![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Atunci cand fiecare isi cerceteaza propria constiinta, cred ca e mai putin infierbantat in unele cestiuni ca acestea, care se petrec pe la noi. Tocmai pentru ca se petrec lucruri grave, cred ca e nimerit sa fie mai putine scamatorii si mai multa cercetare de sine. Tot omeni sunt si cei care, intr-un fel sau altul, se pozitioneaza fata de modificarea Constitutiei si fata de problema homosexualitatii si fata de orice alta problema cu impact social, in context social-politic etc. * Sigur ca Domnul cere "mergi si sa nu mai pacatuiesti", ca un Parinte Care poarta de grija. Dar la noi nu am vazut grija parinteasca, in presa, ci tot felul de atacuri, de batjocoriri reciproce, de ironii si sforarii etc. etc. Daca dai exemplu tocmai comportamentul Mantuitorului, fii cu bagare de seama: oamenii de aici care se pun in locul Lui, o fac pana la capat si in toate privintele?... Un om smerit, un om al lui Dumnezeu, un rob adevarat nu face cum facem noi cand vine vorba de pacatele si agresiunile altora. * Domnul a facut foarte clar distinctia dintre legea lui Dumnezeu si legile oamenilor. El este Imparat si Domn al Imparatiei lui Dumnezeu, nu al tarii sau al continentului cutare. Legea este acel construct social care ii poarta pe oameni prin tribunale. Hristos nu a indemnat la asta, ci a vorbit despre Judecata. Daca Domnul a hotarat sa stearga Sodoma si Gomora, asta nu inseamna ca noi trebuie sa stergem de pe fata pamantului pe homosexuali. Ci sa ii privim asa cum ne-a invatat: cu compasiune crestina. Asa cum ii privim si pe cei intemnitati din alte motive: hotie, jaf, crima, etc. |
|
|||
|
|||
![]()
Presedintele a indemnat la calm, la respectarea principiilor democratice, la respect, la o conduita sociala compatibila cu statutul de cetatean al unui stat de drept.
Nu a spus ca e impotriva modificarii Constitutiei, ci doar ca isi asteapta randul ca sa isi exercite rolul prevazut de statutul sau. Deocamdata nu doreste sa fie fortat in vreun fel. Este un om disciplinat si invita la aceeasi masura. Cand va declara sau va face altceva, atunci avem motiv real sa spunem ce au spus unii dintre colegi pe aici. Deocamdata facem valuri coleroase si demonstram o tendinta marcata spre stridente si impulsivitate in abordarea unor probleme sociale importante si delicate. A spune ca "Presedintele sustine pacatul" este nu doar o impolitete, ci o insulta gratuita. Cand va face asta, da, vom afirma impreuna acest lucru. Ma alatur de pe acum. Dar pana atunci voi continua sa va rog sa avem putina cumpatare fata de ce se intampla in prezent in tara noastra. Nu dovedim deloc maturitate si intelepciune, sa fiu iertat de opinie. Dimpotriva, daca se va continua pe tonul asta si in maniera asta de presiune evidenta cu efuziuni de tot soiul, eu cred ca vor creste sansele unui esec. Sau, chiar daca se va atinge scopul, momentan, vor urma polite de platit in diverse circumstante ulterioare. Nu asa se opereaza schimbari sociale! Aceasta e pozitia mea. Last edited by ioan67; 24.10.2016 at 05:16:00. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Raspunsul lui Isus nu este, deci, in niciun caz un raspuns la intrebarea "cum trebuie sa fie Codul Penal?", ci la intrebarea "esti tu conducator ?". Imparatia lui Dumnezeu fata in fata cu lumea. Despre acest subiect are cateva postari magistrale "Scotianul". Imparatia lui Dumnezeu se naste in lume odata cu nasterea lui Isus, imparatia diavolului este surpata odata cu Rascumpararea, dar domnia lui Isus in lume ramane, pana in Ziua Aceea, a avea un caracter tainic, o imparatie nascanda, pe care oamenii, ca si colaboratori ai lui Dumnezeu, sunt chemati sa o desavarseasca. Citat:
Citat:
Ei bine, stii ceva ? Eu, cu astfel de utopii, nu ma impac. Pentru mine si, mai ales, pentru binele copiilor mei, nu vreau o lume in care incestuosii, homosexualii, sutii si criminalii sa umble, liber, pe strazi.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 24.10.2016 at 11:29:29. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deși, într-adevăr, ca și Cezar, nu sunt pentru „tratamentul” cu închisoarea în cazul homosexualilor.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 23.10.2016 at 18:56:36. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Crestinii prin traditie au facut "politica" care le-a lasat-o Dumnezeu, si dai, ai dreptate, pentru asta au sfarsit de multe ori in fel si chip, nu prea placute. Dar daca vrei referinte in sensul asta, cauta in "Vietile Sfintilor". Citat:
Patriarhia "ciocul mic"? Citat:
Citat:
Stii ca asta e semnul falimentului final al ratiunii? De obicei se ajunge aici cand celelate erori logice esueaza, dar tu nici macar nu le-ai incercat pe restul, ai sarit direct la marele esec. Scos din contextul discutiei, probabil ca da, asa stau lucrurile, treaba o sa se imputa, si pentru asta nu trebuie sa stii multa politica, e suficient sa te uiti ce candidati are presedentia SUA. Dar aici vorbim de cu totul altceva, faptul ca romanul doreste un anumit fel de Constitutie nu e printre lucrurile care sa aiba nici cea mai mica influenta vizavi de chestia asta. Cel mult poate intarzia nitel apoteoza apocalipsei morale care o avem programata si de fapt in desfasurare. Chiar si daca esueaza demersul in sine, va fi un succes - oamenii vor vedea mult mai limpede cat de "democratic" sunt condusi..de la Bruxeles.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 23.10.2016 at 20:36:51. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
În ce mă privește, pledez pentru echilibru: acel echilibru care exista în antichitatea indoeuropeană, îndeosebi greco-romană, cînd intoleranța de tip abrahamic nu împărțise lumea în "noi, cei buni" și "ei, cei damnați". Inclusiv Iuliu Cezar și mulți alți lideri latini și greci au fost bisexuali sau homosexuali, și nici familia romană, nici cea greacă nu erau amenințate. Era un echilibru natural, care se baza pe înțelegerea generală tacită că homosexualii și lesbienele sînt, fie și biostatistic vorbind, parte integrantă a oricărei populații umane semnificative. Sparta funcționa în mare măsură pe baze homo ca stat, dar spartanii erau mai umani decît majoritatea supușilor corecți politic din turmele aglutinate la vest de fosta cortină de fier, indiferent de orientare sexuală.
A venit însă evul mediu, și civilizația europeană, sau ce a rămas din ea, a comis greșeala de a împinge pendulul destinului generațiilor, ca să îl numesc astfel. S-a trecut la o extremă barbară: pedepse mutilatoare pentru adulteri, sodomiți, etc. Problema e că acum pendulul vine înapoi. Nici ce se întîmplă acum nu e normal: practic, cei ce susțin familia uman-tradițională sînt tot mai agresați și marginalizați. Eu sînt pentru obictivitate și neutralitate, ca de obicei: nici pedepse medievaliste demente asupra celor "altfel", nici tracasarea legalist-corectpolitică a celor ce susțin natura umană originară. Locul homosexualilor nu este în închisori, dar nici în parade. Nici condamnați penal și hărțuiți social, nici privilegiați. Ce nici heterosexualii hardlineri, nici activiștii (care vorbesc în numele) homosexualilor nu știu sau mai bine zis nu vor să conștientizeze e că sîntem în plin război cosmic împotriva întregii specii umane. Ce vrea Dizidentul e etapa finală a planului: anticreația. Dezlînarea mecanismelor celor mai subtile ale naturii vii. Nu am avut și nu am vreo problemă cu homosexualii: ei sînt, fără îndoială, o parte inalienabilă și evidentă a speciei umane. Războiul dntre oameni, (și) pe dimensiunea asta a nenorocitului conflict dintre hetero și homo, este exact asta: "redefinirea" batjocoritoare și destructivă de către Cel Căzut a Creației. Soluția e o toleranță naturală, ca în antichitatea nord-mediteraneană. Nu toleranța artificială și impusă cu forța de posedații de eurocrați masonici bruxellieni. Nu. Ci cea din cetățile grecești, acele izvoare de cultură și civilizație. Nu am spus acestea din vreun oportunism, spre deosebire de anume subumani veninoși în talentul lor. O spun pentru că, întotdeauna, chiar și în domenii delicate precum credința, unde, pasămite obiectivitatea nu are chipurile ce căuta, eu întotdeauna caut calea de mijloc, pacea intraumană și obiectivitatea. Sper să putrezesc într-un eurolagăr imediat ce va începe războiul, spre deosebire de unele guri știrbe care împrăștie mierea cntrafăcută a "ceea ce vrea stăpînul să audă/citească" sau, spus cu termeni la modă, "corectitudinea politică", doar ca să o ducă bine. Asta e calea de mijloc: antichitatea. Nu prezentul îmbibat de fanatism secularist, nu evul mediu îmbibat de fanatism religios. |
|
|||
|
|||
![]()
.................................................. ..............
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 15:37:50. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dacă va fi rău, este posibil ca istoria din jurul ultimului război mondial să se repete, într-o formă diferită, bineînțeles, însă având consecințe la fel de rele pentru România, ca și atunci. Îmi doresc să nu se reactiveze „sfânta ură” ca motor al schimbărilor și reașezărilor. Totuși, până nu vom învăța noi să gândim cu îngăduință (dacă nu chiar cu dragoste) unii față de alții, nu vom fi creștini și nu vom putea spera la o lume mai bună. Pentru că ea nu poate fi decât așa cum o facem noi. Iar gândurile noastre stau chiar la temelia a tot ce construim. Inclusiv a lagărelor, din nefericire, care nu sunt decât o expresie a urii și a disprețului sădit în inimile noastre de diavol prin diferiți intermediari, dar nu fără acordul nostru.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 23.10.2016 at 21:57:41. |
|
|||
|
|||
![]()
.................................................. ..............
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 15:37:31. |
|