Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2007, 16:36:41
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elena_b
...credeti ca a-ti gasi pe cineva pe internet si a-i spune ca il iubesti, crezand cu toata fiinta in acest lucru,desi nu este nici roman, nici ortodox, este un pacat? fara sa il fi vazut vreodata?
Nu vin cu un raspuns. Te-as intreba, draga Elena, de ce il iubesti de afirmi ca il iubesti? In ce sens? Iubire de aproape sau iubire pentru cel langa care sa fii o viata si o vesnicie?

Semneaza tot o Elena
Reply With Quote
Vechi 21.01.2007, 20:29:48
ancah
Guest

Implicit

Citat:
povestile de iubire...ce bine ar fi sa nu fie numai povesti...As vrea sa va pun o intrebare si sa va cer totodata un sfat.Aproape cu totii consideram ca internetul are foarte multe parti negative...credeti ca ati gasi pe cineva pe internet si a-i spune ca il iubesti, crezand cu toata fiinta in acest lucru,desi nu este nici roman, nici ortodox, este un pacat? fara sa il fi vazut vreodata?
Draga elena_b: se spune ca manaci un sac de sare cu cineva si tot nu ajungi sa-l cunosti. Deci, daca traind cu persoana in casa , impartind totul nu stii 100% cu cine ai de-a face, fiindu-ti rezervate si surprize neplacute, atunci cum sa stii cu cine ai de-a face doar in baza unui dialog de la distanta. Oamenii pot fi sinceri dar la fel de bine se pot ascunde dupa cuvinte.
Iar despre restul ce scrii, adu-ti aminte, ca graba strica treaba.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2007, 02:32:30
elena_b elena_b is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.10.2006
Implicit

sa spunem ca vorbim de 7 luni, pe internet. Si este o iubire care vreau sa dureze o vesnicie. Nu afirm ca il cunosc in totalitate, dar atat cat am cunoscut a fost suficient pentru a-mi da seama ce fel de om este ( nu sunt numai aparente ).Il iubesc pentru ceea ce este, pentru bunatatea lui, pentru ca este dispus sa faca multe pentru mine, pentru ca sufletele noastre se aseamana, in sensul ca, amandoi credem intr-o lume mai buna, pe care vrem sa o transformam incepand cu noi doi.Avem, in general aceleasi principii si mi-a placut ca nu seamana celor mai multi baieti/barbati de astazi, pe care ii gasesc superficiali.Am incredere in el, pentru ca timpul pe care l-am petrecut impreuna mi-a oferit dovezi. Poate ca unii imi vor spune asa cum zice si ancah ca e posibil sa ma minta si imi promita marea cu sarea fara nicio intentie serioasa.In fine, v-am intrebat daca este pacat, deoarece mama considera ca este deoarece el este dintr-o alta tara si nu este ortodox (Amandoi credem in Dumnezeu si credem ca El ne-a ajutat sa trecem peste multe si ne va ajuta in continuare.El mi-a spus ca atunci cand va fi timpul va trece la religia mea-acum este catolic), si ea adauga ca a-mi parasi tara este tradare....Ceea ce ma intristeaza foarte mult pentru ca eu nu simt acest lucru- imi pretuiesc tara, credinta si traditiile, acum poate mai mult ca niciodata.Ma intristeaza ca oamenii in ziua de astazi chiar nu mai cred in iubire.Mama acuza hormonii ( care pana la urma tot Dumnezeu ni-a dat), dar poate ca ar fi ei de vina, intr-adevar, daca ne-am vedea fata in fata in fiecare zi si ne-am atinge. Dar asa? Vorbele lui imi aduc alinare, nu pot sa il parasesc...insa as vrea atat de mult sa imi impac si mama.Multumesc pentru raspunsuri.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2007, 10:23:59
jeny
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de 06dec
E vorba despre ibire intre un barbat si o femeie,nu?Daca totusi,aceasta poezie e direct adresata persoanei iubite,parca lipseste Ceva...Oare Ce,sau mai precis,Cine?Sper ca Hristos este printre acele rânduri de poezie...
iubitii mei frati, citind mesajele voastre aici la povesti de iubire mi-am amintit de ceva ce s-a intamplat acum 16 ani cand eram o tanara copila ...am avut un prieten care era stundent la teologie, un baiat tare bun, bland era iubit de toti, dar din pacate a avut un accident de masina si a murit, toti ceilalti au scapat dar el a murit. nu are rost sa va povestesc ce am simtit atunci,...am crezut ca lumea s-a sfarsit sufletul imi era plin de durere. am continuat sa merg aproape zi de zi la mormantul lui, sa-i pun lumanari sa-i duc flori. cand l-am cunoscut pe sotul meu si chiar dupa ce m-am casatorit am continuat sa merg la Adrian la mormant,intr-o noapte am visat ca a venit la mine si m-a mustrat, mi-a spus sa nu mai vin la el la mormant pt ca acum am un sot pe care trebuie sa-l urmez...credeti-ma de atunci nu am mai inraznit sa nmerg la mormant...si mereu ma intrebam de ce? ca doar nu il tradam cu nimic pe sotul meu, ceea ce am inteles eu este ca niciodata o iubire nu o elimina pe alta ci se impletesc intr-o iubire desavarsita. SPUNEA ATAT DE FRUMOS PR STANILOAIE nu as putea sa iubesc cu atat forta daca tu nu m-ai hrani la randul tau cu iubirea ta....
Reply With Quote
Vechi 22.01.2007, 13:09:28
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
povestile de iubire...ce bine ar fi sa nu fie numai povesti...As vrea sa va pun o intrebare si sa va cer totodata un sfat.Aproape cu totii consideram ca internetul are foarte multe parti negative...credeti ca ati gasi pe cineva pe internet si a-i spune ca il iubesti, crezand cu toata fiinta in acest lucru,desi nu este nici roman, nici ortodox, este un pacat? fara sa il fi vazut vreodata?
Dar exista si povesti adevarate ..de fapt si povestile de demult au un sambure de adevar
Reply With Quote
Vechi 22.01.2007, 13:25:10
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jeny
Citat:
E vorba despre ibire intre un barbat si o femeie,nu?Daca totusi,aceasta poezie e direct adresata persoanei iubite,parca lipseste Ceva...Oare Ce,sau mai precis,Cine?Sper ca Hristos este printre acele rânduri de poezie...
iubitii mei frati, citind mesajele voastre aici la povesti de iubire mi-am amintit de ceva ce s-a intamplat acum 16 ani cand eram o tanara copila ...am avut un prieten care era stundent la teologie, un baiat tare bun, bland era iubit de toti, dar din pacate a avut un accident de masina si a murit, toti ceilalti au scapat dar el a murit. nu are rost sa va povestesc ce am simtit atunci,...am crezut ca lumea s-a sfarsit sufletul imi era plin de durere. am continuat sa merg aproape zi de zi la mormantul lui, sa-i pun lumanari sa-i duc flori. cand l-am cunoscut pe sotul meu si chiar dupa ce m-am casatorit am continuat sa merg la Adrian la mormant,intr-o noapte am visat ca a venit la mine si m-a mustrat, mi-a spus sa nu mai vin la el la mormant pt ca acum am un sot pe care trebuie sa-l urmez...credeti-ma de atunci nu am mai inraznit sa nmerg la mormant...si mereu ma intrebam de ce? ca doar nu il tradam cu nimic pe sotul meu, ceea ce am inteles eu este ca niciodata o iubire nu o elimina pe alta ci se impletesc intr-o iubire desavarsita. SPUNEA ATAT DE FRUMOS PR STANILOAIE nu as putea sa iubesc cu atat forta daca tu nu m-ai hrani la randul tau cu iubirea ta....
Frumoasa intamplare de acea cred ca se spune ca pe cei buni ii ia Dumnezeu mai repede ca de cei rai nu are nevoie in rai la aceia le mai da timp de pocainta
Reply With Quote
Vechi 22.01.2007, 13:33:22
jeny
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laurentiu
Citat:
În prealabil postat de jeny
Citat:
Frumoasa intamplare de acea cred ca se spune ca pe cei buni ii ia Dumnezeu mai repede ca de cei rai nu are nevoie in rai la aceia le mai da timp de pocainta
ai vb despre timp...permite-mi sa il citez pe PETRE TUTEA :
,,Cand ma gandesc la suferintele batranetii, imi dau seama ca in natura aceasta oarba cel mai mare geniul este geniul mortii. Faptul ca de cele mai multe ori murim la TIMP!! este semnul dragostei pentru noi....frumos nu?? mi mi-a placut foarte mult
Reply With Quote
Vechi 22.01.2007, 14:28:51
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
sa spunem ca vorbim de 7 luni, pe internet. Si este o iubire care vreau sa dureze o vesnicie. Nu afirm ca il cunosc in totalitate, dar atat cat am cunoscut a fost suficient pentru a-mi da seama ce fel de om este ( nu sunt numai aparente ).Il iubesc pentru ceea ce este, pentru bunatatea lui, pentru ca este dispus sa faca multe pentru mine, pentru ca sufletele noastre se aseamana, in sensul ca, amandoi credem intr-o lume mai buna, pe care vrem sa o transformam incepand cu noi doi.Avem, in general aceleasi principii si mi-a placut ca nu seamana celor mai multi baieti/barbati de astazi, pe care ii gasesc superficiali.Am incredere in el, pentru ca timpul pe care l-am petrecut impreuna mi-a oferit dovezi. Poate ca unii imi vor spune asa cum zice si ancah ca e posibil sa ma minta si imi promita marea cu sarea fara nicio intentie serioasa.In fine, v-am intrebat daca este pacat, deoarece mama considera ca este deoarece el este dintr-o alta tara si nu este ortodox (Amandoi credem in Dumnezeu si credem ca El ne-a ajutat sa trecem peste multe si ne va ajuta in continuare.El mi-a spus ca atunci cand va fi timpul va trece la religia mea-acum este catolic), si ea adauga ca a-mi parasi tara este tradare....Ceea ce ma intristeaza foarte mult pentru ca eu nu simt acest lucru- imi pretuiesc tara, credinta si traditiile, acum poate mai mult ca niciodata.Ma intristeaza ca oamenii in ziua de astazi chiar nu mai cred in iubire.Mama acuza hormonii ( care pana la urma tot Dumnezeu ni-a dat), dar poate ca ar fi ei de vina, intr-adevar, daca ne-am vedea fata in fata in fiecare zi si ne-am atinge. Dar asa? Vorbele lui imi aduc alinare, nu pot sa il parasesc...insa as vrea atat de mult sa imi impac si mama.Multumesc pentru raspunsuri.
Elena-b, in viata nu iei deciziile importante (mai ales cea de casatorie) ca "sa-ti impaci mama". Tu iei decizia ca sa fii impacata tu cu tine si cu Dumnezeu. Si apoi asumi decizia luata. Asta nu inseamna ca nu-ti respecti mama, nu! De aceea e bine sa asculti ce-ti spune, fiindca are o experienta si o iubire deosebita care exista intre mama si copii, dar trebuie toate trecute prin filtrul Hristos. Dumnezeu ce vrea de la mine? Numai El stie cel mai bine ce ne este de folos. Deci orice decizie se ia cu rabdare, cu post, cu rugaciune, mergand si discutand cu Dumnezeu si cu duhovnicul tau (banuiesc ca ai unul) si dorind sincer ca "sa se faca voia Lui".

Faptul ca pleci in strainatate nu este o tradare a tarii. Tradarea intervine cand ajungi in strainatate si-ti faci tara de râs, fiindca astfel te faci si pe tine si in primul rand pe Creatorul tau de râs. Deci daca tu esti integra in ceea ce faci, poti sa fii oriunde, esti cu Dumnezeu si esti copilul Lui, iar El nu tine cont de granite cand Isi apara copiii. Legat de integritate, asta inseamna sa te poti si tu realiza profesional in tara respectiva. Am vazut multe cazuri de rusoaice si romance casatorite cu occidentali si vreau sa zic ca viata e foarte trista: sunt sclave frumoase care muncesc de dimineata pana seara inchise in casa, care n-au nici un ban la dispozitie, fiindca sotii cumpara tot si nu au incredere in ele sa le dea cardul pe mana, sunt certuri peste certuri, etc. Asta cand nu e viata spirituala. Cunosc si cazuri in care el s-a convertit, vin cu totii la biserica, au copilasi pe care ii cresc numai langa Iubitorul de oameni Dumnezeu, dar acestea sunt mai rare, eu am intalnit numai 3.

Mare atentie cu convertirea catolicilor la ortodoxie. Trebuie sa stii ca acesti oameni nu mai au posturi, nu mai au traditii, nu mai au notiunea de infranare, nu mai se pregatesc pentru Sf. Impartasanie, ci e pe banda rulanta, chiar si fara spovedanie!!! deci sunt multe anomalii care au prins radacina la o astfel de persoana. Ca sa treaca la o ortodoxie traita e un drum lung de asceza, de infranare, de rugaciune, de despatimire, etc. Acum nu stiu si tu cat esti de ortodoxa, a fi ortodox nu inseamna ca ai fost botezata cand ai fost mica, ci sa traiesti in curatenia acelui botez, prin botezul pocaintei prin spovedanie, prin apropierea de Hristos prin Sf. Impartasanie, prin dialogul aproape neintrerupt cu Dumnezeu, prin dorinta de a nu mai trai tu, ci sa traiasca Dumnezeu in tine. Incearca sa te evaluezi tu pe tine ca sa poti apoi sa iei o decizie de care sa nu-ti fie teama in ziua Judecatii.

Domnul sa-ti fie calauza!

Elena
Reply With Quote
Vechi 22.01.2007, 15:07:33
ancah
Guest

Implicit

Draga elena-b,
Tu spui ca nu-l cunosti pe tanarul din strainatate decat din cuvintele pe care ti le scrie. Sigur ca poti cunoaste un om si din cuvinte, dar e bine, ca atunci cand il intalnesti sa suprapui cuvintele persoanei pe care o vezi, ca sa constati, daca imaginea pe care ti-ai faurit-o e adevarata sau doar iluzie. Eu personal cred in dragoste, dar nu in dragostea oarba.
In situatia ta, imaginea pe care ti-ai facut-o despre baiat este rodul imaginatiei tale, in baza a ce ti-a scris. Eu nu zic ca te minte. Ceea ce vreau eu sa spun este ca tu ti-ai construit o imagine ideala din punctul tau de vedere. Si atunci, fiind rod al gandirii tale, el este perfect. Dar oamenii nu sunt perfecti. De aceea cred ca e mai bine sa astepti a-i spune "Te iubesc" pana cand nu esti sigura de el, vazandu-l, si nu numai imaginandu-l.
Nu aveti nici o posibilitate de a va vedea, inainte de a lua decizii?
Oameni ca tine, care pot avea sentimentul dragostei atat de pronuntat sunt si foarte sensibili si de aceea trebuie sa se ocroteasca putin. Ia gandeste-te putin cum e sa cazi din inaltul cerului.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2007, 15:58:18
elena_b elena_b is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.10.2006
Implicit

Va multumesc mult pentru raspunsuri si sfaturi. Draga Elena, de casatorit imi doresc sa ma casatoresc cu el, asa cum isi doreste orice fata care isi iubeste iubitul, dar acest lucru nu-l am in vedere decat pentru peste cativa ani. Eu sunt in ultimul an de liceu, nu vreau deloc sa ma grabesc, imi doresc sa fac o facultate in Romania astfel incat sa nu imi parasesc parintii imediat, plecand din tara. El stie acest lucru si e de acord, dar mama nu poate suporta ideea ca eu , in mintea mea imi prefigurez un viitor alaturi de acest om. Imi spune ca ne intoarcem la timpurile din Babilon, ca tot facem noi tinerii atatea amestecuri, si ca degeaba au murit stramosii nostrii pentru tara ca acum eu, si altii sa ne vindem pe degeaba.Se teme ca imi voi pierde credinta, asa multa putina, cat o am. Nu se gandeste decat la rau.As vrea sa aiba incredere in mine si sa nu conteze atat de mult aspectul fizic ( caci acest lucru o deranjeaza pe mama mea, din pacate)M-am rugat si ma rog Lui Dumnezeu sa ne lumineze tuturor mintile , inimile si sufletele.
Draga ancah, cuvintele, este adevarat, pot ascunde multe, dar pot grai si mai multe, daca stim sa le citim. NU mi-am facut un ideal din vorbele lui, nu il consider perfect, are defecte si lucruri care nu imi plac, am avut si mici discutii in contradictoriu...insa am reusit sa ajungem la un punct comun. De multe ori numai si ce vrea o persoana sa para, sa fie, spune multe despre ea ca om.Daca el vrea sa para mai bun in ochii mei, asta nu inseamna ca nu vrea chiar sa fie, si eu practic acelasi lucru, fara ca sa mint.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
povesti audio pt copii matean Muzica Bisericeasca 3 23.08.2019 13:33:28
Povesti cu talc silverstar Generalitati 500 22.03.2015 19:01:38
Despre iubire cu iubire dobrin7m Nunta 27 18.10.2011 14:22:52
Povesti de divort costel Nunta 61 18.08.2011 14:47:22
Povesti (1) silverstar Generalitati 6 09.01.2007 23:11:55