|
|
|||
|
|||
QUOTE=stefan florin;663821]si cu iubirea cum ramane?[/quote]
Nu a zis nimeni ca e usor. Sa mergi pe calea aia stramta e super greu. Nu am fost chemaÈi la trai îmbelÈugat si plăcere, mai degrabă supravieÈuire Èi sacrificiu. Intr o lume ce pune preÈ numai pe materie si bani, vanitate Èi mândrie, să oferi iubire e un lux. Stii cum e cu mărgăritarele si porcii, pentru porci iubirea trece prin stomac, să consumi toate resursele acestui pamant doar pentru că nu poÈi tine burta în frâu, să calci totul în picioare doar pentru un ban în plus, aici a ajuns umanitatea. Banul ! Eterna problemă. În cine să te increzi, în Dumnezeu sau în bani. |
|
||||
|
||||
Citat:
|
|||
|
|||
Cred ca am fost trecut pe la toate denominatiunile posibile. Unde aici citit tu ca am zis eu ca nu apreciez viața?* Eu am vorbit de firea omului ce formează societatea. Nu stiu daca știi dar nr polenizatorilor a scazut cu 20% in ultimii 2 ani datorită pesticidelor din agricultură. Asta oferim noi ca societate ecosistemului si vieții pe acest pământ.
*Sa stii ca daca gandesc rațional și afirmațiile mele nu sunt înțelese sau nu se potrivesc cu ideologia ta asta nu înseamnă că merit sa fiu catalogat be baza unei judecăți simpliste. |
|
|||
|
|||
Citat:
Invatatura protestanta face confuzie intre chip si asemanare, astfel considera ca dupa caderea protoparintilor oamenii au pierdut chipul si nu mai pot face fapte bune fara ajutorul lui Dumnezeu. Catolicii cred ca pacatul originar a fost mostenit de toti oamenii si ei se nasc deja cu acest pacat. In ortodoxie nu s-a mostenit pacatul stramosesc, doar urmarile pacatului. |
|
||||
|
||||
Citat:
Si asa (re)venim la subiectul topicului: de aia a fost necesara jertfa lui Hristos. Fapte bune si oameni de treaba au fost si in Vechiul Testament. Abel. Enoh. Abraham. Moise. David. Si multi, multi altii: o intreaga suita: pe unii ii stim dupa numele lor, pe altii nu. Si la ce le-a folosit ? La nimic. Pana ce nu a venit cel Mort si Inviat, nu au avut acces la fericirea supranaturala a viziunii beatifice, tot asa cum nu vor avea acces nebotezatii din vremea noastra, cel putin pana la Sfarsit, cand vor ramanea doar raiul si iadul. La asta a servit jertfa Domnului: pentru ca mii de oameni care au trait inainte ori dupa jertfa Sa sa traiasca in veci bucurandu-se de Ospatul cel Vesnic. Citat:
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 09.03.2019 at 11:11:16. |
|
|||
|
|||
Citat:
10. După cum este scris: "Nu este drept nici unul; 11. Nu este cel ce înțelege, nu este cel ce caută pe Dumnezeu. 12. Toți s-au abătut, împreună, netrebnici s-au făcut. Nu este cine să facă binele, nici măcar unul nu este. 13. Mormânt deschis este gâtlejul lor; viclenii vorbit-au cu limbile lor; venin de viperă este sub buzele lor; 14. Gura lor e plină de blestem și amărăciune; 15. Iuți sunt picioarele lor să verse sânge; 16. Pustiire și nenorocire sunt în drumurile lor; 17. Și calea păcii ei nu au cunoscut-o; 18. Nu este frică de Dumnezeu înaintea ochilor lor".(Rom3,10-18) Predispozitia vine de la trup, de la orbirea sufletului prin acesta legatura cu trupul. E nevoie de o munca foarte sustinuta ca Duhul Sfant sa invete sufletul sa reziste tentatiilor de toate felurile. P.S. Ce sa intelegem de la folosirea majusculelor la pacatul originar? Il treceti in categoria "VIP"?
|
|||
|
|||
Citat:
In ortodoxie pacatul lui Adam este doar al lui, oamenii mostenind doar urmarile pacatului stramosesc, adica o fire imbolnavita. Ca o comparatie, un copil care are un tata alcoolic nu mosteneste pacatul tatalui, ci urmarile pacatului. In ortodoxie, prin pacatul stramosesc, omului i s-a intunecat putin chipul lui Dumnezeu, pierzand asemanarea. In catolicism nu a fost afectata firea omului deloc, in timp ce in protestantism chipul lui Dumnezeu a fost pierdut de tot, facand-se confuzie cu asemanarea. Astfel, in ortodoxie Iisus S-a intrupat ca sa vindece firea omeneasca, unind-o cu firea divina. Spre deosebire de catolicism si protestantism, toti oamenii se nasc buni, cum sa fie bebelusii rai? Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Ne naștem în condiția ființei noastre. Nu are legatura cu binele și răul. Trăim în limita conștiinței noastre umane. Facerea voii noastre este rău in fața Lui.* Doar Dumnezeu face binele. Asta nu înțelegeți voi gagaute teologice. "Ergo" a venit ca sa împlinească legea. Doar El putea...
PS. Neascultarea de voia Lui a dus la "voia" Lui Adam si implicit la păcat. ETC... |
|
||||
|
||||
Citat: