Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2012, 13:47:45
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Laura 19

"Istoria pentru mine de exemplu este o pasiune. Eu am ajuns sa vreau sa descopar ortodoxia si m-am apropiat de Biserica, citind si cercetand istoria Romaniei, de la daci pana in 89. Nu am fost niciodata multumita de raspunsuri scurte si multe fara sens din manualele de istorie de la scoala sau cartile scrise de autori ateisti cunoscuti. Eu sunt de parere ca tocmai ptr. ca multi au uitat istoria neamului nostru, au uitat cine sunt si ce mostenire am primit de la strabunii nostrii, au uitat de importanta ortodoxiei. Nu poti sa citesti despre Sfintii care au calcat cu picioarele lor pamantul romanesc, despre Voievzii ortodocsi care au luptat ptr ortodoxie si neam, martirii din Transilvania-cititi despre unitatia din Transilvania sa vedeti cati ardeleni ortodocsi au murit si cate manastiri si biserici ortodoxe au fost distruse, mai ales intre anii 1761-1763- si din vremea comunismului care si-au varsat sangele ptr ortodoxie pe pamantul romanesc si sa nu simti frica la cat de grea este mostenirea pe care o avem; dar si bucurie. Depinde fiecare cum vede istoria. Si vietile Sfiintilor si istoria Bisericii Ortodoxe, tot istorie e. La fel si Biblie-istoria omenirii. Amu asa vad eu lucrurile. Nu vad absolut nici un rau sa aflam cat mai multe despre neamul nostru si despre cine suntem, caci pe deoparte e rusine mare sa nu stii cine esti.

Pentru mine afland istoria neamului meu am aflat cine sunt eu, m-a facut sa vreau sa nu imi fac strabunii si natia de rusine, nu in fata lumii, ci Sus. Romanul adevarat este ortodox."
Vechi 23.03.2012, 02:26:11
ioan cezar
Guest

Implicit

Mirela, te tot straduiesti sa iti raspund in public.
OK
iata cuvantul meu: mergi cu Domnul! Fii binecuvantata, draga mea, AMIN!
Reply With Quote
Vechi 26.03.2012, 18:23:00
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Nu stiu daca e cea mai buna postare, dar cu siguranta este una din cele mai potrivite pentru ceea ce constat ca se intampla, mult prea des, pe acest forum:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=552

Paduraru:

Topicul ne îndeamnă SĂ RĂMÂNEM ORTODOCȘI PÂNĂ LA CAPĂT. Se adresează numai și numai ortodocșilor. Mă întreb: oare de ce se bagă sectarii în discuție?!? Ce vreți dumneavoastră să ne arătați?!? Că dețineți adevărul absolut dacă dați vreo câteva citate răstălmăcite din Biblie?!? Că unii dintre dumneavoastră sunt, într-adevăr, un model de trăire morală și vor să fie bineplăcuți lui Dumnezeu, nu contest. Contest până la capăt rătăcirile acestea de la dogmele credinței. Biserica Ortodoxă ne-a lăsat toate îndemnurile de trăire duhovnicească. Că mulți dintre noi nu le respectăm, e drept; că noi cei care nu le respectăm ieșim în față, iarăși e drept. Dar sunt destui creștini ortodocși adevărați care nu se afișează în văzul lumii cu trăirea duhovnicească.
Legat de titlul topicului, mai ales pentru cei care vor să ducă o viață bineplăcută înaintea lui Dumnezeu, trebuie avute în minte mereu: dragostea lui Dumnezeu față de oameni, momentul în care ne vom prezenta cu faptele din timpul vieții la Judecată (atenție și la ascultarea de Biserica Una Sfântă Sobornicească și Apostolească). Apoi trebuie să țină legătura cu un duhovnic, să participe cât mai des la Sfintele Taine (Spovedanie, Împărtășanie, Maslu, Mirungere) având căință desăvârșită pentru păcatele săvârșite (dar și hotărâre fermă de a nu le mai repeta) și la Sfânta Liturghie în duminici și sărbători. Nu în ultimul rând, trebuie să ne rugăm bunului Dumnezeu pentru mântuirea noastră, Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și sfinților pentru mijlocirea către Dumnezeu. Trebuie să avem dragoste față de semenii noștri, dar asta nu înseamnă că trebuie să acceptăm abaterile de la dreapta credință ale unora. Ținând cont de tot ce ne-a lăsat Biserica Ortodoxă (Una Sfântă sobornicească și Apostolească Biserică) vom putea rămâne ORTODOCȘI până la capăt în duh și în adevăr. E clar faptul că lupta nu va fi ușoară; vor năvăli însutit ispitele asupra noastră, dar având în ajutor rugăciunea și Sfânta Cruce, apoi mila bunului Dumnezeu, mijlocirea Preacuratei Născătoarei de Dumnezeu și a sfinților, vom reuși.

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și ale tuturor Sfinților Tăi, miluiește-ne pe noi, păcătoșii! Amin!
Vechi 26.03.2012, 20:08:00
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

M-ati facut curioasa si m-am uitat sa vad si eu care "sectant" se baga in discutiile ortodocsilor pe un asa subiect. Dar nu am vazut pe nimeni, afara de vreo doua postari ale profetului de carton, care, asa e el, se baga peste tot.
Dar probabil cand te frigi cu ciorba sufli si in iaurt. Sau cand ai in mana un ciocan toate in jur ti se par cuie.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 26.03.2012, 20:59:41
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Cel mai mult mi-au placut postarile mele :)
Nici macar aceasta jumatate gluma jumatate lucru serios nu ar fi o problema.
Trebuie doar sa ma vad in toti ceilalti , sa ma vad pe mine in fiecare om care vorbeste aici.
Unii mi-au placut mai mult , unii m-au intrigat , dar in toti m-am vazut .
Fiecare om e unic,si fiecare om e asemanator cu ceilalti.
Si fiecare om pe care il intalnesc, pentru mine este o sarbatoare .
Si stiu ca nu oamenii sunt neplacuti, ci doar patima mea mi-ar putea intuneca sufletul , ca sa nu fiu in stare sa apreciez miracolul intalnirii cu celalalt. Celalalt eu...
Reply With Quote
Vechi 27.03.2012, 23:07:14
Laura19
Guest

Implicit

@cristi Nu prea stiu de ce ai postat ce am scris eu aici, in sensul ca nu gasesc postarea mea printre "cele mai bune". :)

Mie mi-a placut aceasta postare, printre mule altele.

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Hristos pentru creștinism este astfel:
- Logosul - Fiul lui Dumnezeu Creatorul;
- Divinul coborât în creație;
- Dumnezeul-Om;
- Omul-Dumnezeu Hristos Cel Inviat și Cel Liturgic, Care Se împărtășește veșnic lumii.

De aici:
- Hristos Cel Cosmic; Hristologia teologică;
- Hristos Cel Biblic-Evanghelic; Hristologia Revelației;
- Hristos Cel Eclesiologic; Hristologia Bisericească.

De aici, problemele actuale:
- identificarea lui Hristos cu Originea lumii;
- identificarea lui Hristos cu Revelația Cuvântului Biblic;
- identificarea lui Hristos cu Harismele Bisericii Sale.

Piedicile încă sunt, datorită ereziilor teologice, ereziilor biblic-evanghelice și ale ereziilor eclesiologice. Disputele primelor veacuri creștine încă persistă. Așa se cultivă, încă „depersonalizarea” lui Hristos Cel Teologic, prin „reducerea” la un “principiu hristic”, ce se poate considera ca existent la toate religiile, până la o „alăturare” a lui Hristos cu buddha, mahomed, confucius și alți adepți ai lumii. Mai mult, se extinde aceasta prin zișii „aleși mesianici”, care se cred „continuatorii” Mesianismului Cosmic. Au apărut mai nou o sumedenie de „mesia”, ca o „întrupare” a „principiului mesianic”, ca activ susținut pentru mântuirea și salvarea lumii.

La fel, sunt ereziile biblic-evanghelice, care „depersonalizează” pe Hristos și-L reduc la cuvântul Său scripturistic. Neo-protestanții, care cultivă un creștinism doar biblic, se întrec să se declare „adevărații” deținători ai Revelației. Deopotrivă, mai sunt ereziile eclesiologice, care „desființează” Tainele Bisericii Hristice, printr-un complex de „harisme indviduale”.

Mai este încă o tendiță de „neo-păgânism”, de reînviere a „tragismului antic”, mai ales cultivarea „practicilor metafizico-mistice necreștine”, cum sunt idianismul brahmano-budist, alchimismul palestino-arab și ocultismul occidental modern.

și peste toate aceastea mai este „sincretismul idealist”, al „amestecului selectiv zis spiritual-religios”, al tuturor acestora.
Iată contextul actual de astăzi.

Creștinismul Ortodox se silește să păstreze Chipul lui Hristos „Cel al Sfinților Părinți”, Cel văzut și trăit de „următorii fideli” ai lui Hristos. Un Hristos filozofic, ca și un Hristos doar evanghelic sau un Hristos harismatic nu este Hristos „Cel Apostolic”. Martorii direcți ai lui Hristos Cel Adevărat au fost Apostolii și Sfinții Părinți ai primelor veacuri creștine. Pentru aceasta, Hristosul Care trebuie reevindențiat este Cel al Sfinților Părinți creștini, care au unit cele trei hristologii (cosmică, biblică și eclesiastică). Astfel, pentru noi Hristos este Logosul-Fiul lui Dumnezeu, Creatorul lumii; Este Logosul Divin Intrupat în Chipul Evanghelic de Om; Este Hristosul Bisericii Liturgice.

Cine vrea să propovăduiască pe Hristos Cel Biblic-Evanghelic trebuie să păstreze distincția dintre Persoana Ființială Hristică și revelațiile Sale evanghelice. a „limita” Persoana Hristică doar la „versetele” biblice este o insuficiență. Cuvintele evanghelice sunt Revelația Persoanei Care ni se comunică atât cât putem noi recepționa. Cuvintele Sale sunt „Viață și Adevăr”, dar să nu se cadă în „magia cuvintelor” peste Persoana Sa. Chipul Persoanei Sale „izvorăște” cuvintele și doar în legătură au valabilitate. Grupările neoprotestante încearcă o „religie a cuvintelor” în locul religiei Persoanei Hristice.

și cei care fac „paradă” de harismele Hristice, la fel, „minimalizează Persoana”, condiționând-o de „efectele” Sale miraculoase, care și mai mult depind se „individualismul” fiecăruia, până la „desființarea” Bisericii Hristice, ce are „deplinătatea harismatică”. A „muta” Harul din Biserica Hristică în ziși credincioși este o „rupere” de Integralitatea Hristică.

Hristos Cel Adevărat este Hristos Cel Personal cu deodată toate capacitățile Sale de Revelație Biblică și de Biserică Harismatică. Doar un Hristos Persoană Dumnezeiască, Același în Descoperirile Sale biblice și Același în harismele Bisericii Sale, este Hristosul Deplin, Căruia se poate închina „toată suflarea”. Hristos Cel Deodată Metafizic, Biblic și Icoană Harismatică de Biserică Este Hristosul Cel Unic și Inconfundabil.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2012, 23:02:07
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Marius22 :

"Harul dumnezeiesc nu se poate salaslui decat intr-un loc gatit lui, o inima curata. Odata ce patrunde in inima omului, harul se odihneste si oglindeste pe chipul aceluia, il lumineaza, il innobileaza, il infrumuseteaza. Chipul unuia ca acesta graieste in mod negrait si tainic cele ale inimii sale. Vazandu-i chipul, parca-i vezi inima."
Vechi 28.03.2012, 23:05:57
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

George.m :

"E trist cand oamenii ajung sa se teama de greutati mai mult decat de Dumnezeu, cand isi fac exclusiv voia lor, nesocotind-o pe cea divina.

Nu e intamplatoare nici existenta unui fir de iarba, cu atat mai mult existenta unei persoane umane. Dumnezeu face oameni pentru a Se odihni in ei, pentru a-i uni cu El, pentru a-i ridica la Sine. Nedorindu-si copiii, sotii ii priveaza de bucuriile vesnice, ii priveaza de Hristos, le taie prin egoismul lor sansa extraordinara a existentei indumnezeite.

Pravoslavnicii casatoriti nu ar trebui sa uite ca, prin ei, Dumnezeu vrea sa creeze oameni pentru a-i face dumnezei.

Ne lipseste perspectiva vesniciei. Suntem ancorati exclusiv in imanent, neavand nicio grija de cele vesnice, netrecatoare. Uitam sa ne intrebam, adesea, daca voia noastra e una cu cea divina sau cu cea demonica."
Vechi 28.03.2012, 23:14:21
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Zaharia_2009 :

". . .ortodoxia este Calea spre mintuire a omului data chiar de Dumnezeu ! Este firea omului intru care a fost zamislit si prin care se intoarce la Tatal.
Asta este la propriu, asta este in realitate, in adevar .
Fiind insa totusi un lucru nu usor, cu multe fete, ca sa poata fi data omului spre intelegere si practica a fost conceputa in mod didactic sub forma unei doctrine (o suma de dogme).
Morala ortodoxa este cea mai inalta forma de morala , de regula de vietuire pt. mintuire, de sorginte divina .
Din aceste puncte de vedere ortodoxia nu se poate compara sau asocia cu nimic din categoria ,,religii" . "
Vechi 29.03.2012, 00:02:11
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

nu stiu cat e de frumos sa se faca clasamente ,cu nume de forumisti,situati,cica, in top 10 al postarilor de la excelent in sus !
Nu pentru ca anumiti oameni nu ar merita sa fie pomeniti,ci pentru ca nu exista un etalon unic al aprecierii ,totul degenerand in impresie subiectiva !

De exemplu,mie imi plac postarile cu subiecte,ceva ma antrenante si mai dialectice,ca sa nu zic, mai viu disputate !

Adeseori am incercat sa nasc asemenea subiecte, delicate, sau tabu,sau scandalizante pt unii !
Cred ca numai in disputa,caracterele oamenilor ies la iveala cu adevarat, dincolo de ipocrizia lupului deghizat in blanita de oaie !

Insa in toiul celor mai aprige dispute, mereu am gasit postari intelepte,din partea unor oameni,foarte putini la numar (e drept) a caror parere mi-a atras atentia cu un maxim interes !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum poate cineva sa isi stearga propria lui postare ? mbarboi Reguli generale de utilizare a forumului 11 13.02.2013 18:30:35
buna costan bianca Umanitare 21 10.12.2010 16:27:25
Buna Liliane Generalitati 22 31.08.2010 18:56:23
Buna llaurentiu Stiri, actualitati, anunturi 2 14.10.2008 22:09:55
POSTARE agapius Generalitati 0 21.09.2007 19:48:02