![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
adevarat...frumos spus!
|
||||
|
||||
![]()
Sinteza
Budismul mahayana utilizeaza intensiv acest concept in diferite contexte. De exemplu in Sutra: "Fiecare fiinta este sinteza tuturor celorlalte fiinte." Cu urmatoarele consecinte: - iubind o fiinta - indirect le iubim pe toate - ranind o fiinta - indirect le ranim pe toate "Fiecare suferinta, oricat de mica, este sinteza tuturor suferintelor" Consecinte: - rabdand o mica suferinta - indirect rabdam toate felurile de suferinte -rabdand o mica suferinta - indirect rabdam toate suferintele fiintelor etc... In Tantra - orice circumstanta existentiala este sinteza tuturor celorlate circumstante existentiale Consecinte: - viata spirituala nu depinde de o anumita circumstanta existentiala, locatie sau ritual - ci de viziunea profunda in fiecare secunda, indiferent de aranjamentele externe si interne. etc...
|
|||
|
|||
![]()
Întrebare: postarea de mai sus mai e sau nu valabilă? Că pe alt topic ai început să te contrazici cu tine însuți!
|
|||
|
|||
![]()
Dar e firesc! Nirvanizarea e un proces alcătuit din nesfârșite contraziceri succesive, care sfârșesc prin eliberare totală: de sine, de alții, de Dumnezeu, de tot. Pentru a rămâne, într-un final, singur cu absolutul pe care ți l-ai dorit. Așa desființat, capeți în sfârșit ce ai iubit cel mai mult: statutul de hrană. Fie și o gustărică, acolo, tot e bine să devii, dacă nimic nu ai dorit să fii nimănui...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Insa nu inteleg de ce spui ca ma contrazic - cu ce alta afirmatie intra aceasta in contradictie? Probabil, ca pe baza unei deductii din propria ta linie/reflex de gandire - proiectata asupra mea. Insa, nu exclud sa si gresesc.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau este doar un raspuns emotional reflex de respingere? Exemplifica din "nesfarsitele contraziceri succesive" una singura.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
N-ai înțeles încă de la bun început un lucru simplu, că ți-am răspuns pe celălalt topic exact cu semipreparatele de inginerie sincretică pseudo-duhovnicească pe care le serveai altora cu diferite ocazii, care mai decare mai nepotrivite. Toate sunt cuvintele tale, le-am și postat într-o rână tocmai pentru că nu-mi aparțin. Cum îți explici faptul că dăscăleai azi-iarnă pe nu-știu-cine de ce zicem în acatiste sfinților "Bucură-te", iar acum spre sfârșitul verii te-au apucat îndoielile legate de cinstirea lor? Apoi în februarie emiți axiome patetice despre închinare, iar în august întrebi pe alții ce-o mai fi și aia? Nu-ți amușină a contradicție nimic în treaba asta?
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 28.08.2015 at 23:06:28. |
|
||||
|
||||
![]()
“Nu incerca sa indrepti lingura. Este imposibil. In loc de asta, incearca sa realizezi care este adevarul.”
“Adevarul?” "Ca nu este nici o lingura” "Si atunci vei vedea ca nu este lingura cea care se inclina. Ci esti chiar tu.” https://www.youtube.com/watch?v=XO0pcWxcROI
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Unde m-am indoit de cinstirea sfintilor? In perceptia ta intrebarea este echivalenta cu indoiala? Nu trebuie sa fii de acord cu ceea ce postez, ai tot dreptul sa consideri ca expunerile sunt patetice, ... Insa cand afirmi ca ai identificat o contradictie, m-ar bucura sa o faci limpede cu cele doua aspecte contradictorii exemplificate - fara amusinari subiective.
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Precizarea corectivă "cinstirea sfinților" îmi aparține. Tu poți să revendici doar confuzia dintre închinare și cinstire. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 15:54:36 |
Cugetari ORTODOXE ! | cristiboss56 | Pocainta | 80 | 02.07.2015 22:05:47 |
Cugetari si Citate Ortodoxe | adorcrysti | Generalitati | 90 | 12.11.2014 22:55:18 |
Cugetari despre Hristos | florin.oltean75 | Generalitati | 55 | 07.04.2012 11:13:01 |
Cugetari de Craciun | florin.oltean75 | Generalitati | 5 | 25.12.2011 21:14:10 |
|