Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Homosexualitatea
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.04.2007, 05:45:39
IC IC is offline
Member

Data înregistrării: 21.02.2007
Implicit

Romandragut, nu a aruncat nimeni cu nimic in tine, dar...

Intr-adevar legile statului...dar nu uita ca sunt legi LUMESTI, nu? Intr-adevar suntem oameni, dar si tu, ca si noi toti, ai aparut din impreunarea barbatului cu femeia si nicidecum a doi barbati sau doua femei.
Dumnezeu a facut barbat si femeie, nu? Si chiar daca nu o luam pe partea asta si anume ca Dumnezeu este Cel Ce ne-a creat,ci ne tragem din maimute... tot din barbat si femeie aparem. Asa ca nu putem considera asta ca fiind ceva normal.

Din pacate tu te multumesti sa ne spui ca Europa s-a supus si o va face si Romania si prin asta declari ca te multumesti cu LUMESCUL. Daca asta vrei nimeni nu poate face nimic. Suntem liberi sa putem alege, dar cu totii vom avea un raspuns de dat. Sa dea Dumnezeu sa ne intalnim cu totii Acolo Sus.
Doamne ajuta!
Vechi 26.04.2007, 09:26:02
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de romandragut
sunt persoane care nu inteleg in afar sferei lor de cunoastere. legea firii? nu exista o lege a firii. sau care este legea firii? legea cutremurelor peste tarile sarace? este normal ca este de la dzeu?

degeaba spune teoctist ca eu sunt anormal. este un om batran, prea batran pentru 200è cu idei poreluate dintr-un ev mediu timpuriu. sau degeaba urla becali ca eu sunt anormal. saracul este un incult.

sunt oameni inteligenti cu studii care au declarat ca homosexualitatea nu este o boala ci o conditie.

imi este de ajuns. europa s-a supus. romania se va supune. a si inceput deja. exista legi antidiscrimare care atesta ca eu sunt normal.

problema devina mai complicata cand apar implicatiile religiase, prejudecatile si traditia. oamenii inca cred ca placerea sexuala, trauma sau satana "provoaca" homosexualitatea. este cel mai facil mod de a intelege un asemenea lucru.

pana sa inteleg ca de fapt sunt homosexual mi-a trebuit si mie timp si am avut framantarile mele. apoi am realizat ca ceea ce simt eu, erotismul (in sens de iubire) si sexualitatea mea nu este o problema atat de grava. ci societatea o considera grava.

in mod cert contravine bibliei si traditiei crestine. insa consider ca voi cei care sunteti atat de credinciosi sa nu uitati ca legile statutului sunt deasupra legilor bisericii si ca voi sunteti inca oameni, nu sfinti. cine nu are nici un pacat sa arunce piatra!
Imi pare rau daca ai inteles gresit ce am spus. Pentru mine, normala este relatia dintre barbat si femeie, fiind heterosexuala, pentru tine este altfel. Am spus ca nici unul dintre noi nu greseste, pentru ca raportam toate aceste lucruri la propriile sentimente si conceptii. Am spus ca nu sunt impotriva homosexualitatii iar cand m-am referit la legea firii, m-am referit la ce inseamna pentru mine si am spus cum vad lucrurile prin prisma mea. Accept homosexualitatea, pentru ca accept faptul ca fiecare om este diferit, deci vede lucrurile intr-o maniera unica. Iar legat de legi, chiar si ale Bibliei, sunt scrise tot de oameni.
Vechi 26.04.2007, 12:57:09
Colors Colors is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2007
Implicit

romandragut, "normal" pentru cei care nu se preocupa de mantuire propriului suflet, devine viata traita asa cum o doreste, fara alte constrangeri de ordin moral. Am zis moral nu legal. Cred ca este o neputinta grava a sufletului orice indepartare de la morala crestina, si crestinii lupta chiar ei cu aceste neputinte. Deci nu crestinii te vor "discrimina", insa evident ca viata ta intra in conflict cu setul lor de valori, cu viata lor. Nu le poti impune sa fie de acord cu tine in privinta asta. Crestinii nu-ti vor impune niciodata ce fel de viata sa duci, tocmai pentru ca prin definitie credinta este asumata de buna-voie. Eu nu vad cum te-ar putea cineva discrimina. Pe de alta parte este normal ca, asa cum tu vrei sa te consideri apartinand unui grup "social", si eu voi cauta oameni care impartasesc setul meu de valori morale. Forumul acesta este un astfel de exemplu. Nu voi intra pe vreun forum "gay" ca sa le spun ca ma simt "discriminat". Dar o diferenta exista totusi. In timp ce crestinii impartasesc o viata traita in spiritul unor norme morale, deci a unor principii de viata, homosexualii pun in centrul vietii lor comportamentul sexual. Observi diferenta? Pentru mine a fi heterosexual este doar o parte din ce ma defineste, nu reprezinta absolut deloc totul despre mine. Chiar devine de neglijat in rapartul meu cu alti crestini. Bucuria unei comunicari se bazeaza pe alte valori, eterne as putea spune, valorile moralei crestine, care vrand-nevrand, sunt nu numai cele mai benefice omului dar si cele care au stat la baza dezvoltarii umane. Ma refer aici la dragostea de aproapele (oare cine e aproapele?), ajutorul strainilor, mila, iertarea, etc. Desigur ca nu toti crestinii sunt sfinti, de fapt poate prea putini dintre noi reusesc acest pas spre desavarsire, ca aspiratie spirituala, dar pentru toti morala crestina sta mai mult sau mai putin in centrul vietii, ca un factor de ghidare a vietii. Acestea sunt principiile care ne dirijeaza viata si ne ajuta sa dam raspunsuri si sa actionam atunci cand apar intrebari sau probleme.
Acum sa vedem cum este intr-o "comunitate gay". Ce vedem? Ca apartenenta la un astfel de grup tine de orientarea sexuala. Deci de la inceput scara de valori se reduce la un singur lucru: sexul si placerea ce rezulta de aici. Eu consider ca e prea putin pentru un om, sa-si calauzeasca viata, destinul, avand in centru optiunea sexuala. Asta pentru ca se aseamana prea mult cu o obsesie. Nu ma gandesc tot timpul la "sex", ba chiar, oricat ar incerca mass-media sa ne otraveasca, incerc intai de toate ca om sa ma ridic dincolo de placerile strict trupesti. De ce? Pentru ca natura noastra de oameni are nevoie de mai mult. Oricat de infometat dupa "sex" ai fi, el nu-ti poate acapara toata ziua, mai trebuie sa faci si alte lucruri in viata.
Tu ceri "recunoastere" sociala, ti se pare ca esti "discriminat". Dar cum poti avea recunoastere intr-o societate care majoritar, covarsitor, adera la alte valori sociale? Oricat ti-ai dori, mai mult decat a te lasa in plata Domnului, nu poate nici un crestin sa faca.
Ca eu sa fiu de acord cu modul tau de viata, care "violeaza" scara mea de valori morale, principiul vietii mele, inseamna sa renunt la structura mea sufleteasca ca sa o pot accepta pe a ta.
Legile ce s-au dat in prezent, nu urmaresc protejarea homosexualilor. Tu esti doar folosit, asa cum sunt folositi toti care nu se considera crestini, indiferent daca sunt gay sau nu, pentru a distruge societatea crestina. Tu esti indreptat impotriva noastra spre distrugerea noastra si a ta. Ceea ce spun nu e greu de aflat, dar sunt sigur ca nici un homosexual nu doreste sa afle aceasta, pentru ca afland adevarul ar avea de ales intre neputinta lui de a se desprinde din aceasta obisnuinta psihica si sufleteasca, aducatoare de moarte, si a lupta impotriva ei. Un lucru este caracteristic tuturor "minoritatilor sociale", fie ca sunt de orientare sexuala, etnica sau religioasa: nu le intereseaza decat "binele", strict in cadrul grupului, chiar de-ar fi sa se prabuseasca toata lumea. Ceea ce nu se intelege este ca noi, crestinii, care devenim o "specie" pe cale de disparitie, noi tinem aceasta lume prin principiile noastre de viata. Care sunt ... ohhh, mereu aceleasi, asa de plictisitoare de fapt: sa nu furi, sa nu ucizi, sa nu ravnesti averea aproapelui, etc. Cand societatea va pierde aceste valori crestine, si tu ca homosexual vei pierde. Societatea va deveni o masa amorfa de indivizi fara coeziune, in care fiecare isi urmareste propriul tel, in dauna celui de langa el. Evident ca aceasta inseamna sfarsitul sau poate inceputul sfarsitului omului. Caci dezvoltarea societatii s-a putut tocmai prin apartenenta tuturor la un set de valori comun si mai ales "favorabil" dezvoltarii umane, social si economic.
Din pacate in spatele acestor organizatii "umanitare" de aparare a "drepturilor minoritatilor" se ascunde o lupta inversunata de distrugere a crestinismului. De ce? Simplu: crestinismul indeamna la coeziune sociala, intrajutorare, iertare. Este opusul a ceea ce se doreste astazi din punct de vedere social si uman. Cum asa? Noi traim intr-o societate bazata pe consumul de produse si de informatie. Pentru a obtine succesul maxim, elita mondiala a marilor inbogatiti au nevoie de cetateanul perfect al zilei de azi: fara constiinta, fara valori morale. Ceva de genul: "eu am calea mea, tu ai calea ta si calea adevarata nu e a nimanui". Adica fiecare "e altfel", fiecare isi cauta drumul in viata de unul singur si eventual in dauna celuilalt. O intrecere in care "daca esti mai bun" castigi. Problema e ca in fiecare zi este cate o astfel de intrecere, le poti castiga pe toate? Asa incat castigam si pierdem, un macel social zilnic. O distrugere din interior a societatii umane in care indivizii sunt intr-o competitie unii cu altii si nicidecum uniti intr-un consens.
Nu mai e nevoie sa spun si latura economica a problemei. De exemplu romanul tine post, si de aici, pentru producatorul de carne ca si pentru comerciant, numai dureri de cap. Asa s-a ajuns la "salamul de post", "laptele de post", etc. O solutie chinuita si lipsita de bun-simt, pentru a mentine cifra de vanzari, caci asta conteaza pana la urma, banul.
Postul nu inseamna numai absenta carnii dar si dorinta de a renunta la carne, iar nu inlocuirea ei cu "alternative".

Crestinismul nu este bun astazi caci el "scurt-circuiteaza" o gramada de oportunitati de afaceri, de profit, de castig banesc. Asa incat Sfantul Maslu este prezentat ca o practica pagana periculoasa vietii omului, si alternativa rasare imediat: industria de medicamente. Oare care este cifra de afaceri pe plan mondial, si ce s-ar intampla daca lumea ar deveni mai sanatoasa? Acesta deci este scopul medicamentelor? Si nu ma refer aici la banala aspirina. Eu personal observ ca pe masura ce au aparut mii de medicamente, lumea e tot mai bolnava, farmaciile sunt luate cu asalt. Bunica mea saraca, nu am auzit-o odata sa se planga de durere de cap, si a trait ani multi fara sa stie de medicamente. Stiu ca vine imediat raspunsul ca aerul, apa, mancarea, etc nu mai sunt curate. Asa este, nici noi nu mai suntem curati. Si nici post nu mai tinem. Acum 100 de ani cancerul era aproape necunoscut. Exista o relatie directa intre anumite forme de cancer si consumul de carne. La fel, alte forme de cancer au relatie directa cu avorturile si "ferirea de copii". Lista poate continua.
Am incercat pe fuga sa largesc imaginea cadrului de discutii asupra "optiunii" vietii unui homosexual, dand si alte implicatii si explicand de ce, fie ca accepti, fie ca nu, modul tau de a vietui este o amenintare la adresa noastra. Eu unul nu voi arunca cu pietre, dar sa ma crezi ca de-as avea copii, as incerca cu toata puterea mea sa-i tin departe de aceasta urgie.

Liviu
Vechi 27.04.2007, 14:37:29
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

"Nu voi intra pe vreun forum "gay" ca sa le spun ca ma simt "discriminat" "

Foarte bine spus Liviu! Asa! ca prea isi baga ei nasul fara sa-i intrebe nimeni.

Frate, dar noi am venit peste forumurile voastre sa va stresam cu religia?

Romandragut, daca un singur om si-ar face user pe un forum de gay si ar incepe sa spuna ca: Mai baieti mai, nu mai fiti asa ca e mare pacat! Lasati pederastia si intorcetiva catre Domnul! Uitati ca pana si legile statului spun ca pentru a va face o famnilie trebuie baiat si fata, nu baiat si baiat! Si plus ca ma simt tare discriminat si sufar tare mult din cauza voastra ca imi incalcati morala crestina in care am crescut! Ia vedeti ce faceti, ca m-ati enervat prea rau! :) :) :)

Hai serios acum, ce crezi ca ar spune toti baieteii frumosi de pe forumul gay? Iti spun eu ce ar raspunde, mancai-ar mama pe ei de frumusei ca ar face misto de noi pana la saturatie: Hai bre tataie ne lasi? Ia hai valea repede cu impresiile astea invechite si de doi bani! Tataieeeeee! trezirea! Azi noi suntem rebeli si liberi, asa ca Lasa-neeeee Lasa-neeeeee!
Vechi 27.04.2007, 15:00:20
macs macs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
Romandragut, daca un singur om si-ar face user pe un forum de gay si ar incepe sa spuna ca: Mai baieti mai, nu mai fiti asa ca e mare pacat! Lasati pederastia si intorcetiva catre Domnul!
diferenta e ca in exemplul tau acel "om" se duce sa faca propaganda, pe cand romandragut isi apara ideile aici, nu incearca sa le promoveze...
Vechi 28.04.2007, 09:19:29
veilur veilur is offline
Senior Member

Implicit

Nu erzebet, nu sunt de acord ca ei sa vina aici pe forum si sa-si apere ei drepturile lor, pentru ca au ideile lor aberante cum ca ei ar fi normali-"saracii de ei". Da nu ai vrea sa si plangem un pic pt ei? Am ajuns de rasul curcilor...
Vechi 28.04.2007, 15:07:18
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Veilur, el nu a venit sa faca propaganda homosexuala din cate am citit, doar si-a dat cu parerea la topicurile formate de altii pe aceasta tema. In plus, mi se pare ca a raspuns cu bun simt, in ciuda unor ironii(si totusi nu a intrecut masura). Ba chiar mi se pare interesant faptul ca discutand cu el, ii aflam si punctul sau de vedere.
Isi apara drepturile pentru ca nu el a initiat acest topic, si se discuta lucruri care il jignesc. Faptul ca tu nu il consider normal, nu inseamna ca nu este.
Vechi 28.04.2007, 18:47:20
macs macs is offline
Senior Member

Implicit

gata, deci s-a stabilit, nimeni nu are dreptul la o parere decat veilur.
Vechi 28.04.2007, 20:06:57
veilur veilur is offline
Senior Member

Implicit

Erzbet, din cate am inteles eu tu esti femeie. Pai si normal ca pe tine nu te afecteaza atat de mult asta. OK, homosexualitatea este normala, dar vreau sa te intreb ceva: atunci care va mai fi rolul femeii? Daca acest lucru se vrea a fi privit normal, de ce Dumnezeu nu a daruit lui Adam tot un Adam?
Vechi 28.04.2007, 23:59:42
macs macs is offline
Senior Member

Implicit

pentru ca adam nu era homosexual. daca ar fi fost, probabil ca i-ar fi daruit inca un adam.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
ce este prostia asta cu feng shui? ingerul_pazitor Generalitati 29 07.10.2010 12:22:57