![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
PF Daniel joaca in forta: piatra de temelie la Catedrala Neamului
Saptamina viitoare se va pune, in prezenta intregului Sinod, piatra de temelie la Catedrala Mintuirii Neamului. „A fost dorinta tuturor Patriarhilor Romaniei, dar mai ales a vrednicului de pomenire Parintele nostru Teoctist. Catedrala Mintuirii Neamului sau Catedrala Nationala este, de asemenea, un simbol al credintei si al demnitatii noastre”, a spus PF Daniel la recenta slujba de sfintire a Bisericii Sfinta Parascheva din Voluntari, unde a anuntat deblocarea proiectului. Mai exact, pe 28 noiembrie, profitind de prezenta tuturor ierarhilor in Bucuresti, la sedinta Sfintului Sinod, va fi pusa piatra de temelie, dupa ce, cum a anuntat Patriarhul, s-a decis ca amplasamentul viitoarei catedrale va fi pe terenul din spatele Palatului Parlamentului. Lucrarile de constructie vor incepe in primavara, spera Patriarhia, in conditiile in care pina atunci se vor rezolva si problemele juridice cu terenul primit de Biserica de la stat. Pentru 3,8 ha din cele 11 ha alocate Patriarhiei exista aproape 50 de cereri de revendicare. „Noi am facut propunerea ca Administratia Domeniilor Statului sa ofere un teren la schimb acestor proprietari si acesta sa fie in nordul orasului, ca sa fie tentant pentru ei. Acest teren s-a gasit, e undeva vizavi de proiectul Baneasa Investments, iar documentatia se afla la Guvern spre aprobare”, spune primarul general Adriean Videanu. Daca Guvernul va aproba schimbul de terenuri, Patriarhia spera ca finalizarea proiectului si obtinerea autorizatiei de constructie sa nu mai dureze decit citeva luni. „O echipa de arhitecti deja lucreaza la acest proiect”, spune preotul Constantin Stoica, purtatorul de cuvint al Patriarhiei. Constructia in sine, cu tot cu anexe, nu va avea o suprafata desfasurata la sol mai mare de 2 ha, precizeaza acesta. Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=15739&art=39152&cHash=1de1a03497 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
PF Daniel joaca in forta: piatra de temelie la Catedrala Neamului
Saptamina viitoare se va pune, in prezenta intregului Sinod, piatra de temelie la Catedrala Mintuirii Neamului. A fost dorinta tuturor Patriarhilor Romaniei, dar mai ales a vrednicului de pomenire Parintele nostru Teoctist. Catedrala Mintuirii Neamului sau Catedrala Nationala este, de asemenea, un simbol al credintei si al demnitatii noastre, a spus PF Daniel la recenta slujba de sfintire a Bisericii Sfinta Parascheva din Voluntari, unde a anuntat deblocarea proiectului. Mai exact, pe 28 noiembrie, profitind de prezenta tuturor ierarhilor in Bucuresti, la sedinta Sfintului Sinod, va fi pusa piatra de temelie, dupa ce, cum a anuntat Patriarhul, s-a decis ca amplasamentul viitoarei catedrale va fi pe terenul din spatele Palatului Parlamentului. Lucrarile de constructie vor incepe in primavara, spera Patriarhia, in conditiile in care pina atunci se vor rezolva si problemele juridice cu terenul primit de Biserica de la stat. Pentru 3,8 ha din cele 11 ha alocate Patriarhiei exista aproape 50 de cereri de revendicare. Noi am facut propunerea ca Administratia Domeniilor Statului sa ofere un teren la schimb acestor proprietari si acesta sa fie in nordul orasului, ca sa fie tentant pentru ei. Acest teren s-a gasit, e undeva vizavi de proiectul Baneasa Investments, iar documentatia se afla la Guvern spre aprobare, spune primarul general Adriean Videanu. Daca Guvernul va aproba schimbul de terenuri, Patriarhia spera ca finalizarea proiectului si obtinerea autorizatiei de constructie sa nu mai dureze decit citeva luni. O echipa de arhitecti deja lucreaza la acest proiect, spune preotul Constantin Stoica, purtatorul de cuvint al Patriarhiei. Constructia in sine, cu tot cu anexe, nu va avea o suprafata desfasurata la sol mai mare de 2 ha, precizeaza acesta. Sursa: http://www.cotidianul. ro/index.php?id=15739&art=39152&cHash=1de1a03497 |
|
|||
|
|||
![]()
"PF Daniel joaca in forta"
Mda,avem un presedinte jucator,hop ca ne-am pricopsit si cu un patriarh jucator.Sa va spalati si voi si Sinodul pe cap cu el! |
|
|||
|
|||
![]()
Culmea ca mie imi place shi Basescu dar shi Tariceanu iar Daniel nici el nu-i rau, shi mai mult chiar pe nea Ion Iliescu nu-l mai anatemizez prea tare mai ales de cand i-a binecuvantat PF Teoctist pe nishte politicieni cand au sarbatorit ceva onomastica... deci sunt impacat cu ocarmuirea, numai sa nu fi capatat nishte apucaturi de prietenie cu shefii, ca daca n-ar fi shefi atunci precis mi-ar fi indiferentzi, daca nu chiar mi-ar fi respingatori sau fara nici un interes... oricum, atunci cand nu vor mai fi shefi oi vedea eu cum ii voi respecta, dar pana atunci nu mi se pare ca ash mai avea sa le reproshez ceva... Daniele itzi repugna osanalele catre shefi nu-i asha? shi mie, dar de la o vreme am capatat parca ceva nefiresc, ca imi vine sa-i adulez, ma refer la shefii de la lucru... dar dumneata ce ei fi avand cu aia din capul statului, doar nu ei fi psd-ist KGB-ist de-a lui Putin? ca ala a zis ca ne instaleaza nishte nucleare deasupra shi doar ca le va da drumul daca nu suntem cumintzi... nu ca tzi-ar placea? sau acum ishi instaleaza arsenal de riposta impotriva scutului antiracheta... shi dumneata afirmi ca face bine nu-i asha din moment ce are legaturi stranse cu BORusa... ca decat sa fim fratzi buni, mai bine sa avem rachetele unii impotriva altora, ca doar n-au shterpelit tot ce se putea de la tzara asta timp de 60 de ani, dar no problemo ca a venit timpul sa shterpeleasc europa shi americani, asha baietzi pe rand la shterpelit, ca islamu shi turcaletzii ne-au shterpelit cteva mii de ani, shi apoi de la capat :(
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catedrala escrocheriei... | heaven | Generalitati | 83 | 02.09.2010 11:44:05 |
Catedrala Mantuirii Neamului | blue_cat | Biserica Ortodoxa Romana | 272 | 22.07.2010 16:46:46 |
Catedrala Mantuirii Neamului | anavictoria | Biserica Ortodoxa Romana | 19 | 25.02.2010 23:42:41 |
Splendida catedrala din Moscova | Laurentiu | Pelerinaje la locuri Sfinte | 1 | 07.09.2008 05:52:41 |
catedrala din bistrita | quasar | Generalitati | 1 | 14.06.2008 09:42:56 |
|