Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.03.2012, 08:47:32
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Multe binecuvantari si pocainta!
Domnul sa te binecuvinteze, frate. Domnul Iisus Hristos, desfatarea inimii tale, sa Isi reverse Bunatatea Sa si orice binecuvantare peste casa ta. Si cand vei veni in rugaciune inaintea Scaunului indurarii al lui Dumnezeu, sa primesti har dupa har de la Domnul nostru si Dumnezeul nostru. Amin.
Vechi 03.03.2012, 08:58:11
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
Si, sa nu uit, iarta-ma dar mi se pare ca ai un interes morbid pentru bani.
Eu am impresia ca voi penticostalii aveti un interes, n-as zice morbid, ci accentuat, da, pentru bani, acum am inteles ca platile nici nu se mai fac in lei ci in euro...

Citat:
150-200 de lei mie mi s-ar parea rezonabil pentru o duminica petrecuta la noi.
200 lei / zi, pai daca eu as fi castigat atata, ma consideram un om bogat! 200 lei * 22 zile lucratoare = 4400 lei net/ luna !!!
Daca invitai un calugar, nu trebuia decat sa platesti doar transportul si sa-i oferi masa, ai fi iesit muuult mai ieftin si mult mai imbogatit spiritual. Nu putea "lucratorul" acela sa ceara doar pretul transportului si masa, trebuie sa-i dati si indemnizatie??? unde ai citit in Scripturi ca cineva a predicat pe Cristos contra-cost? erau fratii ajutati sa se deplaseze si li se oferea de mancare, dar atata, nu luau bani pentru un act divin, acela de a-L propovadui pe Domnul.
Vechi 03.03.2012, 09:04:10
Banned

Implicit

Citat:
Imparatia lui Dumnezeu nu este mancare, bautura si bani ci dreptate, pace si bucurie in Duhul Sfant.
Eu stiu ca asa este, dar voi penticostalii nu stiti!
Deci evanghelizarile sunt platite cu bani grei, am avut dreptate. Acum, slujba unui pastor este platita. Dar Scripturile mentioneaza mai multe slujbe, de prooroc spre exemplu, sau slujba unuia care are darul tamaduirilor. Pe acestea de ce nu le retribuiti? Cum se face ca in fiecare biserica penticostala este un pastor, legitimat acolo nu de Duhul Sfant ci de o diploma, si multi care au slujbe cel putin la fel de importante, de proorocie sau de vindecari (cel putin asa pretind) o fac benevol. De ce pastorul are intaietate in biserica? Noul testament nu vorbeste de un grup al presbiterilor? deoarece are acea patalama? de ce? nu cumva pastorul este tipul crestinului "Diotref"? si de ce doar pastorul este platit cu salariu fix? un prooroc destoinic nu ar merita sa fie salariat?
Vechi 03.03.2012, 09:30:40
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
La ce ne folosesc toate aceste prorociri ?
Proorociile penticostale folosesc la spectacol si nimic mai mult, pentru ca sunt in general foarte vagi sau nu se implinesc. Penticostalii se lauda ca au darul proorociei insa acest dar nu functioneaza.
Ati auzit vreodata prin mass-media sau prin alte mijloace, o profetie facuta de acest cult cu privire la lucruri importante pentru poporul roman, pentru oameni, in general? adica ceva care sa arate tuturor, fara dubiu, ca a fost degetul lui Dumnezeu, ceva ziditor care sa arunce o lumina pozitiva asupra acestei religii atat de mult hulite si pe buna dreptate. Dragii mei, penticostalii nu au niciun Duh Sfant, acolo nu e mana lui Dumnezeu, interesul lor este sa fure credinciosii altor biserici, ca sa le plateasca lor zeciuieli, taxa de cult, bani de colecte, bani de ajutorare, bani pentru evanghelizari etc.etc.
Stiti ca Pavel spunea ca darul proorociei este foarte bun si de dorit, fiind extrem de ziditor, mai ales pentru credinciosi dar si pentru necredinciosi care pot da slava Domnului daca li se face o descoperire prin Duhul. Acum, acesti penticostali care tot activeaza pe acest forum de ani buni, au venit vreodata cu ceva ziditor? Haideti sa fim sinceri! Se bat cu pumnul in piept ca ei au darurile Duhului Sfant, dar concret, aduc ceva ziditor??? Nuuu! nu vedeti ca vin doar cu vorbiri "lingusitoare" Romani 16:18
De exemplu "ucenicul" --- nu vedeti ce lingusitor este???
Vechi 03.03.2012, 10:03:47
Banned

Implicit

din memoriile unui fost penticostal:

Lucram mult, aveam rar zile liber. Am neglijat lucru cel mai important, se pare, pentru sefii din biserica: sa platesc cotizatia. Aveau dreptate! Nu am platit-o vreo 5 luni! Sotia mea nu mai lucra, sau a lucrat o perioada la un turc care nu i-a dat banii, incat pana la urma in 1998, mi-am cautat inca un servici. din pacate nu am rezistat decat o saptamana, pentru ca turele lucrate la CFR au fost inmultite brusc. Dar conducatorii nu m-au intrebat daca am probleme financiare! Facusem pacatul cel mai grav! Si am fost dat afara din biserica! Asta e! M-am certat cu pastorul Mihai Ilas in fata bisericii. El mi-a zis sa imi caut o grota sub poalele Tampei si sa imi fac o biserica acolo!
...
El m-a "iertat" si mi-a promis reintegrarea mea in biserica, daca achit restantele si voi da de acum incolo mai multi bani decat era prevazut la cotizatie, adica mai mult cei 30.000 de lei. Am acceptat prosteste. Am fost reinscris ca membru, dar am vazut ca nu m-a mai pus la amvon niciodata. Eram iertat, dar poate ca nu! Nu mai era nevoie de lucrarea mea pentru Christos, era nevoie de banii mei. Dupa trei luni dupa ce am asteptat un semn de la ei, nu le-am mai platit nimic! Iar am fost dat afara! Si azi sunt inca dat afara din biserica pentru ca nu am platit cotizatia. Si au trecut 13 ani! Credeti ca-i pasa? In fond daca lui nu-i pasa mie de ce ar trebui sa mai imi pese?
Vechi 03.03.2012, 11:16:36
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
200 lei / zi, pai daca eu as fi castigat atata, ma consideram un om bogat! 200 lei * 22 zile lucratoare = 4400 lei net/ luna
Faci calcule din avion fiule!

De exemplu, ca sa ajunga din Cluj la Constanta omul trebuie sa plece de sambata dimineata, sa se odihneasca noaptea. El va sta inaintea a 200 de oameni care asteapta de la el o predica buna, o hrana consistenta, duhovniceasca. Nu lucreaza cu cartofi ci cu oameni. Apoi face drum inapoi.
Si apoi nu in fiecare zi e duminica. El nu e invitat in 22 de zile pe luna.

Citat:
Nu putea "lucratorul" acela sa ceara doar pretul transportului si masa, trebuie sa-i dati si indemnizatie???
Lucratorul nu cere nimic. I se da atat cat considera biserica de cuviinta.

Mda, daca mananca lucratorul e de ajuns. Dar tu uiti ca lucratorul are o familie. Dupa tine ar trebui sa i se lase familia sa moara de foame. Stiu personajele de tagma ta. Ei se roaga cam asa: „Doamne, da-ne Tu un slujitor care sa fie smerit si sarac. Smerit tine-L Tu, sa fie sarac vom avea noi grija!”

Citat:
unde ai citit in Scripturi ca cineva a predicat pe Cristos contra-cost?
Uite aici:
"Tot așa, Domnul a rânduit ca cei ce propovăduiesc Evanghelia să trăiască din Evanghelie." 1 Corinteni 9:14
Stii ce inseamna "tot asa"? Citeste in contextul anterior.

Si mai uita-te si aici:
"Alte Biserici am prădat, luând plată ca să vă slujesc pe voi." 2 Corinteni 11:8
Stii ce inseamna cuvantul plata? Daca nu stii cauta in dictionar cateva sinonime.

Citat:
... le retribuiti?
... intaietate in biserica?
... al presbiterilor?
... acea patalama?
... de ce?
... crestinului "Diotref"?
... salariu fix?
... fie salariat?
Din motive pe care le-am precizat aici, pentru un timp nu vei mai primi raspunsuri la intrebari.
Ai avut sansa sa pui o (una) intrebare.
Ai primit raspuns sincer, deschis, exact si la subiect.

Last edited by penticostalul; 03.03.2012 at 11:20:36.
Vechi 03.03.2012, 11:58:11
Banned

Implicit

Citat:
De exemplu, ca sa ajunga din Cluj la Constanta omul trebuie sa plece de sambata dimineata, sa se odihneasca noaptea.
.
dar nu trebuie sa-l chemi de acolo!!!
Vechi 03.03.2012, 11:59:48
Banned

Implicit

Citat:
Uite aici:
"Tot așa, Domnul a rânduit ca cei ce propovăduiesc Evanghelia să trăiască din Evanghelie." 1 Corinteni 9:14
Stii ce inseamna "tot asa"? Citeste in contextul anterior.

Si mai uita-te si aici:
"Alte Biserici am prădat, luând plată ca să vă slujesc pe voi." 2 Corinteni 11:8
Stii ce inseamna cuvantul plata? Daca nu stii cauta in dictionar cateva sinonime.
Dar despre cine e vorba aici? despre apostoli! acestia strabateau drumuri lungi pentru a planta biserici, evident ca trebuiau sustinuti material.
Insa presbiterii nu erau platiti si nici cei care propovaduiau pe Domnul ocazional!!!
Vechi 03.03.2012, 12:01:39
Banned

Implicit

Citat:
Si apoi nu in fiecare zi e duminica. El nu e invitat in 22 de zile pe luna.
normal ca nu e invitat 22 zile pe luna, dar eu comparam castigul pe o zi de evanghelizare cu castigul meu, daca as castiga cate 200 lei in fiecare zi lucratoare a lunii, as avea salariu de director de regie!!!

orice pastor este un Diotref, pentru ca are intaietate in grupul presbiterilor, contrar regulilor biblice, ia salariu si face ce vrea, biserica e la cheremul lui!!!
Vechi 03.03.2012, 12:03:05
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

E o judecata necinstita pentru ca fie el preot fie acalugar el nu se imbraca nu se spala si nu se hraneste doar cu ceea ce iii ofera oamenii cu ocazia invitatiilor exceptionale ci are toate asigurate si casa si masa caldura etc dar de unde si de la cine?
deci tot oamenii platesc zeciuiala bisericii in intregime, plus statul aloca alte fonduri din taxe evident la care contrubuie si penticostalii si muslmanii etc ,
asa si pastorii trebuie sa fie platiti dar pe ei nui plateste statul ci se organizeaza intre ei in comunitate, daca unii intrec masura la fel are loc si la ortocsi si prin alte parti insa nu se poate generaliza
- in rest generalizarea nu ajuta si nu indreapta pe nimeni niciodata.

pina la urma daca ortodocsi au vreo responsabilitate legata de alte culte care nu sint desprinse din ortodoxie singura lor datorie este sa ii iubeasca si sa ii respecte si sa ii ajute intelepteste daca li se cere ajutorul.

legat de profetii si interpretari din imaginatie , peste tot exista astfel de falsuri
pentru ca multe lucruri se bat cap in cap ceea ce rezulta ca nu pot fi toate adevarate
de ce exista ele ? pentru ca oamenii sa invete din greseli si pentru ca nu pot purta adevarul in toata profunzimea lui cea revelada doar proorocilor autentici -adevar care nu este inca dezvaluit asa public pt toata gloata .

iar ceea ce spun adevaratii vazatori spun doar ca in scriptura cu precadere in VT exista adincimi care nu pot fi patrunse de marea majoritate insa ei nu le divulga.

din cauza diferentei de credinta fiecare intelege altceva ori nu prea intelege
acest lucru inseamna ca textul a fost intentionat facut asa ca sa nu inteleaga toata gloata ci doar sa creada ca le stie pe toate .
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
penticostalii sunt sectari? ingerul_pazitor Generalitati 51 16.05.2018 17:43:56
Sa vorbim despre HOTI ! OmuBun Generalitati 33 11.11.2017 23:30:35
Penticostalii si botezul Templier Knight Secte si culte 363 24.07.2013 17:36:08
penticostalii redandrei90 Intrebari utilizatori 162 08.01.2013 12:08:26
Sa vorbim despre iubire monica73 Generalitati 59 24.02.2010 12:21:20