Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.09.2016, 08:28:28
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Nu, mai, de fapt e o conspiratie a popilor, ortodocsi, catolici si protestanti. De aia ii casatoresc pe oameni, ca sa ii bage in iad...
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 31.08.2016, 12:11:42
Roxia85 Roxia85 is offline
Member

Data înregistrării: 28.10.2014
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Viata crestina autentica este monahia si n-are nicio legatura cu casatoria.

Nu stiu de unde stiti asa ceva, dar eu stiu ca e gresit. Cele doua cai: monahismul si casatoria sunt in egala masura potrivite pt mantuire.

Citat:
Trupul femeii insa va fi vesnic atras spre barbat (prin instinct)
Nu stiu de unde ati scos-o pe asta. Eu observ tocmai inversul: barbatii sunt atrasi fizic de femeie. Daca o femeie umbla dezgolitape strada o sa vedeti reactia barbatilor. Invers insa ,cred ca respectivul si-ar primi niste genti zdravene in cap. :))
Reply With Quote
Vechi 31.08.2016, 21:33:54
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Viata crestina autentica este monahia si n-are nicio legatura cu casatoria.
Haoleu! Și cum rămâne cu 'și vă inmulțiți!'? Prin spori? Prin diviziune? Ca râmele? Sau cum?
Că bag seamă că nici măcar pe Adam, Dummezeu nu l-a făcut singur ci i-a dat și beleaua, pardon, femeia ca sprijin, partener, egal, zi-i cum vrei. Sau în "Facerea" scrie undeva de două mănăstiri, una de maici și una de taici, și n-am văzut eu? A, stai, "Facerea" nu e creștină!
Reply With Quote
Vechi 06.09.2016, 00:49:16
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Roxia85 Vezi mesajul
Stim ca femeii i s-a dat blestemul : "atrasă vei fi către bărbatul tău și el te va stăpâni ..." .
Slava Domnului!, ca asta nu e blestem ci binecuvantare!
Si este asa, macar in sensul ca prin acest mesaj Dumnezeu statorniceste femeii (care oricum se aratase debusolata din fire - vezi treaba cu neascultarea si aplecarea cugetului spre scorniri serpesti) un drum sigur catre fericire si mantuire. O pune, adica, pe Eva, in contact cu drumul spre Casa, spre a nu rataci iarasi. Ii arata solutia!
Dar Eva, oh, Eva... a uitat si asta, se pare.
Iat-o, inca si azi, dupa doua milenii in Biserica: inca mai zice ca Tatal nostru a blestemat-o.
Nu voieste in ruptul capului sa accepte, cu recunostinta, ca a fericit-o!
Reply With Quote
Vechi 06.09.2016, 09:19:46
Roxia85 Roxia85 is offline
Member

Data înregistrării: 28.10.2014
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Slava Domnului!, ca asta nu e blestem ci binecuvantare!
[...]
Iat-o, inca si azi, dupa doua milenii in Biserica: inca mai zice ca Tatal nostru a blestemat-o.
Nu voieste in ruptul capului sa accepte, cu recunostinta, ca a fericit-o!
Pai nu e chair asa binecuvantare sa suferi ca esti singura. Vedeti topicul cu suferinta femeii nemaritate. Barbatii se pare ca indura singuratatea mult mai bine decat femeile care au o fire mai slaba. Nu am zis ce am zis ca e blestem in spirit de revolta(nu sunt feminista), ci am zis-o cu tristete.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2016, 10:19:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Pai nu e chair asa binecuvantare sa suferi ca esti singura. Vedeti topicul cu suferinta femeii nemaritate. Barbatii se pare ca indura singuratatea mult mai bine decat femeile care au o fire mai slaba. Nu am zis ce am zis ca e blestem in spirit de revolta(nu sunt feminista), ci am zis-o cu tristete.
Depinde de femeie, cred, ce ocupatii mai are.

Poate nici barbatilor nu le este usor, dar gasesc mai usor alternative, poate unele nefericite cum ar fi bautura.

Apropo, de singuratate in doi ai auzit?
Vechi 06.09.2016, 10:43:39
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Citat:
Atat barbatii, cat si femeile (ma refer la acei/acele care nu au inclinatie spre monahism), este absolut normal, ca si oameni, a-si dori sa iubeasca si sa fie iubite de o persoana de sex opus!

Omul care traieste in lume (si nu a ales calea manastirii), este absolut normal a-si dori sa fie impreuna si sa iubeasca o persoana de sex opus, iar ca om singuratatea intradevar este greu de indurat, atat pentru barbati cat si pentru femei.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
casatorie