![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stiu si sunt de acord ca dintotdeauna Duhul Sfant a fost cu oamenii (cu unii, vreau sa zic cu omenirea in general). Dumnezeu nu i-a parasit niciodata, si atunci cand a fost nevoie le-a dat informatia necesara sub forma descoperirilor facute "din greseala". Rationamentele care s-au facut dupa aceea au fost bune sau rele, nu conteaza. Nu chiar tot ce s-a petrecut bun pe Pamant e 100% inspiratie divina. Si apoi nu uita ca omul are capacitatea de a invata din greseli. Cu sau fara ajutor divin. Si aici apare o mare contradictie: daca asociem cunoasterea binelui si a raului cu ratiunea (ceea ce este principala mea ipoteza de dovedit sau infirmat), atunci inspiratatia divina care a adus orice alta informatie omenirii in afara de una despre Dumnezeu poate sa vina de la satan, caci Dumnezeu nu vrea sa stim depre bine si rau. Stiinta, ratiunea in general implica alegerea dintre bine si rau, categorisirea unor observatii in clase de apartenenta buna-rea. Stiu la ce te gandesti, nu incerca sa ma contrazici ca imi ia mult timp sa-ti dovedesc. In esenta demonstratia se invarte in jurul observatiei ca totul in univers se imparte in dou categorii (de ex. materi -antimaterie, bine-rau, frumos-urat , etc - stiu din nou la ce te gandesti- acestea sunt relative, da asa e, dar totusi fac parte din clase diferite). Ai auzit de Rai si Iad , nu-i asa? Nici nu banuiesti cat de palapabile si adevarate sunt aceste doua notiuni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar tu spui ca incercarea de a da alt raspuns e greseala si apoi chiar tu il dai. Verifica versetele 3-22 pana la 3-24 si apoi vezi daca mesajul tau sunt in concordanta cu acelea. Si ce-i cu interpretarile pe care le faci. Nu am gasit nicaieri nimic despre nerecunoasterea greselii. Fara nici o suparare, citeste si apoi vorbeste. Doamne ajuta si tie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca vrei inlocuieste cuvantul "Bibelou" cu "caine" si atunci reia rationamentul. Nu cred ca avem timp pentru intelegerea asa de defectuoasa a mesajelor noastre. Iar daca eu gresesc si te-am judecat gresit atunci o sa-ti dau o tema de gandire la care nu cred ca vom gasi vreodata solutia: ce este viata (a trai) ? Nu de grabi sa raspunzi pentru ca s-au scurs tone de cerneala incercand sa se raspunda la aceasta intrebare. Parerea mea ca este o notiune abstracta, la fel ca timpul si infinitul care nu isi poate gasi un corespondent in realitate. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
mq: Daca e cineva care ne invata sa facem diferentierea intre bine si rau, acela e Dumnezeu. Vezi Noul Testament.
Pentru ca te preocupa intrebarea cu privire la ce primim de la satana: tot ce ne face pe noi sa ne mandrim si sa inlaturam din viata noastra pe Dumnezeu. Este stiut ca satana este dumnezeul acestei lumi. Priveste in jur si vezi ce-ti da, dar nu astepta sa-ti dea ceea ce iti poate da Dumnezeu: dragoste, lumina, adevar. Trebuie sa mai ma gandesc la intrebarea asta. Cred ca se poate spune astfel: Lui Dumnezeu ii dai putin si-ti da totul ( libertatea si mantuirea). Satana iti da putin si-ti ia totul (sufletul si libertatea). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Numai bine. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Stie cineva? | delia31 | Biserica Ortodoxa Romana | 8 | 06.12.2013 20:08:13 |
Stie cineva...? | Noesisaa | Generalitati | 14 | 07.05.2011 12:05:14 |
INAINTE DE ADAM AU MAI FOST SI ALTE LUMI? | adrian010155 | Generalitati | 46 | 10.12.2010 03:38:02 |
Stie cineva? | caesar | Generalitati | 4 | 21.03.2009 07:00:05 |
|