|
|
|||
|
|||
Pai de ce sa te stregi ? Nu iti place aici ?
|
|
|||
|
|||
Mersul la manastire, nu are varsta
Problema cu mersul la manastire este una privata, care nu se poate discuta pe un forum in adancimea ei. Intr-adevar manastirea este un loc unde trebuie sa ai o chemare speciala...Cum spunea pr. Arsenie Boca "Nu toti care se duc la manastire se mantuiesc, nici toti care raman in lume, se prapadesc." Problema este complicata si necesita discutii/spovedanii cu duhovnicul ales. Dumnezeu, daca va rugati va va arata un duhovnic potrivit pentru dumneavoastra. Dar, pentru aceasta trebuie sa aveti un mic program de rugaciune (de dimineata/seara, acatistul Maicii Domnului, paraclisul Maicii Domnului, rugaciunea/acatistul/paraclisul catre sfantul din ziua curenta etc.). Cereti sfat unui duhovnic, pe care il alegeti aleator, la inceput.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------Cred Doamne si marturisesc ca Tu esti cu adevarat, Fiul lui Dumnezeu, care ai venit in lume sa ii mantuiesti pe cei pacatosi, dintre care cel dintai sunt eu. ------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
||||
|
||||
Mantuirea e mai usoara in lume sa stii.
Si poti sa incerci sa implinesti aici ce implinesc monahii in manastire. Ce iti va lipsi din manastire? Bogatia duhovniceasca pe care parintii o au. Dar poti sa dobandesti din aceea mergand des la manastiri si petrecand mai mult timp acolo. Parerea mea dupa ce ti-am citit posturile este ca nu ai asezare duhovniceasca pentru manastire si ca ai o personalitate destul de puternica, care o sa fie lezata de multele ispite din manastire. Daca te tulbura un cuvant sau o situatie mai mica, in manastire o sa te tulbure... totul. Tine minte: manastirea este ispita si nu pace. Pace este doar pentru cei sporiti duhovniceste, asezati cu harul si cu mintea. Pentru cei care merg dupa capul lor este doar ispita continua. |
|