![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce va cunoaste ?
|
|||
|
|||
![]()
Mie mi-a venit in minte episodul biblic cand Saul l-a invoca pe Samuel. Asta vizavi de ce se intampla cu sufletul dupa moarte. Oare adventistii au auzit de Seol?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De la samanism la crestinism, toate credintele si religiile dau marturii, deseori foarte practice si factuale, despre existenta, deopotriva in trup si postuma, si despre puterile sufletului, numai adventismul si martorii lu' Hiv zic pe invers. Ce ti-e si cu aglutinarea asta sub steag confesional... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Last edited by EzioAuditore; 01.04.2015 at 16:26:32. |
|
|||
|
|||
![]()
O fi simplista analiza:trup+suflet? Trupul da-l in ma-sa, moare, nu conteza. Da sufletul tata asta e baza! Acolo e traiul...se duce dupa moarte in locuri bine delimitate.
Trupul omenesc este alcatuit din ~37 trilioane de celule. Si fiecare celula are viata. Milioane de celule mor în fiecare clipă în organismul omului. Întreg procesul de înlocuire al celulelor moarte durează în medie circa 7 ani, ceea ce înseamnă că niciodată omul nu este ceea ce a fost. Tot timpul este un om nou, unul schimbat. Creierul uman are ~86 miliarde de neuroni si 100 trilioane de sinapse. Complexa creatia si constiinta nu? aaaa.... nu! dupa moarte e la fel... magnific! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Pai care sa fie , nu poti sa-ti dai seama ca si crestin? .Ca este o diferenta intre termenii ,,duh ,, in Biblie si ,,suflet,, Ca si cum este o diferenta intre ,,cioara,, si ,,corb,, cu toate ca amandoua sant negre. Atunci cum pot unii pe acest forum sa nu poate face diferenta intre ,,duh,, si ,,suflet,,. Puteti citi cartea lui Isidor Martinca ,,Duhul Sfant,, preot profesor,, unde se explica semnificatia lui atat in Vechiul Testament , cat si in Noul Testament. Dar nicaieri nu e confundat cu ,,suflet,, care e cu totul altceva.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cand comparam doua obiecte la ce ne uitam oare? - in primul rand la natura lor: unul poate fi de piatra, altul de metal; unul poate fi solid altul fluid; unul poate fi omogen altul neomogen; deci este firesc sa ne intrebam care este natura sufletului si care este natura duhului; - in al doilea rand analizam forma obiectelor / distributia lor spatiala deci este firesc sa ne intrebam ce forma are sufletul si ce forma are duhul - in al treilea rand ce functionalitatea au; deci ce functie indeplineste duhul si ce functie indeplineste sufletul -in al patrulea rand, de ce comparam cele doua obiecte? ce folos practic putem deduce din aceasta operatiune? deci cum imi foloseste mie practic, in momentul rugaciunii, sa inteleg distinctia dintre duh si suflet.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|