Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.03.2008, 15:30:45
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

mai sus ma refeream la profetzii mincinoshi... shi nu la cei drept credincioshi... ca multzi vorbesc dar putzini iau aminte ca sa plineasca shi nu doar sa iscodeasca ca sa shtie, din ashtia papagali asha ca mine... dar mantuitzi sunt 4-5 dintr-o generatzie... din aprox 5 miliarde de oameni catzi sunt momentan pe pamant... dar spune Cuvantul Lui Dumnezeu ca nu mai e mult shi se casca shi-i inghite pe totzi, ca acum v-a fi shi ca pe vremea lui Lot dar shi a lui Noe, ca radeau de Noe Vazand ca Lucreaza shi-shi bateau joc de el, iar Lot deshi propovaduia in fatza lui curveau shi la cei din casa lui se ispiteau shi ravneau deci spune CLD: "... Israele, de ce traieste necredinciosul cu credinciosul? Pentru ca Dumnezeu cand a trimis potop si nu a mai ramas nimic, a plans si a zis: «Nu voi mai da potop sau foc, pana la ziua de sfarsit»." shi a mai zis "... Nu te mai insela, ca a facut duhul necurat fierea miere, si mananca omul fiere si zice ca e miere. Copilasii Mei, zidirea lui Dumnezeu, nu mai manca din fiere si din placere, ca e fiere. Uite, au mancat Adam si Eva, si Dumnezeu a rascumparat pe Adam ca pilda, dar multi vor ramane nerascumparati, cat e frunza in codru." ??????:(

poi de ce vorbeshte pe jumatate? ca orice minciuna pe jumatate spusa pare adevar. :(:(
Vechi 18.03.2008, 19:25:41
ancah
Guest

Implicit

Bine ai zis, vsovi! Dumnezeu ne iarta daca am gresit din nestiinta; apoi ne invata cum e bine si asteapta sa ne indreptam si sa nu mai gresim.
Dar ce va face Dumnezeu cu cel, care afla cum e bine, dar isi astupa urechile, continuandu-si drumul pe aceeasi cale gresita?!?
Vechi 20.03.2008, 13:57:30
MariaB MariaB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Dar ce va face Dumnezeu cu cel, care afla cum e bine, dar isi astupa urechile, continuandu-si drumul pe aceeasi cale gresita?!?
buna intebare

aveti, deci, grija!
Vechi 20.03.2008, 15:10:12
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Vechi 20.03.2008, 18:19:47
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariaB
Citat:
buna intebare

aveti, deci, grija!
Maria B, te-am intrebat daca in bisericile catolice din toata luma Crezul se spune in limba greaca. Inca mai astept raspuns la intrebare. Si daca, precum banuiesc, nu se spune in limba greaca, macar spune-ne la ce va ajuta atunci Crezul corect in limba greaca, devreme ce se spune varianta catolica a Crezului, cu adaugirea lui Filioque?!?
Vechi 21.03.2008, 09:20:49
istoica istoica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2008
Implicit

Maria, vezi hotararile celor 7 sinoade ecumenice. Sinodul al II lea stabilea deja crezul si era fara adaugirea Filioque. Iar ulterior celelalte sinoade ecumenice au intarit hotaririle sinodului al II lea. Si daca nu te multumesc hotaririle sfintelor sinoade, du-te la Biblie unde gasesti marturia Domnului Iisus, ca Mangaietorul de la Tatal purcede. Exemplu: ioan 15,26.
Vechi 21.03.2008, 11:17:12
7th_Brigade_TzHL 7th_Brigade_TzHL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.03.2008
Implicit

Eu cred ca nu trebuie sa ii judecam cu asprime pe catolici. Biserica Ortodoxa si cea catolica sunt biserici surori.

De altfel numele complet al Bisericii Ortodoxe este: [color=red]Biserica Ortodoxa Catolica Rasariteana[/color]

Indemn la toleranta, asa cum ar fi firesc intre frati.
Vechi 21.03.2008, 11:30:26
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de 7th_Brigade_TzHL
Eu cred ca nu trebuie sa ii judecam cu asprime pe catolici. Biserica Ortodoxa si cea catolica sunt biserici surori.

De altfel numele complet al Bisericii Ortodoxe este: [color=red]Biserica Ortodoxa Catolica Rasariteana[/color]

tolerantza nu se face cu fratzii ci cu tot strainul se face sfanta filoxenie care e mult mai mult decat tolerantza shi eupraxia sfanta se face... dar catolicii sunt eretici... ca asha s-au facut ei inshishi... deci nu sunt biserici surori... iar Catolic inseamna Universal, in sensul ca atunci cand a Dat Dumnezeu pentru noi Cuvantul Lui Dumnezeu, acesta este universal shi veshnic, in sensul in care Cerul shi pamantul acesta vor trece dar cuvintele lui Hristos nu vor trece... shi fericit este cel ce crede ca sa le puna in practica in viatza sa cat mai mult shi cat mai repede... incepand de alaltaieri daca s-ar fi putut... incepand cu poruci-post-pocaintza-popor-popa-Dumnezeu- smerenie-dragoste-pace.:)
Vechi 21.03.2008, 21:27:15
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de 7th_Brigade_TzHL

Biserica pana la Marea Schisma era catolica, iar credinta ortodoxa. Cum Biserica de veste si-a luat numele de catolica, biserica de rasaritsi-a luat numele de ortodoxa. Deci una e universala, iar cealalta a dreptei credinte.
Nu avem nici un interes sa judecam pe cineva, caci nici un folos nu am. Dar cautarea adevarului si neabaterea de la el, acesta este adevaratul scop al acestor discutii.
Vechi 21.03.2008, 22:26:41
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
cautarea adevarului si neabaterea de la el, acesta este adevaratul scop al acestor discutii.
Ancah, eu am participat la destule discutii pe tema adevarului "absolut" si cine-l detine dialog purtat cu multi preoti catolici in Italia si am ramas surprins sa aflu ca nu sunt orbiti ci mai degraba sunt prinsi intr-un angrenaj care vine de sus ( "pachet" care este pregatit si pentru noi cei din est) ...si de care nu se pot rupe insa ce simt ei in inima lor este alta poveste asa ca sa nu generalizam si mai bine sa aprofundam si sa invatam de la ei cum au reusit sa supravietuiasca totusi de atitea sute de ani cu aceste "imbunatatiri" ale Papei DE LA EL PUTERE.

As vrea sa vad cum or sa decurga lucrurile la noi... si sigur, in curind, vor apare semnele schimbarilor, daca nu au si aparut,...asta inainte de a-i judeca pe altii.

Eu unul am mare respect pentru ce am vazut si auzit in Italia de la catolicul de rind, inclusiv preotii care fac ce pot in conditiile IMPUSE de Vatican, si din care NU IESI decit in cazul daca renunti la Parohie....deci iti imaginezi ce slalom trebuie sa faci.

Sa vad eu preotii romani cum se vor comporta in aceste conditii, care stati linistiti, ca negresit, dar din pacate, vin!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iarasi cipuri si biometrice BogdanF2 Generalitati 71 24.02.2017 07:53:45
Institutia papala danyel Biserica Romano-Catolica 28 06.01.2013 22:26:39
Vizita papala in 2013 ? Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 92 13.09.2012 21:04:03
Ganduri ...iarasi 14carol06 Generalitati 1 06.02.2009 17:14:58
Iarasi despre grafice,sondaje, filocalie, scl.... alecsandru Generalitati 4 15.05.2007 09:16:13