Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2010, 01:26:01
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Mai fratilor nu mai discutati cu cine isi orthodoxia si restul ca e inselat de duhuri rele.

Vedeti o Sfanta crestin ortodoxa anume Sfanta noua mucenita Elisabeta care a primit Sfantul Botez la luterani si a fost primita la crestin ortodoxie prin Sfanta Mirungere.Asta inseamna ca i-a fost considerat valid Sfantul Botez:
http://orthodoxwiki.org/Elizabeth_the_New_Martyr
http://www.goarch.org/chapel/saints_...43&type=saints
Asta se intampla inainte de a se fi auzit de ecumenism.(adica in 1891 dupa unii,oricum inainte de 1900).
Si a fost canonizata de ROCOR iin 1981 asa ca se vede ca si ROCOR in 1981 recunostea Sfantul Botez ca valid la crestini luterani.

A fost canonizata si de BO Rusa dar mai tarziu si anume in 1992.
Alte Sfinte Taine nu recunostea ROCOR dar Sfantul Botez il recunostea la crestinii de alte culte,vedeti ca si parintele Serafim Rose a fost primit de Sfantul Maximovici tot prin Sfanta Mirungere.
Daca i s-a facut Mirungere, asta este exact dovada ca la Lutherani nu exista Har Mintuitor in "tainele" savirsite de ei. Darul Duhului Sfint se capata prin Mirungere (sau punerea miinilor). Cred ca n-ar fi rau sa mai citesti la catehism putin...

Last edited by orthodoxia.i.thanatos; 24.02.2010 at 01:28:11.
Vechi 24.02.2010, 01:42:54
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Cum v-am zis nu mai discutati cu cine isi zice orthodoxia.i.thanatos ca e inselat de duhuri rele si duhurile rele vorbind printr-ansul vor sa va faca sa va despartiti de Biserica sa va pierdeti mantuirea.
Vedeti ca acum duhurile rele care il inseala neaga adevarul istoric evident cu privire la acceptarea ca valida a Sfintei Taine a Sfantului Botez al unei Sfinte crestin ortodoxe de la luterani sau cu privire la acceptarea Sfantului Botez al parintelui Serafim Rose de Sfantul Maximovici care vedea duhovniceste si vedea foarte bine ca parintele Serafim Rose era botezat valid.
Normal ca Sfantul Botez se face cu apa si cu Duh.Si ca Preasfanta Treime lucreaza prin cel care boteaza.
Normal se face numai de preoti sau episcopi dar se accepta ca valid si cel facut de mirenii crestini ortodocsi.
Vechi 24.02.2010, 03:39:24
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Trebuie sa ne informam pentru a gresi cat mai putin. In urma cu cativa ani te-as fi contrazis, din lipsa de informatii. Citisem cartile parintelui Cleopa in care-i dezaproba pe stilisti. Parintele Nicodim Mandita de asemenea considera ca schimbarea calendarului e benefica.

Dar dupa ce am aflat cati calugari din Athos si din alte parti au suferit din pricina acestei schimbari, m-au trecut fiorii. De asemenea, faptul ca de Boboteaza se intampla minunea de la Iordan tot pe stil vechi nu poate sa ma lase indiferenta. In acea zi, cand la Iordan are loc o mare minune a Ortodoxiei, eu, care ma ghidez dupa calendarul pe stil nou, spal, calc, gatesc etc, pentru ca pe stil nou nu e sarbatoare!!!

De asemenea, rugaciunea pentru unirea bisericilor, a fost introdusa tot in urma cu o suta de ani. Ectenia celor chemati nu o mai spun toti preotii.

Trebuie sa fim cinstiti si sa observam ca schimbarea calendarului a fost o manevra ecumenista. Intre timp s-au ,,luat masuri'' ca preotii sa poata primi urmatoarele inovatii. Multi au invatat lectia in legatura cu ecumenismul: Altii continua sa vorbeasca, sa scrie carti, adica sa marturiseasca adevarul despre aceste vremuri ca sa priceapa si muritorul de rand incotro sa se indrepte. Caci atunci cand e vorba de credinta, zicatoarea ,,Fa-te frate cu dracul pana treci puntea!" nu se mai aplica.

Cei mai periculosi preoti sunt cei care vor sa mentina Ortodoxia neatinsa de inovatii. Iar acestia mai si dispar...

De aceea, o tristete pune stapanire pe sufletul meu cand ma gandesc cum va arata Ortodoxia noastra peste o suta de ani. Care vor fi sansele nepotilor si ale stranepotilor nostri de a se mantui?
Si eu mai citesc ce scrie orthodoxia si antonio pe forum..
Dar nu stiu ce pozitie sa iau, inca astept.. sunt lucruri care clar ma depasesc. Am cunostinte zero.
Din moment ce hotarasti ca un lucru este adevarat (sau nu) trebuie sa urmeze si o actiune.. dar ce poti face?
Deocamdata esti prima care spui ca orthodoxia are dreptate (cel putin eu nu am observat pe altii).
Ce ai citit de Cleopa?
Si ce ai citit despre calugarii din Athos?

Last edited by anna21; 24.02.2010 at 03:47:03.
Vechi 24.02.2010, 10:54:02
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
In ceea ce priveste succesiunea apostolica a episcopilor nostri, cred ca ti-am mai spus, este neintrerupta prin BOSV a Greciei, ROCOR si Biserica Rusa de dinainte de ciuma bolsevica. Nu sintem in comuniune cu Patriarhul ecumenic si cu nici una dintre Bisericile ecumeniste. Comuniunea a incetat la 1924, cind biserici si manastiri s-au separat, asa cum cer Sfintele Canoane, invatatura si exemplul Sfintilor Parinti de cei care au schimbat Sfinta Traditie prin introducerea calendarului iulian revizuit. Marturisirea noastra de credinta este ortodoxa, neschimbata, asa cum a fost ea pina la 1924.

Daca BOR este schismatica si lipsita de harul mantuitor, atunci Sfintii canonizati dupa 1924 la noi nu sunt recunoscuti de voi? De exemplu: Sfantul Paisie de la Sihla (+ 1970), Sfantul Ioan Iacob Hozevitul (+ 1960), Sfintii inchisorilor si multi altii.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 24.02.2010, 19:53:21
antoniap
Guest

Implicit

GUVERNUL GREC INSTITUIE BLOCADA ASUPRA MANASTIRII ESFIGMENU ...
Vechi 24.02.2010, 20:53:12
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Antonia, stirea e din 2005.
Ce s-a mai intamplat acolo intre timp?

Edit, 2005 sau oricand, nu-mi imaginam ca se mai poate intampla asa ceva (
Vechi 25.02.2010, 09:48:53
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul

Iata:

CALUGARII DIZIDENTI DE LA ATHOS, CONDAMNATI PENAL | AlterMedia ...
Vechi 25.02.2010, 09:56:50
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul

Vezi linkul: http://www.esphigmenou.com/

May 27 2009

"Greek Police bar pilgrims from attending church service"

ATHENS, Greece, May 27 - Police and coast guard officials said they were on alert Wednesday in the wake of Greek Orthodox pilgrims near Esphigmenou Monastery on Mount Athos, Greece.
Officials were on stand-by in the ancient cities of Ouranoupolis and Ierissos as a result of Tuesday's decision by Greek police to bar nearly 35 pilgrims who were trying to attend church for Ascension, a major Holiday on the Orthodox Calendar, and the feast day for the church at Esphigmenou Monastery.
Since the siege began in 2003, pilgrims have been invited by Abbott Methodios to attend services at Esphigmenou. Pilgrims are drawn to Mt. Athos and Esphigmenou Monastery as it is the idyllic place of prayer, a world within a world; an ancient, peaceful, community that is world renowned for monastic life. However each attempt to attend church services at Esphigmenou Monastery by peaceful pilgrims are met by agitated Greek Police, (and backed by the Greek Government) who physically and sometimes violently turn them back. Multiple attempts have been made to reach the monastery over the years and nearly all have been met with violence.

(AP photos below are pictures taken of today's events, clearly showing police rough handling of Esphigmenou monks).
Attached Images
File Type: jpg Esphigmenou_monk_police_harrasment.jpg (11,0 KB, 7 views)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 25.02.2010, 10:34:35
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Daca i s-a facut Mirungere, asta este exact dovada ca la Lutherani nu exista Har Mintuitor in "tainele" savirsite de ei. Darul Duhului Sfint se capata prin Mirungere (sau punerea miinilor). Cred ca n-ar fi rau sa mai citesti la catehism putin...
Ce judecata interesanta! Deci din faptul ca a fost considerat Botezul valid, tu tragi concluzia ca nu au har mantuitor, fara sa accepti de fapt ca botezul a fost valid.

De ce nu ai curaj sa zici in fata: dupa parerea mea, Sfanta lui Hristos nu a primit botezul valid.

N-ar fi rau sa pui mana pe un catehism, impreuna cu un manual de dogmatica.
Vechi 25.02.2010, 17:15:54
albertini0
Guest

Implicit

In completarea celor scrise de sora Antoniap:

ÎNCHISOARE PENTRU LUMINĂ?!

Iată ce citim, despre prigonirea monahilor de la Afântul Munte, chiar de către un alt vlădică ortodox, dar predat, pe calapodul de faptă al vlădicii Daniel, de la București… – e vorba de ortodoxul ierarh, prigonitor de frați întru Hristos… – e vorba de un apropiat al lui Daniel, Patriarhul Constantinopolului, BARTOLOMEU I:

“ABUZURI SI VIOLENTA FATA DE MANSTIREA ESPHIGMENOU

Manastirea Esfigmenu este cea mai mare manastire din Sfantul Munte, cu o vechime de peste o mie de ani. Aici s-au nevoit mari sfinti ca Sfantul Antonie (intemeiatorul monahismului rus), Sfantul Grigorie Palama (care a fost si staret al acestei manastiri) si Sfantul Antipa de la Calapodesti (singurul roman praznuit de intreaga ortodoxie). Dar iata ca datorita opozitiei acestei manastiri fata de politica ecumenista a Patriarhului de Constantinopol, Bartolomeu, calugarii de aici sunt sechestrati in propria manastire de ani de zile, fiind lipsiti de alimente si medicamente, uneori batuti de fortele de ordine sau de oamenii Patriarhului Bartolomeu. Un atac de acest gen a avut loc chiar in Postul Craciunului cand un grup de calugari fideli patriarhlui ecumenic au atacat cativa parinti din aceasta manastire, provocandu-le rani grave, fiind la un pas de moarte. Prin acest act huliganic tolerat, daca nu chiar initiat de Patriarhul Bartolomeu, un apropiat al IPS Daniel, avem inca o dovada asupra “democratiei” contemporane si a grijii pe care patriarhul ecumenic o afiseaza fata de supusii sai. Mai mult, cu ajutorul politicului – a guvernului grec, care nu are nici un drept asupra Sfantului Munte, mai ales in ce priveste disputa religioasa – patriarhul Bartolomeu a creat o replica fidela a manastirii Esfigmenou, pentru a redirectiona corespondenta si pentru a dezinforma opinia publica cu privire la adevarata manastire Esfigmenou. Lucruri ingrozitoare, violenta, incalcarea unor drepturi fundamentale, manipulare, dezinformare, de toate acestea este responsabil patriarhul Bartolomeu. Observand cum stau lucrurile la nivel inalt, nu ne mai miram de controlul pe care doreste sa-l instaureze cat de curand IPS Daniel si la noi. Fereasca Dumnezeu s-ajunga patriarh! Si mai fereasca Dumnezeu s-ajunga – si mai rau – Patriarh de Constantinopol. Doamne apara si pazeste!

[va urma]

Last edited by albertini0; 25.02.2010 at 17:20:54.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
adevar sau superstitie?! ovidiu.mihai05 Generalitati 4 07.10.2011 07:48:54
Potopul- mit sau adevar? Zarathustra_revenind Generalitati 47 20.06.2010 12:54:55
Exista mantuire, exista vindecare! iosif Pocainta 3 07.02.2007 13:48:29