![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
ne facem ca nu vedem domnu Ovidiu aceste citate din care se vede ca P Boca credea in reincarnare (chiar daca nu cea hindusa)
Părintele Arsenie Boca: "Deci îngerii pot reveni pe pământ în trupuri pământești, ori de câte ori sunt trimiși ? Reîncarnarea lor (deși numai unul, Ilie sau Ioan pune problema așa, ca să nu generalizăm), nu mai e propriu-zis doctrina indiană a reîncarnării." Asadar Părintele Arsenie Boca combătea teoria indiană a reîncarnării generale ca să sustină propria teorie a reîncarnării si metempsihozei speciale Ilie-înger-Ioan-Înger- Zian. DECI PARINTELE ARSENIE BOCA CARE ERA INSELAT CREDEA CA E REINCARNAREA SFANTULUI PROOROC ILIE !!!??? "Ce păcat că Părintele Arsenie Boca s-a pierdut renuntând la linia Sfintilor Părinti si apucându-o pe calea spectaculozitătii ieftine cu multă durere să întelegem aceasta si să plângem, dacă putem, pentru mântuirea lui. Dar si Părintele Arsenie Papacioc mărturiseste că a auzit aceasta chiar de la Părintele Arsenie Boca care o striga în gura mare, să o audă cât mai multi, să-l laude, să-l iubească si să i se închine ca unui prooroc sfânt aflat în viată: Părintele Arsenie Papacioc nu mintea când ne spunea (scriu din cele ce îmi aduc aminte): "Eu care l-am cunoscut pe Arsenie, acum când sunt întrebat de credinciosi dacă este bine să-i citească Acatistul vreau nu vreau trebuie să le spun câte ceva, ca să nu se smintească, să nu-si pervertească credinta. Eram odată mai multi tineri la el, la Sâmbăta de Sus, si ne-a spus, printre alte: "Vedeti locurile acestea, pe aici am fost acum 300 de ani cu duhul lui Ilie". Pentru că am văzut si auzit atâtea lucruri neortodoxe de la el când am fost călugărit si mi s-a pus numele Arsenie m-am întristat, întelegând că multi mă vor lua drept ucenicul lui. " Last edited by crisstiann; 12.10.2015 at 01:09:30. |
|
|