![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crestinismul a fost divizat in secte inca din vremea apostolilor. In primele veacuri au fost mii de secte. Si azi la fel. NU Reforma a inventat partidele in biserica. ![]() Citat:
In Biserica Penticostala, bunaoara, ar trebui reformat sistemul de predare a stafetei din partea pastorilor varstnici catre cei tineri. In BOR n-ar fi rau daca s-ar schimba ceva in ceea ce priveste obtinerea posturilor de preot in bisericile mari de oras. Astfel de chestiuni a vizat la inceput Reforma: " - nu-i corect sa se vanda indulgente, stop!" Asemenea indicatoare stop sunt binevenite in toate comunitatile ecleziale. Citat:
![]() Nu uita ca ei provin din catolici, care s-a despartit de ortodocsi, care-s de la inceputul inceputului, daca ar fi sa dam crezare unor surse. Dar orice am crede, fie ca ortodocsii s-au rupt de catolici, fie invers, reformatii au legatura directa, prin catolici, pana in Ziua Cincizecimii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aveti ce-ati vrut.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 14.12.2016 at 04:46:02. |
|
|||
|
|||
![]()
Orice abordare a unui lucru deja existent trebuie sa fie mai bună decât precedentul,altfel nu mai există evoluție.Dacă eu nu mai curăț aspectul natural al supranaturalului,voi avea o conexiune uzată si greoaie intre cele doua dimensiuni,si mai mereu voi apela la cineva care sa fie intermediar intre mine si celalalt plan fiindcă eu nu voi mai putea clar ce e dincolo tocmai din pricina multitudini de aspecte naturale sau artificiale care infasoara si impodobesc ceea ce eu caut.Nu e de ajuns certitudinea teoretică a veridicitatii cu tot planul ei istoric si doctrinar,asta e doar un adevar cultic,in spatele caruia stau confortabil multi si ii biciuiesc pe cei care ies din aceata cetate a unei realități spirituale bine definite.Multitudinea abordărilor si tendințelor creștine este un factor care arată Duhul viu al căutărilor umane,Hristos nu a pus monopol pe instituții,dogme sau cladiri,El nu sta doar in spatele sinoadelor ecumenice si a tratatelor teologice,el nu e prezent doar in mucenicii din caledar.So out of the confort zone :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu cum se face, fara suparare, ca cei mai "reformatori" cu cele din afara sunt cei care stau cel mai prost la capitolul reforma interioara. Citat:
Stii cum se zice: stramta e calea. Ma intreb in ce baza dai tu credit respectivilor care au pretentia ca vorbesc in numele lui Hristos. De fire esti asa naiv sau pur si simplu fredoneaza o melodie care iti sta bine in urechi? Apropo si de zona de confort..
|
||||
|
||||
![]()
Asta e o mare prostie. Niciun reformator nu a susținut că până la Reformă creștinismul a fost "lipsă".
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desigur, e vorba de ala apostolic, "adevarat", ei sunt primii care si-au adus aminte de el. Fiecare schisma derivata din schisma schismei stra-schisemei a re-iterat exact aceleasi pretentii. Pana la ei, crestinism apostolic, ioc. Ma rog, sunt constienti ca lipsa legitimitatii istorice e problematica, de aia mai incearca, pentru necunoscatori, sa mai arate chipurile spre "crestinii adevarati" dinainrea lor. De obicei, grupulete de eretici, fara continuitate istorica, persecutati de biserica romano-catolica. Daca aveau si ceva Scripturi cu ei, perfect. Bibliolatri? Check. Martirizati de romano-catolici? Check Erezii? Check ....err.. se presupune ca nu trebuia sa stiti despre asta. Uite, intreaba-l pe dl. PentiTraditional. O sa-ti spuna cu mandrie patriotica, ca au radacinile direct de la Apostoli, din zilele glosolaliei. Daca il pui sa-si traseze drumul prin istorie de atunci si pana acum, err... system overload & silent mode. Pastorii lor fac facultati de teologie serioase si stiu cum stau lucrurile, dar crezi ca are vreo unul curaj sa vorbeasca laudativ in adunare despre Una Biserica de unde au furat Sf. Scriptura? Doar atat: ei sunt "biblici" si "apostolici", restul nu. Oricum nu vrea nimeni sa stie ceva mai mult, e prea complicat.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 11.01.2017 at 00:19:48. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Reforma este o miscare absolut naturala, o CONSECINTA a decadentei Apusene. Reforma este o miscare CORECTA de regasire a valorilor crestine reale. Reforma insa NU are o evolutie corecta, fiecare a facut ce a vrut. Diavolul are moto-ul: 'fa dupa cum ti-e voia', iar 'Sola Scriptura' si 'Sola Fide' intaresc exact lucrul asta, interpreteaza dupa cum ti-e voia si Scriptura . Principiile libertatii aplicate dupa voia fiecaruia. |
|