Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.12.2013, 17:44:06
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
In legatura cu dinozaurii sustin ideile lui Hovind. Lumea de dinainte de potop avea alta atmosfera si oamenii si animalele traiau mult mai mult. Sustin aceasta ipoteza.
Hovind este un analfabet d.p.d.v. științific.
Crezi într-un afon?
Vechi 23.12.2013, 17:54:07
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Unele organe își pot schimbă utilitatea. In urmă adaptării. Dar tot vestigiale rămân. Așa cum este apendicele.
Organ vestigial insemna ca nu are niciun rol, e o ramasita nefolositoare din evolutia speciei. Acum se stie ca sunt fabule. Pentru cine vrea sa stie. Aproape toate argumentele evolutioniste au fost infirmate in timp de stiinta, Darwin de exemplu avea mai multe argumente, inclusiv mai multe dovezi de fosile intermediare, inclusiv animale vii (de exemplu ornitorincul, dar si strutul sau altele).
Vechi 23.12.2013, 17:57:02
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Dinozaurii, traiesc într-o realitate ... paralelă :))
Interesant dar s-ar putea sa ai dreptate. Nu sunt sigur ca prinzi momentul sau ca eu il prind, dar cineva va veni sigur aici sa ne convinga de asta. Iarasi, razi din ignoranta ca orice ateu care e multumit cu ce-i ofera tv-ul.
Vechi 23.12.2013, 17:59:46
Senior Member

Implicit

Citat:
Apropo de dinți. Maselele de minte sunt alte organe vestigiale.
Cum explici existența lor?
Si cu mai putini dinti sau masele n-am fi murit de foame, nu inseamna ca sunt organe vestigiale. Mie mi se pare o prostie asta cu organele vestigiale. De ce avem cinci degete si nu patru? Cred ca sunt intrebari pe care le pun copiii cand sunt mici. Intre timp stiinta a mai progresat fata de perioada lui Darwin.
Vechi 23.12.2013, 18:00:34
Senior Member

Implicit

Citat:
Hovind este un analfabet d.p.d.v. științific.
Crezi într-un afon?
Nu intotdeauna cel care are mai multa carte descopera neaparat adevarul. Dovada cea mai buna ar fi Darwin care era un afon din punct de vedere stiintific. Crezi intr-un afon ?
Vechi 23.12.2013, 18:15:45
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Organ vestigial insemna ca nu are niciun rol, e o ramasita nefolositoare din evolutia speciei. Acum se stie ca sunt fabule. Pentru cine vrea sa stie. Aproape toate argumentele evolutioniste au fost infirmate in timp de stiinta, Darwin de exemplu avea mai multe argumente, inclusiv mai multe dovezi de fosile intermediare, inclusiv animale vii (de exemplu ornitorincul, dar si strutul sau altele).
Organ vestigial este acel organ (sau ce o fi el) care și-a pierdut rolul inițial.
Prin adaptare, unele organe vestigiale pot "primi" noi "roluri". Chiar este atât de greu de înțeles?
Vechi 23.12.2013, 18:20:26
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si cu mai putini dinti sau masele n-am fi murit de foame, nu inseamna ca sunt organe vestigiale. Mie mi se pare o prostie asta cu organele vestigiale. De ce avem cinci degete si nu patru? Cred ca sunt intrebari pe care le pun copiii cand sunt mici. Intre timp stiinta a mai progresat fata de perioada lui Darwin.
5 sau 4 degete? Ești copil? Chiar îți bați joc de mine?
Este da și cum ți-aș spune ca cu sau dară dogmă trinitatii, crestinismul este același. Aș judeca corect?
Vechi 23.12.2013, 18:27:29
Senior Member

Implicit

Citat:
Organ vestigial este acel organ (sau ce o fi el) care și-a pierdut rolul inițial.
Prin adaptare, unele organe vestigiale pot "primi" noi "roluri". Chiar este atât de greu de înțeles?
Eu am citit altceva, ca organul vestigial e un organ ca si mort, care avea doar in trecut o functie. Nu ca ar avea acum alta. E si fara sens intelegerea asta, de unde sa stie cineva ce rol avea in trecut? E vorba de faptul ca acum nu are niciun rol, macar asta are sens, desi e gresita.
Vechi 23.12.2013, 18:30:30
Senior Member

Implicit

Citat:
5 sau 4 degete? Ești copil? Chiar îți bați joc de mine?
Este da și cum ți-aș spune ca cu sau dară dogmă trinitatii, crestinismul este același. Aș judeca corect?
Nu eu imi bat joc, ci argumentul asta evolutionist e pueril, despre asta era vorba. Aratam ca si un deget poate fi considerat vestigial, adica fara rol, puteam foarte bine sa ne descurcam cu patru degete. Sper ca ai inteles ce e organ vestigial, fara niciun rol.
Vechi 23.12.2013, 18:31:11
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu am citit altceva, ca organul vestigial e un organ ca si mort, care avea doar in trecut o functie. Nu ca ar avea acum alta. E si fara sens intelegerea asta, de unde sa stie cineva ce rol avea in trecut? E vorba de faptul ca acum nu are niciun rol, macar asta are sens, desi e gresita.
Pai asta era vechea conceptie inainte de a se descoperi ca are un rol. Dar de vreme ce s-a descoperit nu se spune ok, am gresit, ci ramane asa cum am stabilit si spunem ca a primit alt rol.
Subiect închis