Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.03.2013, 01:12:31
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul

Sarcina nu este o normalitate!!!!!!!!!!!!!! Este ca si o boala, este si mai sensibila decat o boala, pentru ca este vorba de viata si moarte!!!!!.
O sarcina are o gramada de riscuri pentru mama si copil. O gramada!!!!!!

.
Sarcina nu este normalitate? Dar ce este normal sa faca organele de reproducere? Care este rolul normal al uterului? Ce duhovnic a spus ca sarcina nu este ceva normal? Ce medic intreg la minte a spus ca sarcina nu este ceva natural si ca este o boala? Care sunt sumedeniile de riscuri pentru mama si copil de a devenit sarcina si nasterea un asa bau-bau? Ma refer la cele naturale si care se intalnesc la majoritatea,nu la cele provocate de interventiile medicale fara rost sau la cazurile speciale! (au mai fost mame care au avut sarcina extra-uterina si s-au rugat Domnului si s-a rezolvat. depinde de credinta mamei )

Un avort este mult mai periculos ptr. mama decat daca duce sarcina la bun sfarsit, mai ales daca este f.tanara.

Nu subestimati moasele.
Daca esti panicata si cu credinta putin, atunci o sa ai probleme. Daca ai incredere in tine si in Dumnezeu, o sa fie bine.

Last edited by Parascheva16; 18.03.2013 at 01:18:51.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2013, 21:46:00
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Implicit

Sarcina este normalitate pentru femeie, dar sa nu uitam ca este grevata de destule probleme. Mortalitatea la nastere ca si alte urmari nefaste asupra sanatatii femeii dupa nastere au fost o realitatea crunta de-a lungul istoriei. Situatia asta este inca "live" in tari sarce, cu asistenta medicala precara. Nu degeaba este impartasita femeia inainte de nastere chiar daca are pacate grele care altfel nu i-ar permite pentru multi ani sa se apropie de sf taine.

Nu ma banuiti ca as fi fana ecografiilor si cu atat mai putin a altor investigatii daunatoare. Nu am facut ecografii lunar pentru ca, din fericire, medicii care mi-au urmarit sarcina nu mi-au cerut asa ceva... poate ca as fi schimbat medicul. Am facut cate o ecografie 2D in fiecare trimestru. Doar ultima data am facut 4D, dar asta ca sa nu testez rabdarea medicului caruia oricum ii refuzasem categoric triplutestul, amniocenteza.
Nu sunt fana nici a medicalizarii excesive a sarcinii, dar nici a ignorarii ei... in majoritatea cazurilor merge bine si dupa 9 luni copilul iti iese din burta chiar daca stai acasa singura, fara ajutor. Ar fi bine sa existe posibilitatea urmaririi sarcinii de catre o moasa, eventual si nasterea acasa cu moasa, dar la noi in tara inca nu este permis.

Ecografia este totusi necesara, nu atat ca sa-i masori oscioarele cat petnru a se depista anumite probleme care pot fi remediate in sarcina sau necesitatea unor intervenii chirurgicale imediat dupa nastere. De asemenea se identifica situatii in care trebuie ca nasterea sa aibe loc urgent. Un caz pe care-l stiu eu, mama s-a dus la control si doctorul a banuit ca ceva nu e ok, a chemat-o a doua zi pentru investigatii si la eco s-a vazut ca mama nu mai are lichid, desi membranele erau intacte, iar copilul se afla in suferinta. O cezariana in aceeasi zi a salvat situatia. De mentionat ca doctorul respectiv este cunoscut ca adept al nasterii naturale si care nu accepta cezariana la cerere.
Alt caz povestit de doctorul meu: copil infasurat de 5 ori in cordon. S-a vazut asta la ecografie si s-a impus cezariana. Copilul era infasurat ca o sarmaluta in cordon.
Fireste, astea sunt situatii rare, dar... totusi mai sunt si din astea.
Ah... si sotiile duhovnicilor merg si ele la control lunar, fac si ele investigatii, inclusiv ecografii, nasc la spital...

Cine nu a nascut niciodata, e mai bine sa vorbeasca mai putin si sa asculte mai mult, mult, cat mai mult... chiar nu e joaca. Nasterea e intotdauna o "surpriza", uneori mai putin cumplita decat nastera pe care ai avut-o anterior, alteori descoperi cu groaza ca chiar se poate si mai rau decat a fost. Ce sa-i faci, Dumnezeu se cam tine de cuvant: cand a zis sa fie potop, a inecat lumea, cand a pedepsit Sodoma si Gomora le-a ars cu totul, etc. Tot asa e si cu sarcina si nasterea.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2013, 23:18:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Sarcina nu este o normalitate!!!!!!!!!!!!!! Este ca si o boala, este si mai sensibila decat o boala, pentru ca este vorba de viata si moarte!!!!!.
O sarcina are o gramada de riscuri pentru mama si copil. O gramada!!!!!!
Eu cred ca exprimarea a fost teribil de neinspirata.
Vechi 18.03.2013, 23:22:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Și a devenit o nomalitate. Oamenii nu mai știu adevărul, nu mai știu ce e bine. O mamă care nu a făcut ecograf surprinde foarte multă lume din jur: Cum nu ai făcut ecograf să vezi dacă e băiat sau fetiță? Să vezi dacă e copilul bine? Iar mama dacă va răspunde simplu: lasă că are grijă Dumnezeu....va fi privită ca o habotnică, ciudată în ale credinței sale. Puțini mai înțeleg ce înseamnă cu adevărat credința și nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu, a Maicii Domnului și atâtor sfinți, chiar și dintre cei care merg la biserică.
Pai da, si daca copilul murea din ignoranta si prostia mamei, ce zicea mama "credincioasa"? "Asa a vrut Dumnezeu".

Sau daca e sa o luam altfel, sa intelegem de la tine ca cei carea au facut un ecograf care a salvat viata copilului (ai cazuri si exemple mai sus), s-au impotrivit vointei lui Dumnezeu care l-ar fi vrut mort pe copilul respectiv?
Vechi 18.03.2013, 23:57:01
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citesti si te tot minunezi de bogatia de nuante de pe acest forum.Unele afirmatii mai uluitoare decat altele,nici nu stii unde este momentul ideal sa inchizi calculatorul...insa Slava Domnului ca mai sunt si comentarii al unor oameni normali care nu s-au pierdut in exagerari!

Doamne ajuta-ne sa trecem si postul acesta fara incidente,certuri si comentarii inutile!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2013, 00:06:14
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai da, si daca copilul murea din ignoranta si prostia mamei, ce zicea mama "credincioasa"? "Asa a vrut Dumnezeu".

Sau daca e sa o luam altfel, sa intelegem de la tine ca cei carea au facut un ecograf care a salvat viata copilului (ai cazuri si exemple mai sus), s-au impotrivit vointei lui Dumnezeu care l-ar fi vrut mort pe copilul respectiv?
Cred ca Ovidiu se refera la moda si nu la controalele de rutina sau la sfatul medicului. In alte tari ti se face odata la inceput, apoi te mai duci peste 6 luni si inainte de nastere. In Romania lunar te cheama la ecograf si nu e necesar. Este o moda sa te duci lunar la eco si sa faci poze si filmulete. Una e cand te duci ptr. copil, alta e cand te duci sa iti satisfaci poftele. Sau sa te duci la eco mereu ca sa depistezi o problema si sa avortezi . Nici asa nu e bine.

Nu stiu daca in Romania se fac operatii in pantece. Daca nu, atunci nu prea ai ce sa ii faci copilului daca este bolnav, doar sa il avortezi sau sa il nasti asa cum este, chit ca moare dupa 2 ore sau 5 ani sau o sa fie toata viata cu handicap.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2013, 00:22:22
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Sarcina este normalitate pentru femeie, dar sa nu uitam ca este grevata de destule probleme. Mortalitatea la nastere ca si alte urmari nefaste asupra sanatatii femeii dupa nastere au fost o realitatea crunta de-a lungul istoriei. Situatia asta este inca "live" in tari sarce, cu asistenta medicala precara. Nu degeaba este impartasita femeia inainte de nastere chiar daca are pacate grele care altfel nu i-ar permite pentru multi ani sa se apropie de sf taine. [...]
Asa este. Din cate am inteles eu, aici se discuta despre ecografia in exces, nu despre controalele necesare sau cand banuieste medicul ceva. Daca femeia este sanatoasa, copilul la fel, nu prea are rost sa faci lunar eco.
Defapt, din cate stiu eu, gravida se poate impartasi pe toata durata sarcinii, nu doar inainte de nastere. Pentru ea, dar si pentru copil.
Mamele care si-au dat viata ptr. a naste copilul lor, nu ar trebui privite ca niste victime si pe baza a ce s-a intamplat cu ele sa fie toate gravidele privite ca si cand au o boala incurabila si nu un copil. Eu vad mamele care au murit la nastere ca pe niste martire, eroine, care si-au iubit asa de mult copilul incat au ales sa moara ele. S-au intamplat si in zilele noastre astfel de cazuri, unul din ele fiind mama unui mitropolit din Grecia.

USA este pe locul 2 cand vine vb. despre moartea copiilor nou-nascuti si a mamelor. Locul 2 din tarile dezvoltate. Apoi, nu stiu daca in trecut in toate cazurile se murea din cauza nasterii in sine , ci din cauza foametei, a conditiilor mizerabile, a lipsei de apa etc.

Sa nu uitam ca nu medicul vindeca. El este doar o unealta. Nu el ii prelungeste viata pacientului. Dumnezeu este la carma, in El sa avem incredere maxima, nu in medici si spitale, caci si medicina este limitata.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2013, 00:47:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Cred ca Ovidiu se refera la moda si nu la controalele de rutina sau la sfatul medicului. In alte tari ti se face odata la inceput, apoi te mai duci peste 6 luni si inainte de nastere. In Romania lunar te cheama la ecograf si nu e necesar. Este o moda sa te duci lunar la eco si sa faci poze si filmulete. Una e cand te duci ptr. copil, alta e cand te duci sa iti satisfaci poftele. Sau sa te duci la eco mereu ca sa depistezi o problema si sa avortezi . Nici asa nu e bine.
Citeste cu atentie, nu despre asta era vorba aici.

Citat:
Nu stiu daca in Romania se fac operatii in pantece. Daca nu, atunci nu prea ai ce sa ii faci copilului daca este bolnav, doar sa il avortezi sau sa il nasti asa cum este, chit ca moare dupa 2 ore sau 5 ani sau o sa fie toata viata cu handicap.
Sunt probleme care daca nu sunt depistate imediat, pot fi fatale in cateva ore de la nastere.
Sunt si probleme pentru care se fac operatii la cateva ore de la nastere.
Daca stii din timp, poti cauta un medic bun, in loc sa nimeresti peste unul oarecare.
Poate fi o diferenta enorma.
Vechi 19.03.2013, 09:49:33
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:

Citiște istoricul dicuției. Aici vorbeam despre ce a devenit o normalitate, despre snobism și exagerări.

Last edited by ovidiu b.; 19.03.2013 at 10:18:19.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2013, 09:52:38
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Citeste cu atentie, nu despre asta era vorba aici.
Citește tu cu atenție: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...9&postcount=85
Reply With Quote
Răspunde