Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.04.2025, 22:52:11
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Până mai parcurg niște texte și îmi recapitulez și abordez noi surse despre poporul nostru Geto-Dac,am observat intervențiile colegului nostru Byzantion.

Byzantion,te rog să înțelegi că eu de fiecare dată când abordez in anumit subiect, indiferent de topic, mă transpun în aceea poziție.

Adică atunci când tratat subiecte din perspectiva iudaică, eram "evreu ",din cea atee,eram ateu,din cea ocultă eram "satanist/păgân" etc.

Dar asta nu înseamnă că am multiple personalități sau că toate reprezintă credințele mele.

Pur și simplu încerc să fiu subiect și să cred în ce prezint în acel moment.

Dar asta nu înseamnă că se anulează un subiect pe altul,sau că în fiecare zi cred altceva.

De exemplu doar pentru că prezint acum pe Zalmoxis ca Dumnezeul Geto-dacilor și spun că noi suntem poporul lui,nu înseamnă că anulez pe Dumnezeu cel revelat in Biblie sau Creștinismul și Biserica ortodoxă care face acum parte din poporul român.

Însă într-un anumit punct din existența noastră ca popor l-am avut pe Zalmoxis ca Dumnezeul și eram poporul lui.

Nu trebuie să-ți ștergi opiniile,nu trebuie să te superi sau descurajezi dacă unii colegii nu vor fi de acord cu tine și sub nicio forma nu trebuie să renegi ce crezi sau să te dezici ce credințele sau opiniile tale.

Iar dacă uneori găsești opinii care nu sunt in acord cu tine, iar la mine vei găsi destul de multe texte care te pot scandaliza pe tine și pe orice creștin...

Însă pentru mine este mereu o bucurie un om viu care este interesat de aceasta subiecte, indiferent de opinie..

Te rog, dacă ești nou pe forum nu pleca,iar dacă ești vechi rămâi.

Și spune mereu ce crezi și simți indiferent ce circumstanțe.

Eu de când mă știu pe forum am fost mai mereu "singur împotriva tuturor", însă mie doar așa mi-a priit multa vreme.

Însă am învățat să accept orice critică , orice opinie și mai ales orice vorba buna sau încurajare.

Byzantion,te rog nu te opri din activitatea,nu șterge opinii fiindcă este munca ta, opiniile tale și practic tu însuți cel care se prezintă așa cum este și simte.
Vechi 26.04.2025, 23:10:56
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Dar asta nu înseamnă că am multiple personalități sau că toate reprezintă credințele mele.
Culmea e că te autocaracterizezi bine aici, chiar ai crezuri în funcție de stările de moment.

Citat:

Însă într-un anumit punct din existența noastră ca popor l-am avut pe Zalmoxis ca Dumnezeul și eram poporul lui.
Un zeu inferior, se aruncau în sulițe cei mai buni soldați să-l îmbuneze și tot i-au bătut rău romanii, chiar așa zice psalmistul, nu John Cassian că zeii neamurilor sunt idoli.

Psalmul 95
4. Că mare este Domnul și lăudat foarte, înfricoșător este; mai presus decât toți dumnezeii.
5. Că toți dumnezeii neamurilor sunt idoli; iar Domnul cerurile a făcut.

Restul zonelor de dacii liberi nu au avut interes să le cucerească că nu merita efortul la ce resurse ar fi putut scoate.

Și treaba cu dacismul dus la extrem era exploatată de ceva pensionari din servicii, dar repet o căutare organică ce ținea mai mult de cercetare și documentare arheologică, nu doar a dacilor ci și a altor culturi a fost finanțată înainte de 90 și după hoții au stopat.
Vechi 27.04.2025, 06:35:42
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
John Cassian, ne-a mâncat romgleza asta..., și credința creștină au primit-o în Scytia Minor de la Andrew apostolul...
:lol: Ei asta da calitate :)). N-am ce zice.

P.S.: Ioan Casian am modificat eu acum pentru tine :)
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Vechi 26.04.2025, 01:00:15
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
Vreau să ne aruncăm așa cu toată ființa in aceste subiecte,care au mai fost viralizare în ultima vreme,dar pare că s-au dus în prezent în direcții mizerabile cu scopuri de propagandă, politică, interese personale și extremism infect.
Prietene există o preocupare organică în studiul dacismului înainte de 1990, după 90 unii au furat brățări dacice, coifuri, au umblat cu detectoare de metale în situri protejate.

Din ce văd statul român n-a mai căutat arheologic după anii 90 după identitate, cum fac alte state grec, turc - s-a descoperit Troia în Turcia șamd.

Exista un potențial de milioane de euro din turism și nu s-ar fi descoperit doar cultura dacilor ci și alte populații, propaganda e ce face jegul de CTP care reduce dacismul la ceaușism și lupta cu hulpavitatea Imperiului Roman la lupta lui Ceaușescu.

Văd că erau mulți oameni pasionați din anii 90 de cultura dacică fără legătură cu Călin Georgescu, el doar a înțeles că există acest segment în populație și li s-a adresat și lor, dar nu l-a cultivat el ca politician.

Iar sistemul și recorder sau alte documentare prezintă protestele antiguvernamentale ca și cum ar fi invadate de troglodiți și exaltați costumați în daci, nu e exclus să fie plantați intenționat tot felul de inși ca să se tragă cadre cu ei și să fie redusă toată mulțimea la ei.