Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.09.2009, 12:50:42
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Astazi da, insa ieri nu prea !

Imi dau seama ca o zi lipsita de zambete este o zi moarta.
Zilele lipsite de zambete si lumina sunt zile in care murim, putin cate putin.

Reply With Quote
Vechi 08.09.2009, 13:07:13
Simona-Marilena's Avatar
Simona-Marilena Simona-Marilena is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2009
Locație: Ilfov
Implicit

Eu astazi, la biserica. E o tanti care vinde lumanari cu un suflet foarte mare. Mi-a zambit foarte larg. Si i-am zambit si el la randul meu...imi este foarte draga..
Reply With Quote
Vechi 09.09.2009, 12:57:45
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Ma gandesc ca unii oameni (prezentatori tv, actori etc.) si-au facut o "meserie" din a zambi sau a face pe altii sa zambeasca. Sunt chiar platiti pentru asta. Totusi, in acest context, zambetul este saracit. El intotdeauna trebuie sa fie mai mult decat efectul unei glume sau interpretarea unui simplu rol.

Zambetul presupune relatie. Intotdeauna zambesc altuia. Nu pot sa zambesc singur pe strada deoarece, in acest caz, potrivit intelepciunii populare stim noi cine "rade de ce-si aduce aminte". Prin zambet manifestam acea bucurie launtrica izvorata din comuniununea cu celalat. Un zambet niciodata nu darama.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2009, 13:12:24
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Implicit

In ceea ce ma priveste, un lucru este sigur, de cand am plecat de acasa, am invatat sa zambesc mai mult, mai des, oamenilor necunoscuti .. merg pe strada si majoritatea trecatorilor ma saluta si imi zambesc.. fetze senine, fetze de oameni relaxati...
Reply With Quote
Vechi 09.09.2009, 20:48:38
windorin's Avatar
Senior Member

Implicit

Este nevoie ca omul sa ajunga sa simta cat de singur este fara Dumnezeu si fara oamenii de langa el.
Odata simtind singuratatea lasata de lipsa comuniunii, omul va invata sa fie lumina pentru cei de langa el.

Nu poate zambi neincetat celor de langa el, decat acela care constientizeaza valoarea acelora.
Odata ce simti cata nevoie ai de oameni pe care Domnul ti i'a randuit in cale, nu mai poti sta fara sa le zambesti.

Reply With Quote
Vechi 09.09.2009, 23:18:53
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Este nevoie ca omul sa ajunga sa simta cat de singur este fara Dumnezeu si fara oamenii de langa el.
Odata simtind singuratatea lasata de lipsa comuniunii, omul va invata sa fie lumina pentru cei de langa el.

Nu poate zambi neincetat celor de langa el, decat acela care constientizeaza valoarea acelora.
Odata ce simti cata nevoie ai de oameni pe care Domnul ti i'a randuit in cale, nu mai poti sta fara sa le zambesti.
Sfântul Simeon Noul Teolog, în unul din imnele sale, își pune această întrebare :"Cum oare, Dumnezeule , Tu care ești Lumina, Care umpli toate cu Tine, Care pretutindenea ești și toate le plinești, Tu Care ești cunoscut și contemplat de îngeri, de sfinți, Tu pe Care și făpturile necuvântătoare, pe Care până și luna, și stelele , și viforul , și gheața- așa cum găsim la Sfântul prooroc David- tresaltă la adierea Ta, cum doar eu nu Te văd, nu Te cunosc ? " Sfântul Simeon Noul Teolog trăia această suferință, pentru că lumina Dumnezeiască umple întreaga zidire , întreaga lume, și "doar eu, care m-am întunecat prin păcat, "nu mă pot împărtăși de ea". Vezi Dorin , problema nu este atât de simplă cum o tratăm noi prin cuvinte plăcute urechilor, ea este mult mai complexă, având rădăcini adânci în păcătoșenia noastră. Ce simplu ar fi de toate s-ar rezolva doar prin cuvinte . . . . . !
Vechi 10.09.2009, 10:58:26
windorin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Problema nu este atât de simplă cum o tratăm noi prin cuvinte plăcute urechilor, ea este mult mai complexă, având rădăcini adânci în păcătoșenia noastră. Ce simplu ar fi de toate s-ar rezolva doar prin cuvinte.
Cine stie unde ar putea rodi un cuvant.
Caci spune Sfantul Ioan Scararul: "Si samanta cazuta langa drum poate da rod."
Daca intelegem lucrurile, a le face ramane ceva ce atarna de vointa.
Daca nici nu le intelegem, cum le'am putea vreodata savarsi?! Pentru aceasta oamenii vorbesc.

Reply With Quote
Vechi 11.09.2009, 05:53:50
RedTears
Guest

Implicit

Cred ca acest Thread ar trebui sa fie in fiecare zi pe prima pagina a forumului, sa nu uitam sa fim mai buni.

Da, zambesc in fiecare zi indiferent daca am o zi mai proasta sau una mai buna, nu e zi sa nu zambesc unuia care are nevoie de un zambet. Poate sunt mai zambareata de fel, nu stiu :P
Reply With Quote
Vechi 11.09.2009, 07:55:42
teatru-copii teatru-copii is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2009
Locație: Botosani - Saveni
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru teatru-copii
Implicit eu voua

Ma straduiesc sa va zambesc macar o data pe zi, altfel nu prea am cui. Daca se intampla sa mai spun prostii, fiti indulgenti, slabiciunea omeneasca si criza de timp sunt doua din "virtutile " mele.

O zi binecuvantata si cu zmbet divin!
Reply With Quote
Vechi 11.09.2009, 08:01:36
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de teatru-copii Vezi mesajul
Ma straduiesc sa va zambesc macar o data pe zi, altfel nu prea am cui. Daca se intampla sa mai spun prostii, fiti indulgenti, slabiciunea omeneasca si criza de timp sunt doua din "virtutile " mele.

O zi binecuvantata si cu zmbet divin!
Simpatica ! Virtutile tale , sunt cele mai raspandite si deci le am si eu . O zi cat mai frumoasa !
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce am invatat astazi glykys Generalitati 135 22.04.2014 14:42:08
„Viața cuiva nu stă în...” VladCat Spiritualitatea ortodoxa 0 20.11.2011 14:18:21
sa ma rog sa-i dea Doamne-Doamne cuiva credinta? giovaninnaa Rugaciuni 14 23.09.2011 16:18:24
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31
Astazi sarbatoarea Sf. Cuv. Parascheva Tudor Stiri, actualitati, anunturi 3 01.11.2005 19:26:01