Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.02.2013, 10:16:49
Noiembrie's Avatar
Noiembrie Noiembrie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.01.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu poti.
Si nu vad la ce te-ar ajuta.

Textul ala e o fantezie stiintifica, sunt sigur ca n-ai inteles mare lucru din el, la ce ti-ar folosi in definitiv?
Nu m-ai citit sau nu m-ai inteles:eu NU vreau sa demonstrez nimic! Era o intrebare , ca urmare a mirarii ce m-a cuprins citind acel articol! De folosit poate mi-ar folosi, poate m-ar ajuta sa pricep unele chestii, cat despre altele nu ma pronunt...
Reply With Quote
Vechi 02.02.2013, 00:09:22
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noiembrie Vezi mesajul
In alta ordine de idei, stii ca anul trecut am auzit la o predica intr-o biserica unde nu merg decat rar , eu frecventand o alta,preotul zicand ca exista cu siguranta si alte lumi si ca odata vom lua legatura cu ele, si ca noi suntem forme de energie.
Parerile personale ale unui preot nu reprezinta invataturi ale Bisericii. Asta este o aberatie si nu are nici o legatura cu ce ne-a descoperit Hristos.
In astfel de situatii ar fi bine ca cineva sa il traga de maneca pe preotul respectiv si sa il intrebe pe ce isi bazeaza convingerea? Unde se regaseste asa ceva in Sfanta Scriptura sau in Sfanta Traditie?
Vechi 03.02.2013, 02:22:49
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Da Laura19, eu stiu foarte bine ca TOTUL e energie , are o vibratie anume, ca suntem suflete nemuritoare, dar ma intreb CUM pot demonstra STIINTIFIC si CORECT asta.
In alta ordine de idei, stii ca anul trecut am auzit la o predica intr-o biserica unde nu merg decat rar , eu frecventand o alta,preotul zicand ca exista cu siguranta si alte lumi si ca odata vom lua legatura cu ele, si ca noi suntem forme de energie.Nu mi-a venit sa cred!
Multumesc de raspuns si te mai astept la dialog si in alte parti.Doamne ajuta!
Este prea mult spus ca avem un suflet. Sufletul il construim intre noi atunci cand ajungem la " Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti". Pana atunci suntem doar niste parti risipite care cauta cum sa redevina un intreg.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2013, 09:48:09
Noiembrie's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Este prea mult spus ca avem un suflet. Sufletul il construim intre noi atunci cand ajungem la " Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti". Pana atunci suntem doar niste parti risipite care cauta cum sa redevina un intreg.
Stimata colega de forum, acceptiunea notiunii de suflet este vasta, insa eu inclin sa cred ca avem suflet si in sensul suflarii de viata ce ni s-a dat la nastere . Apoi ca ce simtim si cum, ca ne iubim aproapele tine de firea care poate intelege au ba, ce este bine si ce nu. La trecerea dincolo ne dam "ultima suflare", adica sufletul care poarta cu sine si firea . Mai mult nu vreau sa comentez.
ps. sa nu crezi ca n-am prins ideea cu reintregirea...redevenim cu adevarat "intregi" cand reusim sa ajungem "acasa" cum bine zicea Pelerinul.

Last edited by Noiembrie; 03.02.2013 at 09:50:10.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2013, 21:09:39
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Stimata colega de forum, acceptiunea notiunii de suflet este vasta, insa eu inclin sa cred ca avem suflet si in sensul suflarii de viata ce ni s-a dat la nastere . Apoi ca ce simtim si cum, ca ne iubim aproapele tine de firea care poate intelege au ba, ce este bine si ce nu. La trecerea dincolo ne dam "ultima suflare", adica sufletul care poarta cu sine si firea . Mai mult nu vreau sa comentez.
ps. sa nu crezi ca n-am prins ideea cu reintregirea...redevenim cu adevarat "intregi" cand reusim sa ajungem "acasa" cum bine zicea Pelerinul.
Dincolo de filozofiile despre suflet, care este sensul pentru care omul vine pe aceasta lume? Doar ca sa traiasca o viata de animal, sa creada in lucruri pe care nu le-a atins niciodata, sau sa-si corecteze natura egoista pentru a ajunge sa-si iubeasca aproapele ca pe el insusi si astfel sa vina mai aproape de Dumnezeu, care este iubire? Este Dumnezeu iubire sau nu? Si daca da, cum altfel il poti simti decat iubindu-ti aproapele, iesind din carapacea egoista catre ceilalti si ajungand la asemanarea cu El?
Reply With Quote
Vechi 03.02.2013, 21:24:41
Noiembrie's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Dincolo de filozofiile despre suflet, care este sensul pentru care omul vine pe aceasta lume? Doar ca sa traiasca o viata de animal, sa creada in lucruri pe care nu le-a atins niciodata, sau sa-si corecteze natura egoista pentru a ajunge sa-si iubeasca aproapele ca pe el insusi si astfel sa vina mai aproape de Dumnezeu, care este iubire? Este Dumnezeu iubire sau nu? Si daca da, cum altfel il poti simti decat iubindu-ti aproapele, iesind din carapacea egoista catre ceilalti si ajungand la asemanarea cu El?
Frumos ai scris acum si nu pot sa nu fiu de acord! Iubirea este lectia suprema, dar fiecare decide daca o invata sau nu. Dumnezeu este categoric iubire.Acea iubire totala, profunda si neconditionata . Din nefericire multi sustin ca Il iubesc pe Dumnezeu, dar cum au ocazia isi "lovesc" aproapele. Pacat. Mi-a placut raspunsul tau, Maria-Luisa.
Reply With Quote
Răspunde