![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Mi-am permis sa ma mir si eu cu aceeasi "mirare de mirare" a fetei, ca sa-i intaresc noile convingeri si sa-i desenez in cuvinte ce o asteapta daca nu paraseste si cu inima calea pe care a inceput sa alunece.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oare ce regreti acum: ca esti singura, sau ca ai gresit? Daca acum n-ai fi singura, ai regreta greseala? Ar fi bine daca ti-ai raspunde sincer la aceste intrebari pentru ca acum nu mai esti in situatia sa pui altuia conditiile ortodoxe pe care (dupa cum se pare) tu nu le-ai respectat; si-apoi cu ce respect te-ai putea uita in ochii barbatului care sa te accepte dupa nunta ca si cum inainte ai fi fost dreptcredincioasa? Un astfel de barbat cu adevarta "sfant" nu exista, caci un sfant nu cauta femeie. In situatia ta, cel mai usor lucru ar fi sa te ridici in fata lui Hristos si El te-ar ajuta numaidecat daca te-ai ruga Sfintei Taisia, dar mi se pare ca tu ai afisat linkul numai pentru noi, deoarece tu vrei copii.
|
|||
|
|||
![]()
Iar incepi cu prostioarele, Demetrius?...:)
|
|
|||
|
|||
![]()
In chilia lui nu a ajuns decat "Sola Scriptura", nu a auzit de sfinti casatoriti.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
chestia asta, de unde ai scos-o?
|
|||
|
|||
![]()
Parca nu-l stii..
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stiti de ce? Simplu. Pentru ca nu se mai apreciaza o fata cuminte. Se masoara cu unitati diferite cand e vorba de a insura un baiat sau a marita o fata: mama ii spune baiatului ca "mai astepta , esti prea tanar, mai bine sa mai cunosti fete, sa vezi cu care te potrivesti etc", unei fete ii spune "trebuie sa fi cuminte pana la casatorie etc.". Dar din practica ce se observa? Fetelor care li se spune sa astepte cuminti, marea majoritate asteapta mult si bine, ajung fara familie la 30, 40+. Si atunci ce isi spun? mai da' proasta am mai fost, uite cutare a stat cu el inainte de casatorie si s-au casatorit, uite alta a stat si ea asa, au si 1, 2 copii si apoi s-au casatorit, iar eu am dat sfaturi rele fetei mele de a ramas singura. Reprosuri . Si fata la fel zice, am ramas singura cu ideile, reproseaza mamei ca uite, datorita idelor tale am ramas singura, ca tu m-ai invatat prost etc. Nu inseamna ca daca e casatorita e si fericita sau ca au o casatorie buna, dar mentalitatea de la noi, este ca "e in rand cu lumea". Pe undeva se merge la biserica, se asculta invataturile, dar in viata de zi cu zi ce facem daca fata nu se casatoreste si baiatul vrea musai sa stea in concubinaj inainte de casatorie? :) Fiecare alege pentru el. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu va pierdeti speranta si nu faceti loc pacatului in viata voastra! Altele trebuie sa fie motivele - testarea credintei, a rabdarii, a virtutii, voia noastra sau voia lui Dumnezeu. Cine face alegeri doar ca sa fie in rand cu lumea risca sa fie nefericit. Alegerile trebuie facute cu rugaciune, cu sfat de la cineva mai intelept, cu responsabilitate si din toata inima. Ce este facut de ochii lumii asa si ramane - in exterior poarta un ambalaj ideal, in interior dezvolta suferinte, neimpliniri, drame etc. Last edited by crincrin; 11.10.2016 at 14:09:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vrei să te căsătorești și să ai o viață k gLumea? Asta vor aproape toți oamenii... toate cele 6 miliarede de oameni care vor păcate cu nemiluita și să înmulțească numai păcatele pe pămînt crezînd că ăsta e rostul vieții. Dacă vrei și tu asta... nu e nimic nou sub soare decît încă o deșertăciune a deșertăciunilor. Asta vrea și gLumea... s-o crezi pe ea. Să-i faci ei copii și nepoți după chipul și asemănarea ei. Dacă-ți pasă ce zice gLumea atunci o să ajungi condusă de ea exact acolo unde o să ajungă și ea... în iad. Rostul omului a fost și este să se sfințească pentru ca să locuiască Dumnezeu în om și nu păcatele gLumii. Cine îl iubește pe Dumnezeu nu dorește relații intime ci să-l mîntuie pe aproapele pe care-l iubește mai mult decît pe el însuși. Nu e greu să găsești Calea ce duce în Rai însă ea e strîmtă și îngustă și pe ea merg foarte puțini din cei ce o află fiindcă e mai ușor să mergi pe calea cea largă care duce în... gLume. Trebuie să nu te lași amăgită ca Eva ci să reușești să urmezi iubirii adevărate care nu este iubirea vicleană dintre oameni ci ea este iubirea Lui Dumnezeu și doar ea te poate ajuta să-ți găsești viitorul dorit. Crede numai și smergi! Last edited by vsovi; 11.10.2016 at 18:28:07. |
|