Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.11.2014, 11:16:25
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Inorogul Vezi mesajul
Sper ca asta e o gluma :).

Cum trebuie "tratati" ateii si necrestinii?
Ca oameni fara de Dumnezeu, ignoranti complet fata de orice dovada a existentei lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2014, 17:32:50
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Iata parerea unui arhimandrit despre atitudinea ierarhilor propagandisti:

http://adevarul.ro/locale/satu-mare/...999/index.html
Si părerea unui alt părinte - pr. Ioan Florin Florescu :

"Mi-e rușine de cei care v-au spus din amvonul Bisericii să votați un hoț dovedit, doar pentru că e botezat ortodox și își face cruce cum trebuie. Îmi cer eu scuze pentru această rezumare imbecilă a Ortodoxiei. Dacă v-ar fi spus-o niște oameni proști, mi-ar fi fost doar milă, dar de vicleniile popești care îl iau ca martor pe Dumnezeu mi-e scârbă. Mi-a fost o silă cumplită să-l aud și să-l văd pe episcopul Maramureșului poruncind preoților, cu aerele unui căprar fudul care împarte ordine unor trupeți, cum și pe cine să voteze („noi avem candidatul nostru”, „mergem încolonați”). Mi-a fost silă până la greață, să-l văd pe starețul unei mănăstiri, cu crucea în mână, la sfârșitul Liturghiei, chemând oamenii la votarea unui hoț -, căci ce altceva decât un hoț este un plagiator dovedit. Am murit de rușine să-mi văd Patriarhul punându-și preoții să-i cânte „Vrednic este” unui individ al cărui merit este că a mai zvârlit niște pomeni Bisericii, pentru a-și cumpăra bunăvoința ei. Mi-a fost rușine să văd parohii și mănăstiri primind până în ultimul ceas pomenile guvernului, în timp ce profesorii le-au refuzat cu demnitate. Îmi este silă de lăcomia celor care au făcut ca numele Bisericii mele să fie târât în scandaluri electorale și numit în bătaie de joc „corporația”. Așa să știți, că și mie îmi este silă și sînt revoltat, așa cum probabil sînteți și voi. Trebuia să v-o spun, ca să nu mă sufoc. Acuma, că ne-am eliberat, vă rog și vă spun ce am învățat și eu de la Sfinții Părinți, să nu vă smintiți de toate acestea și să rămâneți neclintiți în Biserică, unde toate acestea sînt trecătoare, dar frumusețea ei și credința și dragostea predate rămân în veac."

sursa : http://ioanflorin.wordpress.com/
Reply With Quote
Vechi 15.11.2014, 18:07:48
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Bine ar fi ca sfințiile lor (și unii și alții) să-și vadă de mântuirea lor, nu de paiul celorlalți.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2014, 19:34:06
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Trist tare că BOR s-a lăsat angrenată în a face jocul puterii, cu sustinere fătisă pentru un asemenea om.

Reply With Quote
Vechi 15.11.2014, 19:38:06
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Pozit›ia singulară a unor preot›i, chiar si ierarhi, nu e pozit›ia BOR. Ca dovadă comunicatul de pe basilica.ro.
Bine ar fi să gândim, să ne informăm si apoi să scoatem perlele de care suntem în stare pe gurit›ă.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2014, 20:22:50
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Si părerea unui alt părinte - pr. Ioan Florin Florescu :
Am fost curios ce preot poate scrie un asemenea comentariu, care nu prea ii face cinste. Am cautat pe net si e foarte activ pe multe site-uri si bloguri. E un preot din Scotia, infocat sustinator a invataturii ecumeniste. Ia apararea catolcilor si protestantilor cand se iveste ocazia, sustine ca si catolcii au Taine si preotie, iar protestantii sunt si ei baieti de treaba. Am gasit un articol pe saccsiv si pe razboi in care parintele se dovedea ca scria si cu un pseudonim comentarii mai neortodoxe, negand pana atunci ca ar avea acel pseudonim.
Sincer sa fiu e jenant ce scrie la adresa unor ierarhi doar pentru ca nu-i impartasesc convingerile politice.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2014, 20:34:02
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Preotii nu pot fi implicati in politica, dar nu au restrictii in a avea preferinte sau chiar a sustine un candidat. In 2004 chiar protopopul a spus la predica sa avem grija cu cine votam, facand aluzii sa nu-l votam pe Basescu (care tocmai afirmase ca sustine marsul homosexualilor, casatoria si infierea de copii de catre acestia). Si nu s-a inselat.
Probabil preotii au avut ceva de spus pentru ca Johannis este protestant, mai putin pentru ca il plac pe Ponta.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2014, 23:38:41
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit cu dedicație

Liiceanu i-a trimis IPS Daniel o carte cu dedicație în care se referă la "târârea" BOR în campanie

Gabriel Liiceanu i-a trimis Patriarhului Daniel cel mai recent volum al său, intitulat "Fie-vă milă de noi! și alte texte civile", cu o dedicație-autograf în care scriitorul face referire la "târârea" Bisericii Ortodoxe Române (BOR) în campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

Biserica Ortodoxă Română a fost criticată de mai multe ori în ultimele săptămâni că s-a implicat în campania pentru prezidențiale în sprijinul PSD, în presă fiind difuzate mai multe înregistrări în care preoții îndemnau explicit la vot în favoarea lui Victor Ponta.

http://vreaupresedinte.gandul.info/n...ypes=og.shares
Reply With Quote
Vechi 14.11.2014, 09:54:57
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Biserica nu a facut magarii. Exista probabil unele cazuri punctuale in care preoti s-au exprimat in favoarea unui anumit candidat. Exista probabil cateva cazuri punctuale in care preoti s-au exprimat in favoarea celuilalt. Si exista probabil unele cazuri punctuale in care propaganda ateista a profitat de campania electorala ca sa-si raspandeasca mizeriile.

Sunt de acord cu ceilalti ca tu si altii ar trebui sa luati o pauza, macar pana invatati ce inseamna Biserica.
Nu, biserica nu face magarii. cei din biserica sunt perfecti si curati ca lacrima.

Pai sunt dovezi destule si din campania asta e prezidentiale, si sunt si altele care pur si simplu nu au fost inregistrate sau mediatizate. Si vezi-bine, biserica e scris cu litere mici intentionat. adevarara Biserica nu prea mai exista, asa cu n-o sa mai scriu cu majuscula pentru ca nu am cum. ceea ce a lsat Iisus si apostolii a devenit o simpla institutie corupta, ca orice alte institutii laice.
biserica face magarii, nu Biserica.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2014, 10:53:10
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Stati asa, ca 1. una e Biserica - institutie, condusa de Patriarh, sinod, de ierarhi si din care fac parte toti preotii - evident, oamenii acestia nu sunt infailibili, sunt cum ii vedem, oameni cu slabiciuni, neputinte si pacate, unii mai buni, altii mai rai, ca noi toti, nu ingeri si sfinti. I

2. alta e biserica - formata din comunitatea de credinciosi - oameni cu slabiciuni, neputinte si pacate, unii mai buni, altii mai rai, nu ingeri si sfinti.

3. si cu totul alta e Biserica - aceea formata de Hristos la Cincizecime, al carei cap e Hristos si ale carei parti sunt toti sfintii si dreptii care au ajuns in rai si in care suntem invitati cu totii sa participam, in care circula harul dumnezeiesc, in care painea si vinul se prefac in trupul si sangele lui Hristos, in care se da iertarea pacatelor si cate si mai cate. Numai ca aceea nu se vede cu ochii fizici, ochii fizici vad doar ce vor sa vada: neoranduiala din biserici, ipocrizia unora si coruptia altora, in timp ce Hristos zace nevazut.

Numai ca pentru a ajunge la numarul 3 musai sa fi trecut prin 1 si 2, pentru ca Dumnezeu si harul Sau actioneaza prin oameni, prin intermediari. Si cu cat e omul mai corupt si mai putred si mai nevrednic, cu atat mai mare cred eu ca e minunea ca harul lucreaza prin el. Ca doar scrie clar in Biblie ca Dumnezeu a venit pentru cei pacatosi, nu pentru cei drepti si le-a ales pe cele slabe, nu pe cele puternice. Si slava Domnului, e Biserica plina de pacatosi, de la vladică la opincă! :) Nu stiu de ce cred unii ca Biserica institutie ar trebui sa fie populata de sfinti.

Si inchei cu o povestioara din Decameronul lui Boccaccio, macar ca atunci cand am mai postat-o, mi-au sarit toate confesiunile in cap, insa sunt sigura ca cine va dori sa gaseasca folos din ea, o va face:

In timpul Renasterii, deci acum vreo 500 ani, traiau un catolic, Gianotto si un evreu, Abrahaam Catolicul tot incerca sa il converteasca pe evreu, ca doar religia lui era cea mai buna si cea mantuitoare. Evreul tot evreu, o tinea pe a lui si ca sa scape de gura lui Gianotto, ii spune: Uite, ma duc la Roma sa verific daca in catolicism e cum zici tu, o sa merg la curtea papii si o sa urmaresc indeaproape cum se comporta papa, cardinalii, preotimea, credinciosii si o sa ma gandesc daca e o religie vrednica de urmata. Catolicul se gandea: valeu, cum o sa ii mai spun eu vecinului despre credinta mea ca e cea mai buna, cand se va duce la Roma si o sa vada cum se lafaiesc ierarhii Bisericii, ce ticalosenii si ce fapte de coruptie sunt?! Daca pana acum mai aveam o speranta, acum s-a dus! Se duce Abrahaam la Roma si cand se intoarce ii spune: Ai avut dreptate, tot religia ta e cea mai buna si eu acum ma fac crestin. Cum asa? Foarte simplu, am urmarit indeaproape purtarea papilor, a cardinalilor, a preotimii si a credinciosilor si m-am cutremurat! Toti, dar toti traiesc in pacate trupesti, toti sunt corupti si fatarnici, asupresc saracii, isi bat joc de cele sfinte, la curtea papei e furnicar de uneltiri dracesti! Ierarhii vostri, in loc sa pazeasca credinta, se chinuie din rasputeri sa o distruga in bucati si sa o izgoneasca din lume. Dar am stat eu si m-am gandit: in ciuda tutoror stradaniilor lor, nu reusesc cu niciun chip, iar credinta voastra sporeste pe zi ce trece! Se vede ca Duhul Sfant e cu adevarat la temelia ei.

Povestioara poate fi citita aici - http://www.wattpad.com/135130-giovan...eronul/page/20

Tags
bilete, biserica, politica, prelati