![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Combini 2 lucruri care n-au legatura: mandria si neascultarea apartin omului ,pe cand "necunoasterea" omului se refera la cum a creat Dumnezeu pe om.Adica afirmi ca mandria si neascultarea isi au izvorul in Dumnezeu care nu i-a dat omului cunoasterea desavarsita pe care o are EL si din cauza asta omul a cazut.
Mandria este efectul neascultarii si neascultarea este efectul mandriei ,nu stiu care a fost prima ,dar in orice caz necunoasterea nu trebuie amestecata aici ca si cauza a celor doua.Cunoasterea (progresiva?) ar fi fost premiul pentru eventuala(eventualele) ascultare(i) progresive de Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci Dumnezeu văzînd alegerea făpturii de a NU se asemăna Lui, i-a oferit în continuare libertatea de a fi după voia proprie, mîndru. Ca soluție, i-a creat o împărăție unde să-și manifeste mîndria și libertatea prin opoziție cu El. Avem deci Iadul și primii locuitori ai lumii întunecate. Lupta tinerilor demoni cu îngerii rămași în voia Domnului a fost una de ordin rațional: dacă să rămînă sau nu în ascultare de Dumnezeu. Atunci au ales pentru totdeauna. Demonii știu că Dumnezeu este întotdeauna drept. De aceea și-a permis să parieze pe sufletul lui Iov, fiind sigur că El va juca corect.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Logic, rezulta ca Lucifer a profitat de smerenia Lui Dumnezeu ca sa se aleaga cu Iadul. O concluzie evident ridicola. Lucifer isi dorea inaltare nu cadere din inaltul cerului. ---- Solutia rationala apare doar atunci cand intelegem de ce lui Lucifer "nu i-a convenit ca sa fie si el smerit".
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu i-a convenit starea existențială. Simplu, nu a îmbrățișat ideea. Voia altceva.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
adica il are deja pe Dumnezeu inlauntrul sau. Aspect valabil si in cazul lui Lucifer. Era orb.