Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2007, 17:03:09
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
prefera sa piarda propriea identitate religioasa decat sa faca altora o concesie si sa ii lase sa-si invete propriile dogme.
Poti sa reformulezi ca nu inteleg ce spui?
Reply With Quote
Vechi 08.05.2007, 17:31:06
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
Citat:
În prealabil postat de Mirean
prefera sa piarda propriea identitate religioasa decat sa faca altora o concesie si sa ii lase sa-si invete propriile dogme.
Poti sa reformulezi ca nu inteleg ce spui?
Adica, pe intelesul tau, decat sa fac obiectul "Religie" obligatoriu in Romania, dar sa permit comunitatii catolice sa invete dogme catolice, mai bine nu oblig pe toata lumea la "ortodoxie facultativa".
Pe langa asta, reciproca fiind valabila comunitatea romanilor din Italia (am luat un exemplu la intamplare) va trebui sa accepte ca proprii copii sa invete in scoala dogme catolice.

Cred ca poti intelege mai mult daca citesti toate postarile anterioare....
Reply With Quote
Vechi 08.05.2007, 23:15:06
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Unde sint comunitati puternice de romani sint si clase speciale cu ai nostri , unde se respecta si limba si religia. Unde nu se poate elevul cred ca poate participa la orele de religie insusindu-si cele de acolo pentru cultura lui generala , aceasta neinsemnind o convertire sau mai stiu eu ce. Exista acum cam peste tot cite o bisericuta ortodoxa . Un rol important il au si parintii copiilor, in educatia lor crestin ortodoxa.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2007, 23:45:41
ancah
Guest

Implicit

Nu cred ca se poate compara situatia Romaniei, ca tara preponderent ortodoxa, cu tarile protestante din vestul Europei. Aici copiii fac religie la liceu, dar de genul: asa scrie in biblie, da voi nu trebuie sa credeti. Am vorbit cu profesorul de religie si l-am intrebat de ce procedeaza in felul acesta. Mi-a raspuns ca nu se practica indoctrinarea elevilor.
Dupa parerea mea, orele de religie ar trebui sa insoteasca elevii atat in cursul primar, cat si cel gimnazial. Vedem noi insine cat de vasta este ortodoxia. Ar fi pacat sa nu continue si la clasele mai mari.

cristiboss56: din pacate trebuie sa te contrazic: nu exista chiar peste tot o bisericuta ortodoxa. Poate rusa, dar nu romana.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2007, 10:09:48
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Nu cred ca se poate compara situatia Romaniei, ca tara preponderent ortodoxa, cu tarile protestante din vestul Europei. Aici copiii fac religie la liceu, dar de genul: asa scrie in biblie, da voi nu trebuie sa credeti. Am vorbit cu profesorul de religie si l-am intrebat de ce procedeaza in felul acesta. Mi-a raspuns ca nu se practica indoctrinarea elevilor.
Dupa parerea mea, orele de religie ar trebui sa insoteasca elevii atat in cursul primar, cat si cel gimnazial. Vedem noi insine cat de vasta este ortodoxia. Ar fi pacat sa nu continue si la clasele mai mari.

cristiboss56: din pacate trebuie sa te contrazic: nu exista chiar peste tot o bisericuta ortodoxa. Poate rusa, dar nu romana.
Te comtrazis, mcel putin in ptivinta Germaniei, landul bavaria, unde se pune mare accent pe "traire", chiar daca e vorba de protestanti.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2007, 12:23:17
ancah
Guest

Implicit

Vorbeam de tarile din nordul Germaniei. Aici este un profesor american la Facultatea de teologie, care afirma ca Dumnezeu nu exista. Probabil ca in cautarile lui a dat doar de diavol, si asta preda. Au scris ziarele despre el. Doamne fereste sa ajunga asemenea idei si in Romania. De aceea e bine ca copiii sa primasca invatatura sanatoasa, caci influentele negative se inmultesc vazand cu ochii.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2007, 12:39:50
ancah
Guest

Implicit

Scuze, vroiam sa scriu la nord de Germania, deci in tarile Scandinave.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2007, 14:05:11
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Vorbeam de tarile din nordul Germaniei. Aici este un profesor american la Facultatea de teologie, care afirma ca Dumnezeu nu exista. Probabil ca in cautarile lui a dat doar de diavol, si asta preda. Au scris ziarele despre el. Doamne fereste sa ajunga asemenea idei si in Romania. De aceea e bine ca copiii sa primasca invatatura sanatoasa, caci influentele negative se inmultesc vazand cu ochii.
Logic Existenta raului (diavol) presupune existenta binelui (Dumnezeu). Raul nu are existenta in sine ci este doar o lipsa a binelui....
Reply With Quote
Vechi 09.05.2007, 14:14:00
ancah
Guest

Implicit

Nu toata lumea gandeste la fel de logic. Aici lumea care crede se "ascunde", caci sunt facut prosti in fata de cei care nu cred. Marturisirea lui Hristos...doar la martorii lui Jehova si la TV. Este alta lume, Mirean.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2007, 15:23:31
Nitro Nitro is offline
Member

Data înregistrării: 03.05.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IC
He-hei, romandragut, suntem intr-o tara ortodoxa, nu? Adica...sa ne gandim putin...ce intelegi tu prin maniera obiectiva? Cine ar putea veni sa-ti vorbeasca in mod obiectiv despre toate religiile? Spune si tu?
Daca intr-o tara ortodoxa nu se preda religia ortodoxa, mi se pare ca e cam asa: suntem in Romania, dar nu predam limba romana ci predam chineza (ca limba materna, nu straina)...Ti s-ar parea normal?
Plus ca cei care sunt de alte confesiuni nu sunt obligati sa participe la orele ortodoxe si aduc adeverinte de la preotul lor.
Ai inteles pe invers , ce vroia sa spuna e ca preotii nu accepta nimic altceva decat religia lor !

Stiu un caz in care un pusti a ramas la religie pt ca nu vroia sa faca rugaciunea....<<<< Daca el avea alta religie , dc este supus la aceasta erezie din partea noastra ??
religia ar trebuii predata de cineva obiectiv , care sa predea si sa fie obiectiv !!
Nu sa lasi elevu pt ca nu e ortodox... !!!

Tu ce ai vrea , sa expulzam toti oamenii care nu sunt ortodocsi ??

Preotii fac discriminare prea mare !!!
Sau de ex. de ce un elev musulman este obligat sa invete din biblie ca sa il asculte ??
Acel elev ar trebuii sa fie ascultat din Sfantul Coran !!

Lumea trebuie sa inteleaga ca fiecare e diferit si trebuie respectate alegerile fiecaruia dintre noi ...altfel ajungem inapoi la comunism...hitler..etc. etc. !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scrisoare deschisă pentru predarea Religiei în școli laurastifter Stiri, actualitati, anunturi 10 14.10.2012 02:42:05
Scoaterea religiei din scoli bogdani Sectiune dedicata profesorilor de religie 1172 16.09.2011 16:35:30
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 10.10.2010 19:56:58
Pastrarea religiei in scoli laurschepsis Generalitati 15 22.11.2009 23:26:44