Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.03.2025, 11:31:37
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
când a fost scris coranul, definitiv ?
.
Coranul a fost scris in anul 609 in Era Crestina, în data de 22 Decembrie.

Pe atunci nu erau chestiunile politice de grupe paramilitare islamice sau ce putem regăsi astăzi.

Mulți dintre musulmanii obișnuiți cred ca Coranul a fost revelat de către Sfântul Arhanghel Gavriil către profetul Muhamad, în mod gradual, pe o perioada de 23 de ani, pana la data morții acestuia în anul 632.

Citat:
Muslims believe that the Quran was verbally revealed from God to Muhammad through the angel Gabriel gradually over a period of approximately 23 years, beginning on 22 December 609 CE, when Muhammad was 40, and concluding in 632 CE, the year of his death. -courses.lumenlearning.com
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Vechi 01.03.2025, 11:36:29
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
!!!Vreau că aceste subiecte să fie cât mai atractive pentru orice om, să trezească interesul, să-l intrige, să-l facă să fie viu și să caute sensurile spiritualității in el însuși și în revelație.
Corect. Avem ca și ghizi, în funcție de religie, pe Iisus Hristos (Creștinism/ Catolicism), Allah (Islamism), si El / Yahweh (Iudaism). Mai departe trebuie sa cercetam și sa cautam.

Cat despre natura revelațiilor, de multe ori sunt personale și nu implica neapărat ceva ultra-majoritar, exact ca și în contextul vedeniei proorocului David în ulei. Nu a vazut-o altcineva decât el.

Sau cum s-a întâmplat ca și în cazul lui Noe. Toată lumea l-a considerat "ciudat", "nebun", etc doar pentru ca el în mod singur și pur personal a avut revelația despre potop și ce se va întâmpla ulterior.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Vechi 01.03.2025, 16:33:15
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Eu m-am pus puțin pe avarii in parcarea Bisericii Catolice să-mi mai incarc bateriile:))

Tot analizând Sfânta Scriptură,am dat de Matei 16:16-19...
Logic știam pasajul, dar îl "uitasem" din nou.

Trebuie să-mi dau un "restart" că mi-a dat-o temelie direct.

Pasajul acela schimba forma multe,mai ales pentru mine și cum puteam eu anumite probleme,cel puțin în ultimul timp...
Vechi 01.03.2025, 19:35:20
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
................

Dacă o tot lungim așa nu ajungem nicăieri, plus că m-ai deviat de la subiectul actual,plus altele la care lucrez...

Despre Islam von discuta in topicul rezervat islamului, ți-am mai spus,nu are rost să le amestecăm.

Că sunt erezii că sunt irelevante,că sunt tabloide religioase sau can can spiritual...

Lasă să fie!!!

Vreau că aceste subiecte să fie cât mai atractive pentru orice om, să trezească interesul, să-l intrige, să-l facă să fie viu și să caute sensurile spiritualității in el însuși și în revelație.
Tocmai că e una din cele nouă porunci Bisericești să nu citești cărți eretice, or ce faci tu e să arunci cu o amestecătură din fiecare în funcție de toanele tale personale și cum ai tu dispoziție să percepi în luna aia un mesaj sau altul.

Ca să discuți despre Coran prin prisma creștinismului, ar trebui să știi Biblia exemplar ambele testamente, ceea ce nu cred că e cazul.
Vechi 01.03.2025, 19:37:32
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andrew Vezi mesajul
Coranul a fost scris in anul 609 in Era Crestina, în data de 22 Decembrie.

Pe atunci nu erau chestiunile politice de grupe paramilitare islamice sau ce putem regăsi astăzi.
[/b][/highlight]

Fals, dacă nu avea victorii militare Magomed, nu exista islam astăzi, islamul e prin definiție impus sub amenințare sau cu forța.
S-a luptat cu diferite triburi, e religia sabiei, or Hristos spune clar despre cei care scot sabia.
Vechi 01.03.2025, 19:39:19
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
................

Dacă o tot lungim așa nu ajungem nicăieri, plus că m-ai deviat de la subiectul actual,plus altele la care lucrez...
Nu cumva tu ai deviat o parte importantă din discuțiile de pe forum spre percepțiile tale personale și interpretările tale religioase, fără să ai vreo cunoaștere aprofundată din nimic și trăire doar vagă.
Vechi 01.03.2025, 20:11:24
Senior Member

Implicit

Iorest omule,da nu mai citi ce scriu eu, respecta poruncile alea bisericești care îți interzic sa citești conținut eretic...

Doar nu te oblig eu sau altcineva sa discuți cu eretici ca mine.

Vrei să mă lapidezi,sau arzi pe rug?

Propune să fiu bannat....

Ce vrea suflețelul tău....
Vechi 01.03.2025, 20:15:59
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Iorest omule,da nu mai citi ce scriu eu, respecta poruncile alea bisericești care îți interzic sa citești conținut eretic...

Doar nu te oblig eu sau altcineva sa discuți cu eretici ca mine.

Vrei să mă lapidezi,sau arzi pe rug?

Propune să fiu bannat....

Ce vrea suflețelul tău....
Păi nu vreau să fii banat, doar să te mai temperezi în a crea fire redundante în fiecare Post.
Și să tragi și tu o linie unde era Seraphim 7 în 2009, unde e acum, dacă după ce tragi linie vezi că ai involuat sau te-ai învârtit în cerc, reconfigurează strategia, că e falimentară.

Ar trebui să-ți citești firele de discuție înainte să deschizi altele, că sigur ai repetat ciclic aceleași idei.
Vechi 01.03.2025, 20:23:12
Senior Member

Implicit

Da n-am treabă cu postul,eu de o vreme țin o dietă ce alternează vegetarian cu kosher/halal (nu chiar produse certificate că n-am de unde).

Pot sa înțeleg că nu ești de acord cu ce scriu, său că ești critic deseori la adresa mea.

Este uneori enervantă atitudinea ta:))

Nu mă deranjează, chiar apreciez intervențiile tale și faptul că îți dai interesul chiar sa nu fi de acord cu mine.
Vechi 01.03.2025, 20:44:08
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Da n-am treabă cu postul,eu de o vreme țin o dietă ce alternează vegetarian cu kosher/halal (nu chiar produse certificate că n-am de unde).

Pot sa înțeleg că nu ești de acord cu ce scriu, său că ești critic deseori la adresa mea.

Este uneori enervantă atitudinea ta:))

Nu mă deranjează, chiar apreciez intervențiile tale și faptul că îți dai interesul chiar sa nu fi de acord cu mine.
Păi tu nu ai treabă cu postul, dar alții au și e cert că în fiecare post ispitele, tensiunile, turbulențele, se acutizează.