![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Personal forumul asta il consider fara prea mare rost,deoarece aceste nelamuriri ale tale sau ale altora foarte usor poti gasi un raspuns foarte pertinent doar vizionand filmuletele de pe acest site despre ecumenism sau tot ce te intereseaza,sau vorbeste cu duhovnicul tau,acestea sunt sursele credibile.Aici pe forum vei gasi fel de fel de pareri de cele mai multe ori care te vor aiuri mai tare.Mult succes! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La restul s-a mai raspuns. De altfel Marius si-a gasit deja raspunsul, asa ca sa-l lasam in pace. |
|
|||
|
|||
![]()
Iubite frate Emanuel laud zelul tau dar totusi e bine sa-l mai ponderezi ,ti se potrivesc cuvintele sfantului Apostol Pavel " Căci le mărturisesc că au râvnă pentru Dumnezeu, dar sunt fără cunoștință" (ROMANI10,2) Ceea ce perorezi tu aici e putin unilateral ,invatatura noastra nu e una egocentrista , nu poti numi studiile teologice "mascaraciuni demonice" ar fi bine sa-ti retractezi unele asertiuni. Ceea ce e cert e ca noi practicand Ortodoxia suntem pe calea cea dreapta si putem sa ne mantuim daca lucram la mantuirea noastra, dar daca Dumnezeu in milostivirea sa vrea sa mantuiasca si un budist, si un sintoist ce-ti pasa tie? Cunosti parabola cu cel venit in ceasul cel din urma care a primit plata ca si cel dintai " Asemenea este Împărăția Cerurilor, omului stăpân al casei care a ieșit de dimineață să tocmească muncitori la via sa. Tocmindu-se cu lucrătorii pentru un dinar pe zi, i-a trimis la vie. Stăpânul a ieșit mai târziu pe la ceasul al treilea și a găsit pe alții stând fără lucru, i-a trimis și pe aceștia să lucreze în vie. Ieșind iarăși la ceasul al șaselea și al nouălea a făcut la fel. Ieșind la ceasul al unsprezecelea a mai găsit încă muncitori pe care nu i-a tocmit nimeni. Stăpânul le-a zis: "Duceți-vă și voi în vie și ce va fi cu dreptate veți lua.
Făcându-se seară, stăpânul viei a zis îngrijitorului său: Cheamă pe fiecare muncitor și dă-le plata câte un dinar. Atunci muncitorii care au fost de dimineață au fost nemulțumiți, ei credeau că vor primi mai mult decât cei din urmă și cârteau împotriva stăpânului. Stăpânul le-a zis: Prietene nu-ți fac nici o nedreptate; oare nu te-ai învoit pentru un dinar? Dacă vreau să dau și celor din urmă aceeași plată, nu-mi este îngăduit să fac ce voiesc cu ale mele? Sau, OCHIUL TAU ESTE RAU PENTRU CA EU SUNT BUN? Mantuitorul încheie: Așa vor fi cei de pe urmă întâi, și cei dintâi la urmă, căci mulți sunt chemați dar puțini aleși" (Mt. 20, 1-16). Noi sa ne bucuram ca am avut sansa sa ne nastem ortodocsi dar budistul ce vina are ca s-a nascut budist oare il va priva Dumnezeu de mantuire? Numai EL stie, deci sa nu ne facem noi judecatori! |
|
|||
|
|||
![]()
sfintii inchisorilor nu erau ecumenisti in sensu de erezie cum intelegeti voi ecumenismul ...
|
|
|||
|
|||
![]()
pai nu mi-ai starnit tu mila jenica ca io oricum aveam mila de tine ... insa acuma ti-am facut cunoscuta chestia asta ...
|
|
|||
|
|||
![]()
" Sherlock Holmes, tu spui ca teologia e una si sfintenia e alta. Eu stiu ca "adevaratul teolog e cel care se roaga si cel care se roaga e teolog", si ca "lex orandi, lex credendi" (legea rugaciuii este tot una cu legea credintei)- asta au spus niste sfinti parinti, de care am invatat eu la facultatea de teologie. Nu in Romania, de altfel, dar la o facultate ortodoxa la care vin si multi romani, printre alte natii. "
asta e adevarat , dar tocmai ca numai sfintii au aplicat asta in viata lor , insa teologii ecumenisti doar se dau drept sfinti si spun ca teologhisesc in Duhul sfant , insa de fapt multi dintrei ei sunt in erezii condamnate si de sinoadele ecumenice ... ori , asta nu e rugaciune deloc , ci erezie ... |
|
|||
|
|||
![]()
" Deci sunt de acord, teologia academica nu te sfinteste neaparat, dar te poate ajuta sa mergi pe calea mantuirii si a sfinteniei, daca incerci sa o si traiesti. Cel putin eu in speranta asta am studiat-o, pentru ca aveam deja alta dilpoma cu care imi castigam viata cand am inceput. Nu cred, deci, ca este bine sa punem teologii intr-un colt, si traitorii intr-altul.
" depinde ce teologie traiesti , ca poti trai si o teologie catolica , sectara sau demonica ... teologia nu mantuieste ; au fost mii de sfintii care aveau atata simplitate ca nici nu stiau sa citeasca de pe cartile de rugaciune si s-au mantuit spunand rugaciunea lui Iisus ; era un sfant care se ruga in chilia lui , care era langa mare , si zicea : " sfanta vinere fa sa sara pe geam la mine in chilie un peste din mare " si se facea cum cerea el ... da oare sf vinere exista in calendar ? nu exista ! insa credinta lui simpla facea minuni ... hi hi hi ... credinta lucratoare imbinata cu pocainta mantuieste si nicidecum nu ai nevoie de teologie la mantuire ... teologia pe cei mai multi ii ingamfa si le dauneaza la mantuire ; la cei mai multi teologi din astia cu diplome teologia lor ii face sa se mandreasca in desert ... |
|
|||
|
|||
![]()
" 1) Pentru ca de multe ori antiecumenistii au un limbaj lipsit de dragoste, acru, autojustificator si incrancenat. Nu plang (ca sfantul Siluan pentru pacatosi) pentru cei care se afla in afara Bisericii mantuitoare, care nu au credinta apostolica in deplinatatea ei. Ei denunta. Judeca. Condamna. Or Hristos ne spune sa judecam pomul dupa rod. As zice ca chiar daca tehnic, literal ati avea dreptate, Dumnezeu depaseste planul asta si este atotmilostiv, atotiubitor, si vrea ca toti sa se mantuie. Dar hai sa nu intru in 'teologie' - ma duce valul fara sa vreau.
" sa judeci pomul dupa rod zice Hristos ? tu te auzi ce zici ? ce roade ale Duhului sfant vezi la eretici ??? vezi tu dreapta credinta la ei ? sf siluan nu ii judeca aspru pe eretici , dar marturisea cu fremitate credinta ortodoxa fara nici un fel de ecumenism ; sf siluan , nu era deloc ecumenist , daca vrei sa stii ... deci , fii ferma incredinta ortodoxa , si apoi nu judeca pe nimeni si ai sa te mantuiesti ... dar asa , cu ambigiutati din astea care ai tu , nu vad sa mergi pe calea cea buna ... |
|
|||
|
|||
![]()
" 2) Pentru ca, dimpotriva, am intalnit oameni care apreciaza la ceilalti crestini ce au bun, ii iubesc, vorbesc cu ei, chiar in contradictoriu, cu dragoste, smerenie si prietenie, si pe acestia eu ii consider adevaratii ecumenisti. Ei sunt modesti, si desi au credinta puternica, nu cred ca numai ei se vor mantui. "
sf apostol pavel a zis cumva ca pacatosii nepocaiti se mantuiesc ? nu a zis , ci din contra a zis ca nu se mantuiesc ... nu exista mantuire decat in bis ortodoxa ; despre eretici noi nu stim decat ca pot sa se mantuiasca si ei dar prin foc ; mai intai ei merg in iad ... daca insa acolo se lasa de erezii se pot mantui ... |
|
|||
|
|||
![]()
" 3) Sau, daca le e teama sa nu fie asa, se roaga cu ardoare si plang pentru ceilalti. O prietena de-a mea ortodoxa care nu are de loc, dar de loc tendinte sentimentale imi amintesc ca a plans dupa o sjujba catolica unde nu ne-am putut impartasi impreuna cu prietenii catolici cu care petrecusem o saptamana de discutii duhovnicesti despre martiri. A fost singura data cand am vazut-o plangand.
" prietena aia a ta este de fapt catolica nu ortodoxa ... daca tot vrea sa se impartaseasca la catolici care nu au nici o impartasanie ci doar paine spurcata ... |
![]() |
Tags |
casatorie, ecumenism, nunta, sfinte, taine |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea in afara Bisericii | catalin2 | Dogmatica | 280 | 23.09.2013 13:30:05 |
Logodna si casatoria in viziunea bisericii ortodoxe | coste vlad | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 22.08.2011 22:19:47 |
Tainele savarsite in afara Bisericii | morfix333 | Intrebari utilizatori | 141 | 16.05.2011 12:01:10 |
Preot (paroh) si enoriasi - comunicare in afara bisericii(?) | sophia | Preotul | 31 | 19.07.2009 22:28:59 |
Botezul in afara Bisericii | maggie | Botezul | 8 | 03.12.2008 14:43:57 |
|