![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
De curand am cumparat Noul Testament cu Psalmii si am dat 25 lei.
Eu cred ca merita un mic sacrificiu ,Evangheliile nu trebuie sa lipseasca din casa nici unui crestin ortodox. Iar de la sectari nu va sfatuiesc sa luati ,chiar daca sunt gratuite,au modificari (nu intamplatore )si sunt totusi carti sectare . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi astia care sunt numiti sectari,care dau Biblii pe gratis,fac un mare bine.Prima Biblie citita de mine a fost una penticostala,ca eram atat de sarac,ca nu-mi permiteam nici haine cum trebuie.Oamenii acestia atat de blamati de voi,au venit din Germania in satul bunicii mele,cu tiruri cu haine si hrana,si m-au imbracat de la piele,mi-au dat dulciuri de care nu gustasem in viata mea*aveam 11 ani),apoi ne-au dat si cate o Biblie. Nu ne-au cerut nimic in schimb,nu ne-au spus nimic sa trecem la ei,sa uram preotii si alte de-astea.Eu si acum ma gandesc cu drag la ei. Apoi,cand am crescut,m-am dus la Biserica la slujba.Am dat peste un popa,gars cat un porc,care imi tinea predici despre post si rugaciune.In fata altarului ii blestema pe sectanti,ii facea draci,dar nu dadea de pmana nimic la nimeni.Am aflat si de ce.Omul isi facuse o asigurare de viata foarte scumpa,cu pensie privata,care pe atunci era un lux,si platea la greu din banii oamenilor,ca la batranete sa aiba pesnie de 506 mii de dolari. Va intreb pe voi acum,pe cine sa iubesc si admir eu dintre aceste doua specii de oameni? Pe cine sa consider frate cu mine?Eu sunt si raman in Biserica,dar in vecii vecilor nu imi mai spun ortodox. La fel si cu Patrirhia romana,cu felul in care face afarceri cu Biblii,cu carti de rugaciune,cu diferite carti din acest domeniu.Este o afacere,si nimic mai mult,pe banii oamenilor. Si va mai spun ceva?Se tot plang astia ca B.O.R este saraca,ca Romania este saraca?Pai cum sa nu fie,cu astfel de pastori,de fapt de lupi pe care ii are in frunte. |
|
|||
|
|||
![]()
Mama nu-si ia de la sectari din principiu. Dupa cum vedeti, mama mea este o femeie cu principii :))
|
|
||||
|
||||
![]()
Te rog mult iarta, dar draga Jan, la tine este o chestie obsesiva, cand vine vorba de Preotii nostri. Nu te supara , dar a-i compara cu lupi, si a-i face nevrednici nu mi se pare ceva firesc, normal, pana la urma. Experentele tale din trecut, te-au inversunat mult prea mult, impotriva celor ce pastoresc Biserica ORTODOXA.
|
|
|||
|
|||
![]()
achimovjan: Eu sunt si raman in Biserica,dar in vecii vecilor nu imi mai spun ortodox
Jane, dezvaluie-ne atunci te rog motivul pentru care ai ales tocmai un forum crestin-ortodox si de ce te mai afli aici? |
|
|||
|
|||
![]()
Departe de mine gindul de a fi deacord cu cele scrise de Jam despre preoti si biserica.Ar fi mai bine daca obiectele de cult si cartile ar fi comercializate in afara spatiului de rugaciune asa cum este in unele locuri.
:) Daca intr-o biserica mica unde toata lumea se cunoaste dai de pomana carti care se afla de vinzare la pangar deja,esti privit cu ostilitate pentruca tulburi comertul cu acestea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu ce ajuatm noi Biserica daca facem ca strutul,daca ne este teama sa spunem adevarul.Vedeti,eu v-am povestit aceste lucruri despre un preot,si nu cu ura,insa cu manie,si tu,cristi,ai zis ca am ceva cu preotii.Pe tine,ca om,un asemenea comportament nu te revolta,nu ai vrea sa poti face ceva,macar sa-i feresti pe semenii tai de asemenea oameni?Oare chiar sa nu ne pese,oare chiar sa ne imbatam cu apa rece,sa zicem ca totul este perfect,ce extraordinari suntem noi? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa ca eu sunt pe un forum crestin,iar partea cu orotodx nu ma intereseaza. |
|
|||
|
|||
![]()
Jane, regret, dar cu toate explicatiile tale pe mine nu ma convingi. Nu apartii azi unei biserici, maine alteia si la urma, pentru ca nu ti-i gasit locul, sa stai "intre" biserici, fara a apartine vreuneia.
L-ai vazut cumva pe Domnul Iisus Hristos venind cu pareri personale, exprimate dupa bunul plac? Sau, din potriva, L-ai auzit spunand: "ca sa se implineasca Scriptura "; sau "ca sa se implineasca cuvantul cel scris în Legea lor" ; "că trebuie să se împlinească toate cele scrise despre Mine în Legea lui Moise, în prooroci si în psalmi." Oare nu acesta este exemplul pe care trebuie sa-l avem permanent in fata ochilor? Iar forumul are un singur nume: CrestinOrtodox. Nu te alunga nimeni; dar revino si tu. |
|
||||
|
||||
![]()
Draga Jean, asta ti-e voia ! Dar credema ca Ortodoxia nu-i vinovata cu nimic pentru mania noastra, pentru neputintele si ratacirile noastre, pentru caderile si poticnirile noastre, pentru experientele mai mult sau mai putin fericite, ale noastre. Uite, draga Jean, te invit cu mult drag, la Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie , unde il vei cunoaste pe Parintele Paul si ai sa vezi cum multe din deziluziile, deceptiile tale se vor risipi si imi vei da dreptate. Numai sa vrei, draga Jean.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lenea ne indeparteaza de Dumnezeu ( din invataturile Sf. Parinti ) | cristiboss56 | Pocainta | 74 | 12.05.2014 21:50:21 |
Massmedia influenteaza mintile juvenile | Pavel_C | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 10 | 06.04.2010 19:12:23 |
Fotografii cu credinciosii de pe forum? | Simona-Marilena | Generalitati | 2 | 19.09.2009 17:13:13 |
sminteala cipurilor surprinsă de massmedia | logos | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 4 | 26.02.2009 17:53:39 |
|