![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() pentru litanul gasesti raspunsul la intrebarile tale la aceasta adresa: http://www.ortho-logia.com/Romanian/Apologetica/CrizaIdentitatii.htm |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.crestin.ro/vezi_studiu.php?id_art=38
Foarte bun articol! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un test prin care oricine isi poate verifica corectitudinea invataturilor: sa poti sa sustii ceea ce spui sau ce faci cu "ASA ZICE DOMNUL". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
e un articol confuz si scris "dupa ureche". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru mine era suficient sa-mi spui de cei trei tineri, care au intrat in cuptor pentru credinta lor. Ei pentru mine sunt sfinti, caci si-au dat viata fara sa clipeasca pentru Iisus Hristos. Stie cineva cum ii cheama pe acesi sfinti? Vor veni vremuri, in care credinta in Iisus Hristos va fi egala cu condamnarea la moarte. Cati dintre noi sunt pregatiti a urma exemplul celor trei tineri?!? E bine de retinut, ca nuajuta sa ne facem ca ne inchinam fiarei cu gandul la Dumnezeu. Refuzul de a ne inchina Antihristului va trebui sa fie fara dubiu. |
|
|||
|
|||
![]()
Scuze pentru eroare. Voi rectifica afirmatia referitoare la cei trei tineri aici:
"Proorocul Daniel a fost aruncat în groapa leilor, dar pentru că postise, a ieșit nevătămat, ca și cum ar fi fost aruncat între oi (Dan. 6, 16-23). Dar și cei trei tineri, care au postit la rândul lor, au fost aruncați în foc și au ieșit de acolo cu trupurile luminoase și neatinse de flăcări (Dan. 3, 19-27). Dacă focul a fost adevărat, atunci cum de nu i-a ars pe acești oameni? Dacă trupurile lor erau adevărate, cum de nu au fost vătămate? Cum? Întreabă postul să-ți spună. El o să te lămurească în legătură cu această taină, pentru că taină este, cu adevărat, ca trupurile să fie date fiarelor sălbatice sau focului și să nu pățească nimic. Vezi ce luptă peste fire și apoi ce biruință peste fire? Adu-ți aminte mereu de puterea postului și primește-l cu sufletul deschis, pentru că este nebunie curată să ne îndepărtăm de el, atunci când și de colții leilor ferește, și de foc scapă, și pe diavoli îi îndepărtează, potolind văpaia patimilor, liniștindu-ne gândul și aducându-ne alte și alte binefaceri." |
|
|||
|
|||
![]()
Cine nu crede ca pe Fiul Lui Dumnezeu l-a nascut Dumnezeu Tatal nici nu merita sa in numeasca pe Dumnezeu Tata! Sau minte cand il numeste astfel. Sau ii da asaaa un titlu onorific asa cum spun copii unui batranel pe strada "tataie". Dar poate vor zice unii Dumnezeu este Tata pentru toti oamenii. La unele ca acestea raspundem, Dumnezeu este Ziditorul nu Tatal oamenilor. Dumnezeu i-a creeat nu i-a nascut pe oameni. Daca un fierar are fii, os din osul lui si mai are si niste unelte mestesugite de el oare nu se va face deosebire intre acelea si fii lui? Asadar cine il numeste pe Dumnezeu Tata, fara insa a recunoaste pe Fiul Sau cel vesnic, singurul prin care din creaturi putem ajunge si noi fii, minte! Apostolul spune raspicat: Oricine tagaduieste pe Fiul nu are nici pe Tatal!(Ioan 2,23)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca vrei ceva despre post, iti recomand Isaia cap. 58 si Matei cap. 6. Cuvantul lui Dumnezeu este adevarat si plin de intelepciune. Nu-l inlocui cu invataturi slabe. |
|
|||
|
|||
![]()
litanul: ramai la parerea ta; eu ii cred pe Sfintii Parinti, caci ceea ce au scris ei, este inspirat de Duhul Sfant. Pentru mine e garantie pentru veridicitatea lor.
Dealtfel citatul e referitor la cei trei tineri, pe care eu ii identificasem cu niste sfinti. Dar uitasem ca sfintii au aparut abia in NT. Iar despre post pot citi oricand in Omiliile scrise de Sf. Vasile si Sf. Ioan Gura de Aur, pe care ti le recomand si tie. Sa nu confundam un om obisnuit cu un om indumnezeit. Eroarea a fost a mea si numai a mea. Intelepciunea lui Dumnezeu e infinit mai mare decat a unui om; de aceea am nevoie de lamuririle sfintilor, care si ei au mult mai multa intelepciune decat ar putea avea un om obisnuit, indiferent cat de inalte studii ar avea, pentru a patrunde mai bine cuvintele pline de intelepciune ale lui Dumnezeu. Deasemeni, stiut este ca nu avem voie sa interpretam singuri Scripturile. Si in final ce inseamna altceva post, decat a face ceea ce e placut lui Dumnezeu si a te retine de la ceea ce nu Ii e placut Lui? Din acest punct de vedere atat proorocul Daniel, cat si cei trei tineri erau postitori, caci faceau voia lui Dumnezeu. Dar ma intreb, cam cata mandrie se ascunde in cuvintele tale: "Nu-l inlocui cu invataturi slabe.". Oare nu stii ca sfintii vorbesc cu cuvintele Duhului Sfant? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
despre secte | viviana | Generalitati | 4 | 30.12.2007 16:30:02 |
|