Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.06.2007, 00:00:34
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator
cazul IPS Daniel nu e evident pur si simplu ci este mediatizat f mult si dat ca ex Nu e singurul care a ajuns tanar mitropolit sau care a studiat in straintate
Pai eu cred ca este mediatizat f. mult exact din cauza pozitiei pe care o are, aceea de Mitropolit al Moldovei, care are intaietate la Scaunul Patriarhal, asa dupa cum a confirmat si Marius_Daniel. Apropo, cred ca IPS Daniel a fost facut ptr aceasta regula, si nu regula ptr el. Daca nu ma insel si PF Teoctist a fost Mitropolit al Moldovei inainte de a ajunge Patriarh.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2007, 00:03:55
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Cum am spus in alta parte...cred ca stiu din ce grupare pseudoortodoxa faci parte!
daca chiar stii, spune-ne si noua ca sa stim si noi cu cine stam de vorba !
Reply With Quote
Vechi 04.06.2007, 00:06:25
mirelat
Guest

Implicit

scuze, am omis mentiunea ca Mirean facea referinta la MARIUS_DANIEL
Reply With Quote
Vechi 04.06.2007, 12:46:37
MARIUS_DANIEL MARIUS_DANIEL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
Citat:
Cum am spus in alta parte...cred ca stiu din ce grupare pseudoortodoxa faci parte!
Abia astept sa aud si eu din ce grupare pseudoortodoxa fac parte...pentru ca nu stiu!
Reply With Quote
Vechi 04.06.2007, 12:50:05
MARIUS_DANIEL MARIUS_DANIEL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2006
Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de calator
cazul IPS Daniel nu e evident pur si simplu ci este mediatizat f mult si dat ca ex Nu e singurul care a ajuns tanar mitropolit sau care a studiat in straintate
Pai eu cred ca este mediatizat f. mult exact din cauza pozitiei pe care o are, aceea de Mitropolit al Moldovei, care are intaietate la Scaunul Patriarhal, asa dupa cum a confirmat si Marius_Daniel. Apropo, cred ca IPS Daniel a fost facut ptr aceasta regula, si nu regula ptr el. Daca nu ma insel si PF Teoctist a fost Mitropolit al Moldovei inainte de a ajunge Patriarh.
Asa este,si actualul patriarh a fost mai intai mitropolit al Moldovei.Cei doi se inteleg bine oricum si fac parte din aripa ecumenista din Sinod.Si bineinteles ca I.P.S.Daniel,daca nu era de ajuns si evident,e preferat si de el in functia de patriarh.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2007, 15:34:14
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

MINTI cu nerusinare!

Nu exista lege potrivit careia IPS Daniel (sau oricare mitropolit al Moldovei) sa devina in mod automat patriarh! Faptul ca pana acum s-a intamplata asa este o cutuma, o lege a pamantului. S-a procedat in acest fel pentru ca mitropolitul Mildovei este al doilea in ierarhie "locum tenens", el venind in scaunul de Patriarh pentru ca, dupa Unire, moldovenii s-au suparat ca sediul Mitropoliei a fost stabilit la Bucuresti, in acest fel incercandu-se o imbunare a lor.

De fapt, nu exista lege in acest sens, asadar nici garantii ca de la mitropolia Moldovei vine viitorul patriarh!

Mai mult, modificarea statutului BOR (recenta) prevede ca oricare episcop poate deveni patriarh, acesta fiind ales, prin vot secret, din trei candidati!

Asa ca te intreb: 1. Daca nu stii, de ce te bagi in asemenea chestiuni? Ca sa zmintesti lumea???? 2. Daca stii, ce interese ai ca sa minti? Ale cui jocuri le faci?
Reply With Quote
Vechi 04.06.2007, 15:36:23
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Citat:
Citat:
Abia astept sa aud si eu din ce grupare pseudoortodoxa fac parte...pentru ca nu stiu!
Cine vrea sa afle din ce "structura paralela" faci parte, este suficient sa citeasca presa zilele astea...
Reply With Quote
Vechi 04.06.2007, 15:37:53
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Citat:
Citat:
Cine vrea sa afle din ce "structura paralela" faci parte, este suficient sa citeasca presa zilele astea...
Am citit TOATE postarile tale. In mod constatn ataci Sf. Sinod. Asta spune multe despre apartenenta ta lupusor in haine de oaie.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2007, 21:12:47
krabu krabu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Sunt de acord cu Mirean cu privire la dl Marius Daniel.

Nu se poate sa dai intr`un mitropolit. Ca si corespondenta in lumea mirenilor el este relativ echivalent unui rege. Ceea ce in lumea mirenilor se cheama lez majestate. Am folosit o comparatie grosiera totusi pentru a accentua ca noi mirenii ne tragem prea des de sireturi cu cei care ne conduc pe calea mantuirii.

IPS Daniel a infiintat Postul Trinitas. De cand il ascult, am auzit doua sau trei marturii ale unor persoane care au trecut la ortodoxie: o fata fosta baptista si o persoana de etnie maghiara din M Ciuc. Oare noi care aruncam cu piatra cati am adus la dreapta credinta? Cati oameni a botezat? Cati oameni am hirotonit / hirotesit? Cate liturghii am facut?

Cum de nu ne este rusine sa aruncam cu texte prefabricate de vrajmas in cei ce au grija de sufletele noastre si se roaga in fiecare zi pentru noi?
Reply With Quote
Vechi 05.06.2007, 04:16:59
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de krabu
Ca si corespondenta in lumea mirenilor el (nn mitropolitul) este relativ echivalent unui rege.
Eu zic sa citesti mai bine ce zice Grigorie vizavi de asta (mai recent - discutat pe topicul cu "Atacurile din interior...").

Iar Grigorie nu este mirean, si mi se pare ca are o pozitie f. echilibrata, dar nu de genul strutului care baga capul in nisip.

Ref: Marius_Daniel... pai spuneti-ne si noua fratilor, cu ce sunteti de acord!? Ce-i cu insinuarile astea ?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Franz Bardon despre masonerie ChEoPs Generalitati 1 15.02.2010 18:50:27
citate de Tutea despre revolutii si masonerie camidece Generalitati 5 14.09.2009 11:06:44