Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.10.2016, 14:17:19
crincrin crincrin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Nici nu inteleg ce va tot mirati atat pe subiectul asta
Mi-am permis sa ma mir si eu cu aceeasi "mirare de mirare" a fetei, ca sa-i intaresc noile convingeri si sa-i desenez in cuvinte ce o asteapta daca nu paraseste si cu inima calea pe care a inceput sa alunece.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2016, 05:39:55
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ramo123 Vezi mesajul
In urma unor greseli pe care le regret, si nu m-am ales cu nimic, am ramas doar singura. Acum am inceput sa vad ce inseamna viata. Nu stiu cum sa mai cred si sa mai sper ca poate fi bine si pentru mine. As vrea sa ma casatoresc si sa am o familie, copii dar nu prea stiu cum. Nu stiu daca un baiat va mai gasi ceva bun si placut la tine. Ma gandesc cu teama la viitor. Vreau sa ma casatoresc si apoi sa am relatii intime. Mama mea ma sfatuieste sa nu mai astept, ca in ziua de azi nu se mai face ca mai demult. Ce ma deruteaza cel mai tare este faptul ca merge la Biserica ortodoxa si suntem familie de crestini ortodoxi. Cum ma poate sfatui astfel? Toata lumea imi spune ca nu stiu ce vreau. Cum sa fac ca sa ajung sa ma casatoresc si sa il fac sa astepte pana dupa nunta?

Am fost mai demult aproape de Dumnezeu si am cazut iar acum imi este foarte foarte greu sa ma ridic!

Si pentru fetele sau femeile care au avut gagic, iubit, barbat probabil exista un loc in Rai si pentru noi care nu mai suntem asa cum ar trebui. Poate are Dumnezeu mila de noi pentru ca oamenii nu au. Lumea te arata cu degetul si iti spune dar ai facut asa si asa si te crezi sfanta. Cititi urmatorul articol: http://www.doxologia.ro/reflectii/o-...atie-sfintenia
Eu inteleg, din marturisirea ta, ca esti intr-o situatie... grea, pe care n-ai constientizat-o inainte, dar o regreti acum.
Oare ce regreti acum: ca esti singura, sau ca ai gresit? Daca acum n-ai fi singura, ai regreta greseala?

Ar fi bine daca ti-ai raspunde sincer la aceste intrebari pentru ca acum nu mai esti in situatia sa pui altuia conditiile ortodoxe pe care (dupa cum se pare) tu nu le-ai respectat; si-apoi cu ce respect te-ai putea uita in ochii barbatului care sa te accepte dupa nunta ca si cum inainte ai fi fost dreptcredincioasa? Un astfel de barbat cu adevarta "sfant" nu exista, caci un sfant nu cauta femeie.

In situatia ta, cel mai usor lucru ar fi sa te ridici in fata lui Hristos si El te-ar ajuta numaidecat daca te-ai ruga Sfintei Taisia, dar mi se pare ca tu ai afisat linkul numai pentru noi, deoarece tu vrei copii.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 10.10.2016, 15:16:43
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Un astfel de barbat cu adevarta "sfant" nu exista, caci un sfant nu cauta femeie.
Iar incepi cu prostioarele, Demetrius?...:)
Reply With Quote
Vechi 10.10.2016, 15:24:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

In chilia lui nu a ajuns decat "Sola Scriptura", nu a auzit de sfinti casatoriti.
Vechi 10.10.2016, 17:31:07
Ramo123 Ramo123 is offline
Member

Data înregistrării: 09.10.2016
Implicit

Citat:
Eu inteleg, din marturisirea ta, ca esti intr-o situatie... grea, pe care n-ai constientizat-o inainte, dar o regreti acum.
Oare ce regreti acum: ca esti singura, sau ca ai gresit? Daca acum n-ai fi singura, ai regreta greseala?

Ar fi bine daca ti-ai raspunde sincer la aceste intrebari pentru ca acum nu mai esti in situatia sa pui altuia conditiile ortodoxe pe care (dupa cum se pare) tu nu le-ai respectat; si-apoi cu ce respect te-ai putea uita in ochii barbatului care sa te accepte dupa nunta ca si cum inainte ai fi fost dreptcredincioasa? Un astfel de barbat cu adevarta "sfant" nu exista, caci un sfant nu cauta femeie.

In situatia ta, cel mai usor lucru ar fi sa te ridici in fata lui Hristos si El te-ar ajuta numaidecat daca te-ai ruga Sfintei Taisia, dar mi se pare ca tu ai afisat linkul numai pentru noi, deoarece tu vrei copii.
Cel mai mult regret ca am gresit. Dar ma gandesc ca poate nu greseam daca nu eram singura. Nu am zis ca eu caut un sfant dar nici nu pot sa va zic ca as vrea o viata cu un betiv, curvar sau care nu se apropie de biserica. Am afisat linkul pentru cine are nevoie de el. Acum imi ziceti ca eu pacatoasa vin aici sa va tin voua morala. Pai am dreptate sau nu? Este Sfanta Taisia la ortodoxi sau nu? Atunci de ce aruncati cu pietre? Eu am citit ce scrie acolo. In primulk rand vreau sa o iau pe calea cea dreapta si in al doilea rand poate ar trebui sa fac si copii.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2016, 09:56:15
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Un astfel de barbat cu adevarta "sfant" nu exista, caci un sfant nu cauta femeie.
chestia asta, de unde ai scos-o?
Vechi 12.10.2016, 12:50:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Parca nu-l stii..
Vechi 11.10.2016, 13:04:52
ioana5760 ioana5760 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2014
Locație: Romania
Implicit

Citat:
Mama mea ma sfatuieste sa nu mai astept, ca in ziua de azi nu se mai face ca mai demult. Ce ma deruteaza cel mai tare este faptul ca merge la Biserica ortodoxa si suntem familie de crestini ortodoxi. Cum ma poate sfatui astfel? Toata lumea imi spune ca nu stiu ce vreau. Cum sa fac ca sa ajung sa ma casatoresc si sa il fac sa astepte pana dupa nunta?
[/url]
Nu ma mira deloc sfatul dat de mama si de rude, indiferent daca merg la biserica sau nu. Asa sfaturi se dau astazi la fete ca sa se marite. :)) Din pacate.
Stiti de ce? Simplu. Pentru ca nu se mai apreciaza o fata cuminte.

Se masoara cu unitati diferite cand e vorba de a insura un baiat sau a marita o fata: mama ii spune baiatului ca "mai astepta , esti prea tanar, mai bine sa mai cunosti fete, sa vezi cu care te potrivesti etc", unei fete ii spune "trebuie sa fi cuminte pana la casatorie etc.".

Dar din practica ce se observa?
Fetelor care li se spune sa astepte cuminti, marea majoritate asteapta mult si bine, ajung fara familie la 30, 40+. Si atunci ce isi spun? mai da' proasta am mai fost, uite cutare a stat cu el inainte de casatorie si s-au casatorit, uite alta a stat si ea asa, au si 1, 2 copii si apoi s-au casatorit, iar eu am dat sfaturi rele fetei mele de a ramas singura. Reprosuri . Si fata la fel zice, am ramas singura cu ideile, reproseaza mamei ca uite, datorita idelor tale am ramas singura, ca tu m-ai invatat prost etc.

Nu inseamna ca daca e casatorita e si fericita sau ca au o casatorie buna, dar mentalitatea de la noi, este ca "e in rand cu lumea".
Pe undeva se merge la biserica, se asculta invataturile, dar in viata de zi cu zi ce facem daca fata nu se casatoreste si baiatul vrea musai sa stea in concubinaj inainte de casatorie? :)

Fiecare alege pentru el.
Reply With Quote
Vechi 11.10.2016, 14:07:09
crincrin crincrin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana5760 Vezi mesajul
Dar din practica ce se observa?
Fetelor care li se spune sa astepte cuminti, marea majoritate asteapta mult si bine, ajung fara familie la 30, 40+. Si atunci ce isi spun? mai da' proasta am mai fost, uite cutare a stat cu el inainte de casatorie si s-au casatorit, uite alta a stat si ea asa, au si 1, 2 copii si apoi s-au casatorit, iar eu am dat sfaturi rele fetei mele de a ramas singura. Reprosuri . Si fata la fel zice, am ramas singura cu ideile, reproseaza mamei ca uite, datorita idelor tale am ramas singura, ca tu m-ai invatat prost etc.

Nu inseamna ca daca e casatorita e si fericita sau ca au o casatorie buna, dar mentalitatea de la noi, este ca "e in rand cu lumea".
Pe undeva se merge la biserica, se asculta invataturile, dar in viata de zi cu zi ce facem daca fata nu se casatoreste si baiatul vrea musai sa stea in concubinaj inainte de casatorie? :)

Fiecare alege pentru el.
Cred ca pentru fetele cuminti, care refuza sa traiasca in concubinaj, este o ispita sa ajunga sa creada ca sunt inca necasatorite din cauza ca au ales sa respecte una dintre cele 10 porunci. De la diavol sunt gandurile de genul asta.
Nu va pierdeti speranta si nu faceti loc pacatului in viata voastra! Altele trebuie sa fie motivele - testarea credintei, a rabdarii, a virtutii, voia noastra sau voia lui Dumnezeu.

Cine face alegeri doar ca sa fie in rand cu lumea risca sa fie nefericit. Alegerile trebuie facute cu rugaciune, cu sfat de la cineva mai intelept, cu responsabilitate si din toata inima. Ce este facut de ochii lumii asa si ramane - in exterior poarta un ambalaj ideal, in interior dezvolta suferinte, neimpliniri, drame etc.

Last edited by crincrin; 11.10.2016 at 14:09:56.
Reply With Quote
Vechi 11.10.2016, 18:25:51
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
In urma unor greseli pe care le regret, si nu m-am ales cu nimic, am ramas doar singura. Acum am inceput sa vad ce inseamna viata. Nu stiu cum sa mai cred si sa mai sper ca poate fi bine si pentru mine. As vrea sa ma casatoresc si sa am o familie, copii dar nu prea stiu cum. Nu stiu daca un baiat va mai gasi ceva bun si placut la tine. Ma gandesc cu teama la viitor. Vreau sa ma casatoresc si apoi sa am relatii intime. Mama mea ma sfatuieste sa nu mai astept, ca in ziua de azi nu se mai face ca mai demult. Ce ma deruteaza cel mai tare este faptul ca merge la Biserica ortodoxa si suntem familie de crestini ortodoxi. Cum ma poate sfatui astfel? Toata lumea imi spune ca nu stiu ce vreau. Cum sa fac ca sa ajung sa ma casatoresc si sa il fac sa astepte pana dupa nunta?

Am fost mai demult aproape de Dumnezeu si am cazut iar acum imi este foarte foarte greu sa ma ridic!

Si pentru fetele sau femeile care au avut gagic, iubit, barbat probabil exista un loc in Rai si pentru noi care nu mai suntem asa cum ar trebui. Poate are Dumnezeu mila de noi pentru ca oamenii nu au. Lumea te arata cu degetul si iti spune dar ai facut asa si asa si te crezi sfanta. Cititi urmatorul articol: http://www.doxologia.ro/reflectii/o-...atie-sfintenia
Nu ești singură. Numai păcatul este singur avînd mîndria furioasă pe post de Dumnezeu și împreună iubesc fățărnicia care-i unește în ''iubire'' deșartă și spurcată.

Vrei să te căsătorești și să ai o viață k gLumea?

Asta vor aproape toți oamenii... toate cele 6 miliarede de oameni care vor păcate cu nemiluita și să înmulțească numai păcatele pe pămînt crezînd că ăsta e rostul vieții. Dacă vrei și tu asta... nu e nimic nou sub soare decît încă o deșertăciune a deșertăciunilor. Asta vrea și gLumea... s-o crezi pe ea. Să-i faci ei copii și nepoți după chipul și asemănarea ei.

Dacă-ți pasă ce zice gLumea atunci o să ajungi condusă de ea exact acolo unde o să ajungă și ea... în iad.

Rostul omului a fost și este să se sfințească pentru ca să locuiască Dumnezeu în om și nu păcatele gLumii.

Cine îl iubește pe Dumnezeu nu dorește relații intime ci să-l mîntuie pe aproapele pe care-l iubește mai mult decît pe el însuși.

Nu e greu să găsești Calea ce duce în Rai însă ea e strîmtă și îngustă și pe ea merg foarte puțini din cei ce o află fiindcă e mai ușor să mergi pe calea cea largă care duce în... gLume.

Trebuie să nu te lași amăgită ca Eva ci să reușești să urmezi iubirii adevărate care nu este iubirea vicleană dintre oameni ci ea este iubirea Lui Dumnezeu și doar ea te poate ajuta să-ți găsești viitorul dorit.

Crede numai și smergi!

Last edited by vsovi; 11.10.2016 at 18:28:07.
Reply With Quote
Răspunde