Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.05.2017, 01:44:46
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jonnyw2013 Vezi mesajul
La un moment dat am avut sansa ca sa vad o Conferinta la care predicatorul venise in blugi si in geaca de culori tipatoare.Care intentionat a venit asa, ca sa ne castige pe cat mai multi. Am mai amintit de el la un moment dat aici pe Forum.Un om care mi-a lasat o amintire de nesters asupra mea.
!
Nu e rău cum pui tu problema in privnița activităților din jurul parhoiei în care măcar un prof. de religie s-ar putea implica mai ales că profii de religie înainte de a lua binecuvântarea să predea își iau angajamentul să participe la misiunea Bisericii.

Dar asta cu cămăși și geacă de culori țipătoare e prea mult, parcă menționa un user pe la un topic despre ținută că nu te poți prezenta în Biserică în sandale, pantaloni scurți și cămașă hawaiană.
Nu sunt adeptul măicuțelor care în loc să-și vadă de mânăstire cântă pop rock la talent show-uri sau a unor manifestări de tip Klaus Kenneth.

Nu cred c-ar trebui să vină preotul îmbrăcat în moș crăciun la predică pentru a fi o prezență inedită.

Neoprotestanții fac de toate în numele unei ”libertăți a duhului” care se întinde după voința lor iar catolicii au expus haina monahala în Italia în numele unui rating artificial și viclean.
Asta cu ținuta în negru care sperie au mai exploatat-o unii medici pe la antena 3 după colectiv, cică sperie bolnavul dacă vine preotul la căpătâi să-i dea împărtășania îmbrăcat în negru dar le-a tăiat-o pr.Calistrat într-o predică, că doar n-o fi să vină preotul îmbrăcat în scafandru ca să dea împărtășania.

La carnavale iarăși trebuie văzut dacă nu se intră în contradicție cu epistolele Sfântului Ioan Gură de Aur și ale altor Părinți care n-au fost de acord cu mimi și oameni care poartă măști, se strâmbă, nu cred că e creștinesc vopsitul copiilor pe față cum se întâmplă pe la Halloween chiar dacă e un alt carnaval.

În altă ordine de idei Părintele Teofil Părăian spunea că nu poți să ceri unui copil să meargă cu pas de adult, iar un copil poate fi dus o săptâmână la Biserică, una nu dacă nu rezistă și că nici el în copilărie nu înțelegea mare parte din slujbă și nu era atent la ce se cântă.

Last edited by Iorest; 17.05.2017 at 02:13:44.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2017, 00:39:28
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Nu e rău cum pui tu problema in privnița activităților din jurul parhoiei în care măcar un prof. de religie s-ar putea implica mai ales că profii de religie înainte de a lua binecuvântarea să predea își iau angajamentul să participe la misiunea Bisericii.

Dar asta cu cămăși și geacă de culori țipătoare e prea mult, parcă menționa un user pe la un topic despre ținută că nu te poți prezenta în Biserică în sandale, pantaloni scurți și cămașă hawaiană.
Nu sunt adeptul măicuțelor care în loc să-și vadă de mânăstire cântă pop rock la talent show-uri sau a unor manifestări de tip Klaus Kenneth.
Conferinta nu a fost intr-o Biserica, a fost intr-o sala oarecare, unde se fac Conferinte duhovnicesti.Un om care a fost suficient "sa caste gura" vreo douazeci de minute ca sa iti dai seama ce pregatit era. Cand ne-am intalnit la iesire mai multi fosti colegi ,si lor le-a lasat o impresie deosebita.Ma rog geaca eera ceva rosu cu albastru.Iar cand a intrat ma intrebam cine e copilasul asta,nu ca arata ca un copil dar cum era imbracat ,m-a indus in eroare.

Nu esti adeptul lui Klaus Keneth,dar el si-a pus niste intrebari, care si alti tineri si le pun.La care legatura cu tatal lor a fost aproape zero,si aveau nevoie de o figura paterna reala alaturi el.Poate au avut o viuata chinuita cum a avut Klaus ,si au nevoie de cineva care sa fie autentic,care si-a pus niste intrebari in greutatile vietii.Klaus a trecut prin incercarile astea,prin cautarile astea.El a intalnit de-a lungul vietii oameni ai Bisericii care in loc sa-l ajute l-au tras in jos.

Citat:
Nu cred c-ar trebui să vină preotul îmbrăcat în moș crăciun la predică pentru a fi o prezență inedită.
...
În altă ordine de idei Părintele Teofil Părăian spunea că nu poți să ceri unui copil să meargă cu pas de adult, iar un copil poate fi dus o săptâmână la Biserică, una nu dacă nu rezistă și că nici el în copilărie nu înțelegea mare parte din slujbă și nu era atent la ce se cântă.
Nici nu am sugerat asta,am spus ca ar fi bine sa se desfasoare cu copii ceva in paralel de catre diversi profesori ,stiu situatii cand s-au implicat si alti profesori nu doar de religie.
Vechi 23.05.2017, 21:06:11
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Implicit

Citat:
Neoprotestanții fac de toate în numele unei €"libertăti a duhului" care se întinde după vointa lor...
Si noi am trecut in directia cealalta.
Ce nu imi place deloc, atitudini cum am vazut cu cateva luni in urma, aici pe Forum,cineva spunea de o camera de spovedanie, ca exista la ei in Biserica, si cineva, parca Copacel, cu atitudini KGB-iste parca ,"Unde domnule?"... vrea si el sa vada o poza cu camera asta de spovedanie,cumva ca e necanonic etc abureli. Da exista ,si ma bucur ca exista, camere dinastea de spovedanie,eu am vazut la Biserici mai mari.Adica mi se pare corect ca "functia" (necesitatea) sa creeze "organul"(raspunsul).Adica e o necesitate, se aude in timpul spovedaniei in Biserica.Auzeam oadata un "crasnic" plangandu-se ca femeile stau prea aproape de parintele cand spovedeste. Unii care nu au camera speciala, ii pun pe credinciosi sa citeasca cu glas tare din Ceaslov.Dar ce faci cand ai vreo cinci in varsta care nu au ochelari si nu vad???...
Adica nu mi se pare o gandire sanatoasa ,sa nu ai o camera dinasta, ca o au altii,(nu numesc Biserica care o au uzual,ca nu e important), vreau sa spun ca e o necesitate,nu ne intareseaza ca altii o au te miri de cand.

Sau cu scolile de duminica ptr copii,sa nu facem ca i-am copia pe "pocaiti"(protestanti),nu domunle, noi sa o facem ca este util ptr tineri sa inteleaga, si sa se apropie treptat.

Nu mai spun de calendar.Bai fratele meu am vazut cand e ziua egala cu noaptea,asta poti sa o vezi si cu un bat ,deci nu cu mijloace moderne de masurare a timpului,ce sa mai lungesti povesti fara rost, te miri cata vreme?... Stii cand e echinoxul ,automat stii cand e si Pastele in prima duminica cu luna plina. De ce sa ne mintim singuri oare?

Last edited by Jonnyw2013; 23.05.2017 at 21:08:40.
Reply With Quote
Vechi 11.04.2017, 09:46:56
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carina Laura Vezi mesajul
Buna tuturor! Am o întrebare, mai ales pentru cei care locuiti in afara tarii, pentru ca aici situatia in biserica diferă fata de ce e in tara...Cum ii obisnuiti pe copii sa stea cuminti in biserica???
Cred ca urmatoarele sfaturi, pe care le-am deprins din experienta proprie de tata cu copii la biserica, ar putea ajuta.
-chiar inainte de a pleca, copilul trebuie dus la toaleta (nu glumesc, e important si e aplicabil inainte de orice iesire, nu numai la biserica).
-odata ajunsi, ocupata o pozitie buna. O pozitie buna, cand avem copii, inseamna aproape de usa, astfel incat sa putem iesi in cateva secunde.
-un liturghier pentru copii ajuta enorm.
-deindata ce copilul da semne de nerabdare (plange, se tranteste pe jos), trebuie sa iesim cam 5 minute, ne plimbam, dupa care revenim.
-fiecare slujba marcheaza un progres liturgic si sau spiritual. O Duminica, o treapta (si numai una). Asta inseamna (in functie de varsta copilului) o mica pregatire inainte si un comentariu dupa. De exemplu: Ce raspundem cand preotul spune "sus inimlile ?" Ce facem cand intram in biserica ? Ce a spus preotul la predica ? Despre ce a fost vorba la Apostol ? De ce preotul plimba chestia aia din care iese fum cu miros ciudat ?

Ca regula generala, trebuie indusa ideea ca a merge la biserica e altfel decat a merge la gradinita ori a merge la joaca. Inducerea acestei idei incepe cu modalitatea de a-l imbraca. Hainele de Duminica trebuie sa fie altele decat hainele de joaca. La joaca, ori la film mergem fiindca ne face placere. La biserica mergem fiindca un rege ne-a invitat la masa si e o invitatie pe care nu o putem refuza. Ne imbracam ca la un ospat regal, ne purtam astfel incat sa nu-l suparam pe rege, nici pe ceilalti curteni.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 11.04.2017 at 09:54:05.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2017, 08:37:49
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Cred ca urmatoarele sfaturi, pe care le-am deprins din experienta proprie de tata cu copii la biserica, ar putea ajuta.
-chiar inainte de a pleca, copilul trebuie dus la toaleta (nu glumesc, e important si e aplicabil inainte de orice iesire, nu numai la biserica).
-odata ajunsi, ocupata o pozitie buna. O pozitie buna, cand avem copii, inseamna aproape de usa, astfel incat sa putem iesi in cateva secunde.
-un liturghier pentru copii ajuta enorm.
-deindata ce copilul da semne de nerabdare (plange, se tranteste pe jos), trebuie sa iesim cam 5 minute, ne plimbam, dupa care revenim.
-fiecare slujba marcheaza un progres liturgic si sau spiritual. O Duminica, o treapta (si numai una). Asta inseamna (in functie de varsta copilului) o mica pregatire inainte si un comentariu dupa. De exemplu: Ce raspundem cand preotul spune "sus inimlile ?" Ce facem cand intram in biserica ? Ce a spus preotul la predica ? Despre ce a fost vorba la Apostol ? De ce preotul plimba chestia aia din care iese fum cu miros ciudat ?

Ca regula generala, trebuie indusa ideea ca a merge la biserica e altfel decat a merge la gradinita ori a merge la joaca. Inducerea acestei idei incepe cu modalitatea de a-l imbraca. Hainele de Duminica trebuie sa fie altele decat hainele de joaca. La joaca, ori la film mergem fiindca ne face placere. La biserica mergem fiindca un rege ne-a invitat la masa si e o invitatie pe care nu o putem refuza. Ne imbracam ca la un ospat regal, ne purtam astfel incat sa nu-l suparam pe rege, nici pe ceilalti curteni.
Foarte frumos raspuns!

Marire Tie, Doamne, marire Tie!
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 14.04.2017, 16:13:51
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carina Laura Vezi mesajul
Buna tuturor! Am o întrebare, mai ales pentru cei care locuiti in afara tarii, pentru ca aici situatia in biserica diferă fata de ce e in tara...Cum ii obisnuiti pe copii sa stea cuminti in biserica??? Concret situatia e următoarea: Locuim in IT, la inceput nu aveam biserica si făceam slujbele intr-o sala. La inceput nu erau multe familii cu copii, multa lume nu venea la biserica pe motiv ca sj copii si deranjează etc., parintele a încercat toate variantele, dar când a crescut nr copiilor , din cauza ca era cu neputinta sa fie tinuti in frâu, aajuns la varianta unei salite adiacente cu jocuri, unde cei care voiau ii puteau lasa, supravegheati de adulti, si cu boxa ca sa audă slujba, si fiind adusi in "biserica" in momentele importante ale Sf.Liturghii.DIn fericire am primit o biserica de la catolici de vreo 3luni, însă in biserica e un haos total. Problema mea e copilasul meu de 1an si 9 luni cu care nu stiu ce sa ma fac...Eu sunt insarcinata in 5 luni cu risc de avort si indicatii de a nu ridica, face efort etc. din care cauza nu pot alerga dupa el prin bis ( si oricum ar deranja), el e un zvapaiT curios sa uble peste tot, inclusin in Sf.ALtar , mai ales ca in bis catolica nu avem iconostas...tatal lui e cantaret la strana si dirijează corul, iar bebele meu mereu aleargă acolo la el si deranjează, plus ca e urat, fata de toti din bis., parintele a zis sa-l tina nasii, dar cel mic nu sta cu ei decât putin si apoi tot la tata fuge...pe mine nici nu vrea sa ma vadă ca stie ca nu-l las sa facă ce vrea...am ajuns de merg cu el la bis doar la sfarsit când e SF. Ipartasanie...dar stiu ca nici asa nu e ok...sincera sa fiu ma simt depasita...stiu ca e mic, si e perioada grea , ca e curios de toate si are energie...cum se face ca in tara nu vezi asa ceva? Poate ca s-a gresit când au fost lasati la joaca in bis, nu doar el face asa...cam toti ,mai ales cei mici sunt greu de strunit, se iau unul duoa altul, doar ca in cazul nostru el e satul de mine ca sta toata ziua cu mine, iar tati de care e curios, la biserica nu poate fi disponibil pt el...iar parintele se mai supăra...am mai văzut si priviri pe la unele persoane din cor...e de inteles pe de o parte...si daca n-ar fi problema cu sarcina l-as tine in brate, sau i-as găsi "de lucru" ceva...desi la cum îl stiu...CUm i-ari educat ps copiii vostru stea in biserica??? Ce ma sfatuiti???
Parintele nostru Daniel zice ca el nu aude copii cind fac galagie ii aude numai pe adulti. Curios!
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Răspunde