![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar când s-a întâmplat asta, nu s-a dat armă oricui - erau grupuri bine conduse, așazisele gărzi patriotice, conduse de oameni experimentați care proveneau dintre ofițerii activi, însoțiț de ofițeri inferiori și subofițeri. Mai mult, gărzile patriotice erau supervizate pemanent de ofițerii superiori, cu înaltă calificare. Am făcut parte dintr-o astfel de grupare, câteva săptămâni în șir și cunosc exact despre ce e vorba. Dovada că nu oricine primea arme, a fost tocmai alegerea mea pentru o anumită acțiune - am fost ales să primesc armament deoarece am dovedit, în discuția cu șeful gărzii, că făcusem liceul militar și școala militară. În ce privește muniția din dotare, nu știu nici azi cât era de adevărată... Probabil am ținut în mână un pistol-automat de jucărie... Citat:
Citat:
Citat:
Nu a greșit nimic! Totul a mers impecabil, conform planului criminal elaborat îndelung și foarte minuțios. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu contest ca asa s-a intamplat atunci , si dumneavoastra in calitatea pe care o aveati atunci de cadru militar, nu ma indoiesc ca stiti cum au actionat militarii!
Insa, pentru evenimentele dramatice intamplate atunci, pentru mortii si ranitii in special de dupa 22 decembrie 1989, nu poate fi facut vinovat un singur om! Ion Iliescu era totusi un singur om, si nu putea face sau inscena- de unul singur- acele evenimente dramatice! Pe de alta parte, este cert ca in CFSN au intrat si tradatori de tara, care au colaborat si oferit informatii serviciilor speciale sovietice- precum Nicolae Militaru, Silviu Brucan, Emil-Cico-Dumitrescu. Acum este foarte greu de spus si mai ales de demonstrat in ce masura aveea cunostiinta Ion Iliescu despre activitatea tradatoare a acestora si despre colaborarea lor cu serviciile speciale sovietice! |
|
||||
|
||||
![]()
Iată că aici suntem de acord: Iliescu nu putea face (și nici nu a făcut) totul de unul singur. Mai mult de atât, nici măcar grupul din care făcea parte nu putea acționa fără sprijin din afară.
Ce au pățit autorii scrisorii celor șase ori Mircea Dinescu? Arest la domiciliu. Ce au pățit alții, care s-au încumetat să conteste regimul fără a avea spatele asigurat, ca Petre Mihai Băcanu sau Radu Filipescu? Au fost arestați, primul vorbind chiar despre torturi medievale (nu este clar dacă aplicate lui sau numai altora) în închisoare. Ei bine, cei dintâi au ajuns imediat la butoane cu ocazia așa-zisei revoluții, pe când cei din urmă au făcut opoziție.
|
|||
|
|||
![]()
Ion Iliescu aveea in 1990 totusi un mare avantaj in fata contracandidatilor sai la alegeri- era cunoscut de lume, prin natura functiilor sale ocupate pana in 1984 cunostea problemele cu care se confrunta economia si societatea romaneasca de atunci, iar in fosta sa calitate de prim-secretar la judetul Iasi, era cunoscut si intrasera in contact cu directori de mari intreprinderi industriale, directorii de IAS-uri, presedintii de CAP-uri, si astfel cunoastea problemele cu care se confruntau aceste unitati!
De exemplul directorul de la CUG-Iasi, când aveea de rezolvat o problema legata de aprovizionarea combinatului cu materii prime, etc, la cine apela ? Logic ca la primul secretar al judetului! Cu toate bunele lor intentii (pe care nu le contest) contracandidatii lui Ion Iliescu in alegerile din aprilie 1990, nu aveau cum sa cunoasca problemele din economia si societatea romaneasca! Cum putea cunoaste unul ca Ion Ratiu problemele din activitatea întreprinderilor industriale, a IAS-urilor, a CAP-urilor, etc ?! Trebuia tot cineva care lucrasera in administratie, in aparatul de stat inainte de 1989! Acesta a fost marele avantaj a lui Ion Iliescu in 1990! Tata a auzit prima data de Ion Iliescu in anii 80, când un foarte bun prieten si fost coleg de liceu (care atunci ocupa functia de sef al directiei meteorologice a judetului Iasi, si-l cunoscusera pe Ion Iliescu când acesta fusesera prim-secretara la judetul Iasi) i-a spus lui tata- Uite, Valerica, a aparut unul nou la Iasi! Pare mai dezghetat, mai deschis spre nou, vorbeste frumos cu oamenii, etc! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Nici Dumnezeu nu ne va judeca după cât de frumos zâmbim sau vorbim, ci după fapte.
Nimeni nu e cu desăvârșire rău sau bun între oameni. Pentru asta se poate spune despre oricine că nu este om rău (și pe Stalin l-au plâns mulți), după cum despre oricine se poate spune că nu este bun. Hristos a spus că bun este numai Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar lasa dom'le ca stie FlorinVs de la taticu' care stie de la securistii cu care iesea la bere ca n-au mai fost persecutii dupa anii 60.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E ca si cand ai spune ca presedintele unei corporatii nu stia nimic despre ce se intampla in firma lui. Sau ca cei 40 de talhari nu l-ar fi ales pe Alibaba drept sef ci pe umilul Mustafa.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aveti vreo proba sau dovada fizica concreta, ca Ion Iliescu ar fi cunoscut activitatea de agenti sovietici si de tradare de tara a unor indivizi precum Nicolae Militaru, Emil-Cico-Dumitrescu sau Silviu Brucan ?! Daca aveti asemenea probe sau dovezi fizice concrete prezentati-le! In momentul in care Iulian Vlad (fostul sef al DSS-ului), patriot si profesionist desavarsit in munca de informatii, va afirma public ca Ion Iliescu a colaborat ori a furnizat date clasificate ca si secrete de stat catre serviciile de informatii sovietice, atunci si numai atunci il vom putea considera pe Ion Iliescu tradator de tara! Insa pana in momentul de fata- dupa stiinta mea- Iulian Vlad nu a facut o astfel de afirmatie! Ori el, prin natura functiei ocupate inainte de 1989, cred ca era cel mai in masura om din Romania inainte de 1989, sa cunoasca acest lucru! |
|
||||
|
||||
![]()
Fostul președinte Ion Iliescu s-a prezentat luni dimineața la Parchetul General pentru a fi audiat de procurorii militari în dosarul "Mineriada", în care este acuzat de infracțiuni contra umanității.
Întrebat de jurnaliști, la intrarea în sediul Parchetului General, dacă se consideră vinovat de ceea ce s-a întâmplat în iunie 1990, fostul șef de stat a răspuns: ''Bineînțeles nu''. El a refuzat să răspundă la alte întrebări. Săptămâna trecută, procurorii militari au audiat mai multe persoane puse sub acuzare în acest dosar — Gelu Voican Voiculescu, Miron Cozma și Adrian Sârbu, dar și mai mulți martori, cel mai cunoscut fiind scriitorul Andrei Pleșu. În dosarul "Mineriada" sunt cercetați penal, printre alții, fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Măgureanu, Nicolae Dumitru — fost prim-vicepreședinte al Frontului Salvării Naționale, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu — fost adjunct al procurorului general al României și șef al Direcției Procuraturilor Militare. Procurorii militari susțin că, în perioada 11 — 15 iunie 1990, inculpații au decis, organizat și coordonat "un atac generalizat și sistematic", lansat împotriva unei populații civile, respectiv împotriva manifestanților din Piața Universității din București, precum și a populației Capitalei, atac în care au implicat participarea forțelor armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații, precum și a unui număr de peste zece mii de mineri și alți muncitori din mai multe zone ale țării.