Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.10.2016, 17:40:28
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crincrin Vezi mesajul
Dar ce este cu obsesia asta a casatoriei? Vrei sa te casatoresti asa, cu oricine, ca apoi sa-ti plangi de mila? Barbatul care conditioneaza relatia cerandu-ti sa ai relatii trupesti cu el, indiferent de pretext, acela din start trebuie evitat.
Pai e simplu.Asa cum si unora dintr-o data "li se face dor de manastire" si au
obsesia sa devina monah desi ei nu stiu practic ce inseamna acest lucru.

Asa cum altora dintr-o data pt ei conteaza doar banii si altceva numai conteaza.
Si exemplele pot continua.Sarasaila nu doarme niciodata.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2016, 01:44:32
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ramo123 Vezi mesajul
As vrea sa ma casatoresc si sa am o familie, copii dar nu prea stiu cum. Nu stiu daca un baiat va mai gasi ceva bun si placut la tine. Ma gandesc cu teama la viitor.
Viitorul ne poate inspira teama, da, atunci cand ne simtim urmariti de trecutul nostru si cand credem ca acest trecut are forta de a ne impinge intr-un anumit viitor.
Dar, oare, viitorul este rodul exclusiv al trecutului? Oare faptele care au fost, candva, ii conduc pe oameni cu precizie deplina spre viitor? Suntem maine in capcana lui ieri? Se poate, daca vrem asa...

Am vazut candva o barca frumoasa, una din acelea cu motor, care lasa o spuma alba si involburata in urma lor... Priveam marea si spectacolul triumfuluui barcii care spinteca valurile cu repeziciune si imi aminteam ca tot asa, cand se avanta in cer, lasa o urma placuta privirii si avioanele cu reactie...
Uite, imi ziceam, barca inainteaza in necunoscut, cu viteza..., ce curajos si priceput e omul care o conduce! Dar ce motor puternic trebuie sa aiba ambarcatiunea asta, de inainteaza cu asa viteza... Ce putere formidabila trebuie sa fie acolo!

Si ma gandeam ca urma involburata e trecutul, motorul care impinge e prezentul, iar marea e imensitatea viitorului....
Oare spuma marii dinapoia barcii impinge mica nava mai departe?
Oare trecutul (care s-a dus, pur si simplu si care mai ramane in mintea noastra doar prin amintirile la care ne intoarcem, intelept sau nu) ne impinge in viitor?...
Ei bine, asa cum responsabil de inaintarea barcii este motorul si, desigur, pilotul - asa si in viata noastra viitorul atarna de ceea ce facem in fiece clipa.

Iti sugerez aasadar sa lasi la locul ei spuma marii... ea este undeva in spate, departe. Acum ai de ales unde, cum si impreuna cu cine sa inaintezi. Si sa faci ceva pentru asta, chiar daca nu ai tocmai puterea unui motor Mercedes...:)
De fapt, cred ca ai o putere mult mai mare, pentru ca si Mercedes isi arata "muschii" tot prin mijlocirea omului. O fata care se caieste pentru unele fapte din trecut si care voieste sa aiba o viata curata si frumoasa are o putere mult mai mare in infruntarea vietii decat un pumn de fieratanii frumos cauciucate!

Daca te-ai spovedit cu parere sincera de rau, daca ti-ai plans amar greselile, stii bine ca Bunul Dumnezeu te-a iertat si ca Se bucura de intoarcerea ta. Fiul Risipitor aduce multa bucurie cand revine acasa. Cum altfel? Ca doar Domnul ne iubeste nespus!...

Priveste, asadar, cu nadejde in viitor! Lucreaza ca sa ti-l fauresti cat mai frumos, cu rabdare si cu gand curat.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 10.10.2016, 02:08:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Pana la urma problema este..?
Vechi 11.10.2016, 07:48:41
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pana la urma problema este..?
...destul de gravă.
Reply With Quote
Vechi 11.10.2016, 09:57:21
Urbanophon Urbanophon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2015
Implicit

O dimineata mohorata, melancolie de toamna...singuratate. Hai sa fim mizerabili impreuna...:)))
Reply With Quote
Vechi 11.10.2016, 10:19:32
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Mizerabili ca englezii, nu? Că românii înțeleg să fie mizerabili într-un alt sens, mult mai prozaic.
Vechi 10.10.2016, 17:10:38
Ramo123 Ramo123 is offline
Member

Data înregistrării: 09.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Viitorul ne poate inspira teama, da, atunci cand ne simtim urmariti de trecutul nostru si cand credem ca acest trecut are forta de a ne impinge intr-un anumit viitor.

De fapt, cred ca ai o putere mult mai mare, pentru ca si Mercedes isi arata "muschii" tot prin mijlocirea omului. O fata care se caieste pentru unele fapte din trecut si care voieste sa aiba o viata curata si frumoasa are o putere mult mai mare in infruntarea vietii decat un pumn de fieratanii frumos cauciucate!
Priveste, asadar, cu nadejde in viitor! Lucreaza ca sa ti-l fauresti cat mai frumos, cu rabdare si cu gand curat.
Doamne ajuta!
Multumesc mult pentru sfaturi.

Last edited by Ramo123; 10.10.2016 at 17:18:52.
Reply With Quote
Vechi 11.10.2016, 01:32:40
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ramo123 Vezi mesajul
Multumesc mult pentru sfaturi.
Nu sunt sfaturi, doamna.
Ma iertati!...
Reply With Quote
Vechi 11.10.2016, 01:49:52
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

.................................................. ..............

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 15:14:52.
Reply With Quote
Vechi 11.10.2016, 03:25:33
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

.................................................. ..............

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 15:14:08.
Reply With Quote
Răspunde