![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am vazut ca protestantii inteleg prin har doar binecuvantare, nu au nicio idee despre aceasta invatatura. Harul este cel ce lumina fata lui Iisus pe muntele Taborului, acea lumina pe care o aveau si sfintii cateodata si o poti vedea in sfintele icoane sub forma unei aure. Nu ai dat niciun citat, doar citate trunchiate, la fel ca cele din Biblie. Ati ales doar citatele in care spune de credinta, trecand cu vederea pe cele in care spune invatatura completa. la fel ca in Biblia lui Luther, cu un singur capitol. Eu spuneam de minuni, nu de "schimbarea vietii". Tu nu stii ce sunt minunile pentru ca nu exista in protestantism, dar le poti citi in Sfanta Scriptura. Schimbari din acestea de care spui tu exista si la Alcoolicii anonimi, nu e nevoie de credinta. Si tu crezi ca paganii sunt toti rai si ingusti la minte, au si ei astfel de "minuni", ba chiar si ateii. Uite o minune mai evidenta, din zilele noastre, SFanta Lumina de la Ierusalim, de Pasti. |
|
||||
|
||||
![]()
Dobandirea Duhului Sfant, ca sa spun in termeni pe care ii intelegi, desi sensul nostru e mult mai bogat.
Citat:
In "Confesiuni", vorbeste despre viata sa. Printre altele spune cum la un moment dat s-a alaturat sectei gonstice a manicheistilor. I-a abandonat mai tarziu pentru ca a considerat ca doctrinele lor sunt false dpdv logic(are o reflectie logica destul de interesanta in care arata de ce raul nu poate fii o substanta, de exemplu), si a ales Biserica pentru ca si-a dat seama ca e singura Credinta Adevarata, deoarece doctrinele erau adevarate. Deci retine, a ales sa faca parte din Biserica, ca institutie, nu ca un credincios freelancer care si-a dat seama ca "denominatiunea asta merge". La ceilalti pe care ii dai ca exemplu nu am citit, dar banuiesc ca e la fel, citate scoase din context. Fii atent cand dai exemple fara sa te documentezi, ca unii din noi s-ar putea chiar sa fii luat contact cu ele.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Protestantii inteleg eronat ce sunt faptele bune. Sunt de fapt faptele Legii Vechi, adica cele zece porunci. Care sunt primele porunci? Cele legate de credinta, deci credinta face parte din faptele legii. Chiar spun parintii ca rugaciunea este cea mai buna fapta. Dar Iisus I-a luat pe cei din Iad doar dupa rastignire, dupa pogorarea Duhului Sfant oamenii se pot mantui doar prin har, adica harul din Sfintele Taine. DE aceea preotii si episcopii sunt vitali pentru mantuire, fara ei nu faci nimic, poti sa fii la fel de drept ca Iov sau alti drepti din Vechiul Testament. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Nu măi frățioare, eu cînd spun că vorbesc aspru, îl numesc nerușinat, neșimțit, așa cum văd că e. Slujitorul protestantului-demon-hristos-mincinos, DanielS., a fost doar sincer, în ereziile în care crede, el chiar crede că are dreptate, și pentru asta nu a avut de ce să fiu aspru cu el. Oricum, mulțumesc. Ți-a lipsit smerenia, pentru că ai multe momente de mîndrie, cum am și eu, dar mulțumesc. Iartă-mă și bucurii. |
|