Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.03.2009, 09:44:10
scrabble
Guest

Implicit

Danyel, repeti aceleasi treburi la care am raspuns deja in mesajul catre vsovi. Majoritatea nu poate dicta tot, doar pentru ca este majoritate.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2009, 10:57:10
mihai_grigore mihai_grigore is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.12.2005
Implicit Cred in Dumnezeu personal creator a toate

Eu unul nu cred in evolutie ci in Dumnezeu personal creator a toate, este inadmisibil ca orice forma de viata si chiar orice forma de materie, in care gasim niste sisteme complexe si cu multiple functii care lucreaza inteligent pe baza unor reguli bine definite, sa se fi facut la voia intamplarii. In spatele acestor lucruri nu putea sa stea decat un creator inteligent cu o putere peste intelegerea mintii umane, care nu e nimeni altul decat Dumnezeu si care ni s-a descoperit de-a lungul timpului prin oameni alesi (prooroci, apostoli, sfinti) si mai ales prin insasi venirea Sa pe pamant a Filului lui Dumnezeu Iisus Hristos (a carui invatatura este de neegalat ca intelepciune si a carui exemplu de viata atesta ca fiind un model desavarsit).
Si ca un exemplu sa ne gadim ca pentru tehnologiile inventate de om pana in ziua de astazi (roboti, calculatoare, masini, avioane etc.) au trebuit atatea minti luminate de-a lugul istoriei sa le descopere si sa le realizeze si cu toate acestea "tehnologia" care o intalnim in natura este net superioara tehnologiei inventate de om (fiinta inteligenta) (elementele vii cresc si se dezvolta singure, consuma foarte eficient energia, fiecare celula vie are propriile functii care lucreaza inteligent "ca si cum ar avea un super computer care le dirijeaza" etc.).
Sunt suficinete dovezi ale existentei lui Dumnezeu doar sa deschiem bine ochii, si sa nu uitam ca omul in parte cunoaste nu pe deplin, deci nu prezinta o siguranta absoluta in toate teoriile sale.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 19.03.2009, 11:01:29
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

[SIZE=2]"Aceste elemente demonstreaza ca intreg referatul biblic e construit in imagini simbolice, in analogii luate din experienta cotidiana a evreilor din vremea lui Moise (cf. Sfantul Ioan Gura de Aur, op. cit., II, 2). Chiar termenul "zi" e folosit nu pentru a desemna un timp de douazeci si patru de ore, cum s-a crezut multa vreme, ci, prin compa*ratie cu "ziua de munca", pentru a indica prezenta activa a lui Dum*nezeu : tot ce exista e lucrat de El ! E motivul cel mai puternic pentru ca miliardele de ani pe care le numara stiinta sa nu-l sperie pe teolog si sa nu mai para o lipsa de evlavie fata de atotputernicia, divina ; "ziua de munca" vorbeste de un Dumnezeu care-si afirma demnitatea si puterea prin chenoza, prin coborarea in posibilitatile creatiei, asa cum a procedat si spre mantuirea acesteia."

http://www.crestinortodox.ro/alte-ar...ratului-biblic
[/SIZE]

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2009, 11:10:16
scrabble
Guest

Implicit

Putem sa construim o stea? Dar o planeta? Dar o celula vie? Nu. Dar asta nu inseamna automat ca Dumnezeul crestin exista.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2009, 11:12:52
scrabble
Guest

Implicit

Florin-Ionut, am vazut ca articolul pe care l-ai citat este semnat de Pr. Dr. Doru Costache. Este un studiu foarte amanuntit si se vede ca a fost facut de o persoana cunoscatoare intr-ale teologiei.

Sunt curios ce parere are gruparea "Pamantul are 6000 de ani" de pe acest forum despre preotul cu pricina. Probabil in opinia lor este eretic.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2009, 11:17:26
antoniap
Guest

Implicit

Scrabble,
Trebuie , in consecinta, sa-si impuna punctul de vedere minoritatea!
Bine-ai venit pe forumul acesta ortodox, ca ne prapadeam in intuneric!!!!!

Ce duh rau ti-a intunecat mintea in asa hal?
Fa, te rog, un efort si atunci cand iti vine sa raspandesti duhoare, tine-o pentru tine! Cand ai gaze, te izolezi putin si partai in voie pana-ti trece, apoi vii in contact cu oamenii.

Chiar nu ti-e jena sa vii cu astfel de aberatii? Stefan cel Mare crezi ca a biruit in atatea razboaie numai prin forte proprii? Daca n-ai inteles bine cu ce se mananca crestinismul, incearca sa intelegi in ce prapastie te afli. Vorbesc despre crestinismul cel adevarat, nu despre cel mimat, fandosit, fariseic. Nu te obliga nimeni sa te mantuiesti, n-ai decat sa arzi in focul cel vesnic daca-ti place caldura atat de mult, dar nu-i mai atrage dupa tine si pe altii!
Reply With Quote
Vechi 19.03.2009, 11:30:47
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Scrabble,
[...]
Antonia,

Nu-i frumos sa vorbesti asa si, mai ales, sa condamni la chinuri un om, orice-ar fi zis el despre orice. Nu stii tu planul lui Dumnezeu pentru el si nici ceea ce va urma in viata lui sau a ta sau a oricui. Daca ne declaram crestini, sa dam exemplu de comportament pentru ceilalti.

Reply With Quote
Vechi 19.03.2009, 11:31:38
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Putem sa construim o stea? Dar o planeta? Dar o celula vie? Nu. Dar asta nu inseamna automat ca Dumnezeul crestin exista.
Corect. Dar nu inseamna nici ca nu exista... :)

Reply With Quote
Vechi 19.03.2009, 11:38:13
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Florin-Ionut, am vazut ca articolul pe care l-ai citat este semnat de Pr. Dr. Doru Costache. Este un studiu foarte amanuntit si se vede ca a fost facut de o persoana cunoscatoare intr-ale teologiei.

Sunt curios ce parere are gruparea "Pamantul are 6000 de ani" de pe acest forum despre preotul cu pricina. Probabil in opinia lor este eretic.
Fiecare cu parerea lui, parere influentata bineinteles de cat si ce a citit fiecare la viata lui. Dar trebuie sa inteleaga si ei pana la urma ca descoperirile stiintifice sunt prin voia lui Dumnezeu si ca nu trebuie ignorate.

Reply With Quote
Vechi 19.03.2009, 11:44:00
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Fiecare cu parerea lui, parere influentata bineinteles de cat si ce a citit fiecare la viata lui. Dar trebuie sa inteleaga si ei pana la urma ca descoperirile stiintifice sunt prin voia lui Dumnezeu si ca nu trebuie ignorate.
Chiar asta nu vor sa inteleaga, avand in vedere reactiile de stadion.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crezi în semne? metafora Generalitati 30 21.01.2012 13:37:39
Este mai tarziu decat crezi... Rodica50 Intrebari utilizatori 3 16.10.2010 14:15:46
Sa vezi si sa nu crezi Mara2009 Nunta 11 15.09.2009 09:34:10
De ce crezi in Dumnezeu ? Tiberiu_Rusu Generalitati 145 04.05.2009 10:58:31
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45