Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.10.2015, 02:44:24
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Si uite asa a primit inger pazitor.Si uite asa a primit Duhul Sfant.Si uite
cum Dumnezeu are grija de fapturile sale.
Reply With Quote
Vechi 21.10.2015, 11:29:55
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Da,din pacate, ne-am cam indepartat de traditie. Nu-si mai pune nimeni acoperamant in cap la astfel de evenimente , s nici pruncul nu e scos numai intr-o carpa alba netivita cum spune pravila...inca 3 colege si-au botzat weekendul asta fetele si toate au avut rochite cu volane. Si mie mi s-a parut cam traumatizanttoata epopeeea cautarii si achizitionarii de catre nasa mare a tuturor pieselor de echipament pt acest eveniment care tinde sa devina astfel o dovada cam de snobism. Ca sa nu mai spun ca si sotului i-asporit s mai mult angoasa deja existenta fata de evenimentul in sine. Nu stiu daca ar mai puteatrece din nou prin asta daca ar fi sa mai vina inca un copil . Chiar si eu am zis inainte ca dac voi boteza vreodata as prefera baiat, ca poate sunt mai putine fitze de natura vestimentara. Desi asta nu-i baiul pana la urma, credca conteazamai putin ce-i cumperi si cum il/o imbraci, dac ai bani si timp de umblat dupa prostii, foarte bine, probabil si eu m-as prezenta putin mai de doamne-ajuta, ci conteaza credinta cu care o faci si angajamentul pe care ti-l iei in fata lui Dumnezeu fata de viitorul fiu spiritual. Dar din pacate asta probabil nu se va intampla in cazul meu .
Din pacate la botezul fetei mele mai toata lumeasi-a marturisit necredinta in locul credintei, si au facut-o chiar ostentativ, asa mi s-a parut. Si tatal, si nasa, si fratii si surorile , de parca i-as fi obligat eu sa o faca, sau altcineva. Am observat ca nici in familiile in care sunt toti atei tot se fac botezuri si nunti si nu exista atata ostilitate vizavi de eveniment pt ca toti accepta ca ceremonia religioasa e doar un obicei popular, restul e distractie. Mai grav e cand unul sau mai multi dau prea multa insemnatate acestei componente in detrimentul celeilalte.
Acum nu stiu in ce masura va fi influentata credinta copilului de cea a nasilor si a restului familiei, dar cu siguranta va fi, nu in md automat ( poate nu-l va iubi Dumnezeu mai putin), ci prin influentele pe care le va primi in educatia sa. Acum fecare copil e unic, si fiecare parinte isi iubeste copikul pa care l-a facut, asa cum e, mi-e greu acum sa mai cred ca a fost o greseala ca l-am fact si mai ales ca l-am facut cu taica-su. Daca il faceam cu altcineva era alt copil, nu mai eraasta....
Sper ca totusi Dumnezeu i-a dat un inger pazitor si ei, ca al meu saracu a cam obosit sa aiba grija de amandoua, si asa a facut preaa multe pana acum si poate nici nu meritam...
Reply With Quote
Vechi 21.10.2015, 11:55:59
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Sper ca totusi Dumnezeu i-a dat un inger pazitor si ei, ca al meu saracu a cam obosit sa aiba grija de amandoua, si asa a facut preaa multe pana acum si poate nici nu meritam...
Pai daca il rogi pe ingerul pazitor , el poate fi co-partas la mantuirea fiecaruia.
Apoi o ai pe Maica Domnului si pe sfanta Parascheva, asa cu ai ajutoare.
Roga-te la Maica Domnului si la sfanta Paracheva sa va ocroteasca.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2015, 17:09:57
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Talking si mai netunata

Last edited by fallen; 22.10.2015 at 17:12:02.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2015, 18:45:41
adelina02 adelina02 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.12.2009
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin MSN pentru adelina02
Implicit

Eiiii ce draguta e! :-)
Reply With Quote
Vechi 25.10.2015, 16:53:25
Jennyy
Guest

Smile

"Eu sunt in vacanta acum ,prin muntii si padurile Californiei de nord ."

Ma bucur foarte mult pentru tine draga mea. daca ai timp si posibilitate iti recomand cu drag sa vizitezi manastirea pr. Efrem Filotheitul din Arizona.
Este vorba despre o manastire, metoc a manastirii Vatopedu (sper sa nu gresesc) din Sfantul Munte Athos.
mai multe despre acest minunat parinte si aceasta manastire absolut superba!! gasesti aici:

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j...NOo1oA9aI2qCPw

ps- daca imi doresc sa ajung in America pentru acest parinte mi-as dori sa ajung....

In alta ordine de ideii, eu voi merge in Bucuresti asta seara. Voi ramane pana marti dupa Sfanta Liturghie. Dragi colegi de forum, daca doriti sa ne vedem, sa ne cunoastem, contactati-ma prin Cristian (cristiboss). El are nr meu de telefon. Eu nu am net deci nu pot vedea mesajele voastre.
In rest, BUCURIE! SI... VA POFTESC PE TOTI IN INIMA MEA...fratilor, sa mergem la sfinti..

Last edited by Jennyy; 25.10.2015 at 17:06:32.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2015, 21:09:52
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ati tunat-o deja??
Păi să fie în ton cu nașa. :)

Last edited by ovidiu b.; 25.10.2015 at 22:01:43.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2015, 03:51:01
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Sa las si eu o veste buna, sau doua: eu si Yasmina ne-am impacat. Slava Domnului.

O binecuvantare de ziua mea, care e chiar azi - 14 Nov.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2015, 07:14:33
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tabitha Vezi mesajul
Sa las si eu o veste buna, sau doua: eu si Yasmina ne-am impacat. Slava Domnului.

O binecuvantare de ziua mea, care e chiar azi - 14 Nov.
La multi ani!
Reply With Quote
Vechi 15.11.2015, 07:32:45
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tabitha Vezi mesajul
Sa las si eu o veste buna, sau doua: eu si Yasmina ne-am impacat.
Fericiti facatorii de pace.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde