![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
:)Ancaemanuel, de ce?...corecteaza cu blindete, asa invatam unii de la altii:)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pot sa va spun ca eu cred ca in aceasta lume mai usor se distruge ceva decat se implineste, asadar, ceea ce trebuie pastrat sau implinit trebuie savarsit mai cu luare aminte. Nu mi-ar pasa daca am fi sub jurisdictia Patriarhiei Ecumenice daca asa am fi si impreuna cu Hristos, nu mi-ar pasa daca am fi mai aproape de Patriarhia Ierusalimului daca asa am fi si alaturi de Sfintii Parinti. Nu uitati ca cei ce au dobandit autonomii au fost muritori iar somnul nostru naste monstri. Pe lucrarile unora altii isi framanta acum palmele. Vedeti acum un Sf Vasile sau un Sf Grigore in Biserica noastra care sa poata da piept nevoilor vremii de azi, pastrand credinta stramoseasca neintinata? De nu avem, atunci trebuie sa recunoastem ca adevaratii purtatori de cuvant ce ar trebui sa participe la adunari ecumenice nu sunt romani cum nici Sf Vasile sau Sf Grigore nu au fost romani. Orgoliul poate functioneaza in politica, in fotbal, la pescuit dar in credinta nu. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu cum sunt altii,dar nu stiu cate ecumenisme va mai suporta sufletul meu pana voi trece la ritul vechi probabil,cum sunt rusii,ce au pastrat ortodoxia intacta,fara compromisuri.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cum poti fi crestin si anti_cuiva ? Deci crestinul poate fi antifascist, antiterorist, etc. Si ca sa-ti raspund la intrebare: Da, ma aud ce vorbesc. Si un crestin poate fi impotriva unui lucru, care nu numai ca nu ii foloseste, dar ii si dauneaza. Iar credinta are treaba cu lumea, in masura in care tinem cont de Dumnezeu in actiunile si deciziile noastre zilnice. Daca despartim credinta de viata de zi cu zi, nu suntem decat niste fatarnici, iar in termeni religiosi, farisei. Ceea ce eu nu vreau sa fiu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am amintit Biserica Ortodoxa Rusa doar pentru ca e una din bisericile cu care Biserica noastra Ortodoxa se lauda ca este in comuniune. Una este insa Biserica si alta sunt ierarhii ei.
Vedem paiele din acea Biserica (sau alte Biserici) dar barna din ochiul nostru, nu. Si la noi situatia este destul de nefericita. Si la noi avem atatea cazuri de parinti care una ne spun si alta ei fac, cazuri de politizati de masoni.... avem noi treaba noastra de rezolvat. Sa o lasam uitarii pe a celorlalti. |
|
|||
|
|||
![]()
In speranta ca pe cineva va ajuta cartea "Ortodoxia si ecumenismul - de ce un crestin ortodox nu poate fi ecumenist" scrisa de Arhimandrit Serafim (Alexiev) si Arhimandrit Serghie (Jazadjiev), o puteti gasi aici:
http://www.misiune-ortodoxa.ro/download.php?view.416 Doamne ajuta! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ecumenism? | BogdanF2 | Generalitati | 150 | 21.12.2014 21:06:04 |
Ecumenism | ancah | Biserica Ortodoxa Romana | 206 | 31.05.2010 03:51:19 |
ecumenism | alexandra | Generalitati | 15 | 20.04.2008 16:10:49 |
Ecumenism | Iacov | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 178 | 08.10.2007 20:02:36 |
Ecumenism | Noesis | Generalitati | 13 | 17.07.2007 09:35:57 |
|