza neputinței a uneia dintre părți sau mai rău a ambelor. Nu spun că nu trebuie să existe înțelegere sau derogări, dar astea în situații mai delicate, nu oricând. Dacă noi vrem cu adevărat binele soțului și al nostru, mai de folos este să încercăm să-l îndreptăm, iar îndreptarea nu o faci prin a-i satisface mereu poftele, când el are chef, căci prin aceasta amândoi vor slăbi. Mai de folos este ca cel tare să rămână tare și să-l tragă și pe cel slab după el. Nu invers, cum de cele mai multe ori se întâmplă, asta și din cauza că mulți trăiesc cu FALSA impresie că în cadrul nu familiei nu există desfrânare, iar posturile sunt lăsate doar pentru înfrânare de la mâncare, ci înfrânare de la orice plăcere.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2012, 10:54:46
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
Mi-a mers bine si asa:
a) prin insingurare si tacere (am o casa la tara, acolo petrec din cand in cand cateva zile; dar ma ajuta si o plimbare mai lunga, printr-un parc linistit, cu putini oameni - imbie la reflectie, la linistirea nervilor; iar impreuna cu rugaciunea predispune la pace sufleteasca si aduce o bucurie aparte, in ciuda oricaror ispite si incercari, oricat de mari ar fi...)
Iertare, dar nu degeneram? Daca abstinenta presupune insingurare si tacere, atunci unde mai e comuniunea frumoasa, dialogul din familie?

Citat:
i) sfatuieste pe altul care duce aceeasi lupta ("metoda expertului") chiar daca habar n-ai ce sa-i spui... :) Zambesc, dar nu glumesc: vei gasi solutii nebanuite!

j) tine conferinte, scrie carti, predica infranarea. As vei fi! Fa-te ca esti cel mai infranat om si, cu uimire vei constata ca .. vei deveni cu fiecare zi! AMIN+
Asta mi se pare o isipta strasnica. MAi ales intr-o lupta duhovniceasca.Sa fac pe invatatul, pe expertul. Cred ca se creaza cadrul prilenic ca vrajmasul sa imi arate cat de "puternic " sunt. Intr-o lupta duhovniceasca, reusesc doar cei smeriti.
Nu am intalnit inca un parinte duhovnicesc imbunatatit sa arate cat de expert e el in practicarea rugaciunii.
Vechi 21.09.2012, 11:20:38
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Iertare, dar nu degeneram? Daca abstinenta presupune insingurare si tacere, atunci unde mai e comuniunea frumoasa, dialogul din familie?
relatiile intime in cadrul casatoriei sunt binecuvantate de Dumnezeu si sunt importante deoarece unesc pe cei doi soti, infranarea poate fi facuta pentru rugaciune si dedicare la cele spirituale insa pe perioade limitate de timp, evitarea relatiilor daca nu se mai doresc copii nu prea are justificare.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2012, 11:39:52
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
evitarea relatiilor daca nu se mai doresc copii nu prea are justificare.
Și care e soluția? Desfrânarea, ferirea sau alte metode contraceptive?
Reply With Quote
Vechi 21.09.2012, 11:49:22
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
relatiile intime in cadrul casatoriei sunt binecuvantate de Dumnezeu si sunt importante deoarece unesc pe cei doi soti, infranarea poate fi facuta pentru rugaciune si dedicare la cele spirituale insa pe perioade limitate de timp, evitarea relatiilor daca nu se mai doresc copii nu prea are justificare.
SUBSCRIU LA CEEA CE AI SPUS amice. Asta le cer celor care sustin acest gen de abstinenta: versete biblice
Reply With Quote
Vechi 21.09.2012, 13:22:16
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul

Asta mi se pare o isipta strasnica. MAi ales intr-o lupta duhovniceasca.Sa fac pe invatatul, pe expertul. Cred ca se creaza cadrul prilenic ca vrajmasul sa imi arate cat de "puternic " sunt. Intr-o lupta duhovniceasca, reusesc doar cei smeriti.
Nu am intalnit inca un parinte duhovnicesc imbunatatit sa arate cat de expert e el in practicarea rugaciunii.
Sora Lore, va rog sa sesizati ca incerc sa inteleg cu precizie ce problema are Andrei si sa ii raspund strict la obiect. De data asta nu am mai plutit in generalitati ci i-am impartasit din experienta mea, asa cum am avut eu succes. Omul are nevoie de sprijin concret. Probabil ca dvs. nu ati sesizat despre ce e vorba cu adevarat in situatia lui Andrei....

Cat priveste treaba cu ispita strasnica, fiti linistita: toata consilierea psihologica este pentru unii o ispita strasnica, insa din fericire oamenii care depasesc probleme ale vietii prin consiliere nu isi pierd vremea cu reflectii teologice sterile. Invatati sa acceptati ca intre teologie si psihologie exista o anumita colaborare si ca atunci cand un psiholog cu experienta face o recomandare ar fi bine pentru interlocutor ca aceasta recomandare sa fie luata in serios. Cat priveste comnetariile nestiutorilor, e de inteles... Doar cine cunoaste, pricepe...
Reply With Quote
Vechi 21.09.2012, 14:44:05
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
Sora Lore, va rog sa sesizati ca incerc sa inteleg cu precizie ce problema are Andrei si sa ii raspund strict la obiect. De data asta nu am mai plutit in generalitati ci i-am impartasit din experienta mea, asa cum am avut eu succes. Omul are nevoie de sprijin concret.
Frate Ioane, remarca mea nu se refera strict la postul de acum. E o concluzie trasa in urma posturilor dvs din ultimele luni.

Citat:
Probabil ca dvs. nu ati sesizat despre ce e vorba cu adevarat in situatia lui Andrei....
Ba da, am sesizat, dar nu de la inceput. De aceea evit sa ii dau sfaturi practice.Un barbat e altfel alcatuit decat o femeie.
Citat:
Cat priveste treaba cu ispita strasnica, fiti linistita: toata consilierea psihologica este pentru unii o ispita strasnica, insa din fericire oamenii care depasesc probleme ale vietii prin consiliere nu isi pierd vremea cu reflectii teologice sterile. Invatati sa acceptati ca intre teologie si psihologie exista o anumita colaborare si ca atunci cand un psiholog cu experienta face o recomandare ar fi bine pentru interlocutor ca aceasta recomandare sa fie luata in serios. Cat priveste comnetariile nestiutorilor, e de inteles... Doar cine cunoaste, pricepe...
Toata consilierea psihologica daca contravine cu invatatura Bisericii e o ispita strasnica.Dar slava Domnului ca nu e asa. Mult face o consiliere psihologica sanatoasa. Dar capcana de a se pune pe sine inaintea celorlati, de a se da pe sine ca exemplu, de a da sfaturi la altii e o ispita specifica anumitor medii. Si din pacate, nu oricine vrea sa priceapa.
Vechi 21.09.2012, 12:20:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Mi-a mers bine si asa:
Faina lista, f. utila pentru cine pricepe:)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02