Citat:
În prealabil postat de catalin2
Tot din carti de tipul celor scrise de Dan Brown ai citit. Cand citesti si carti mai serioase? Acei pustnici (unii din ei) fugeau de prigoana impotriva Bisericii, nu de Biserica. Asa cum am scris mai sus, Sfintii Apostoli au fost ca si calugarii dupa ce au devenit Apostoli. Si la iudei, inainte de venirea lui Iisus, unele persoane se hotarau sa ramana necasatorite toata viata si sa-i slujeasca lui Dumnezeu. Sfantul Ioan Botezatorul a trait ca un calugar, chiar ca pustnic.
|
iar calci pe bec. decat bazaconiile mincinoase ce le citesti si le postezi pe aici, luate din carti scrise de tot felul de sfinti, mai bine sf-urile lui brown.
1.pentru evrei celibatul era o tampenie si il priveau cu o aversiune crunta.
2.nu exista nicio mentiune, nici macar una!!!, in VT sau in NT despre calugari, calugarie sau ceva asemanator.
3.episcopatele au aparut dupa impartirea imperiului de catre diocletian. linia de demarcatie europeana de atunci este aproape exacta cu linia ce separa astazi ortodoxismul de catolicism, remarcabil este ca e valabil inclusiv in ceea ce-i priveste pe slavi.
4.odata cu impunerea acestei autoritati, episcopia, in biserica, autoritate instituita treptat in secolul 3 (eu cred ca impartirea administrativa a imperiului si interesele directe imperiale au dus la crearea acestei institutii, interesul politic fiind evident) au aparut si reactiile contrare. (foarte interesant este cum a evoluat monahismul, fiind perceput astazi ca facand parte din traditia crestina) reactii contrare, de protest, aparute mai intai in siria si cristalizate in egipt, unde incepe cu adevarat monahismul crestin. inspirat, dupa cum am scris mai sus, din budism.
si mai scrii o alta bazaconie, o blasfemie!, cand zici la fel ca si flying, ca biblia spune ca e mai bine ca oamenii sa aleaga celibatul. mi se pare o chestie pentru care meritati o mica bataie cu pietre, nu caroaie, niste pietricele macar...