![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
sau de ce nu se tem ca si banii ,care trec prin atatea maini ar reprezenta un pericol
Normele de igiena la bani sunt respectate? Banii nu pot transmite nici un virus? |
|
|||
|
|||
![]()
Ei, banii nu ii luam in gura si nu ii sarutam.. eu cel putin nu!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Argumentul ca pentru o buna igiena este recomandata lingurita de unica folosinta sau ca icoanele nu ar trebui sarutate, ascunde o suspiciune in ceea ce priveste lucrarea tamaduitoare si sfintitoare a lui Dumnezeu prin Sfintele Taine si prin sfintele icoane. Fie Cinstitele Tainele sunt reduse la simboluri- am vin si paine in potir, nu Sange si Trup care nu se intineaza prin atingerea noastra cu nevrednicie, fie icoanele sunt niste tablouri religioase ci nu medii prin care ni se revarsa harul dumnezeiesc (in ortodoxie icoana are si o functie harismatica).
Last edited by georgeval; 18.03.2010 at 14:04:18. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Aceasta tine de pedagogia lui Dumnezeu. ca si in cazul fiului lunatic-era aruncat in foc din pruncie, sau orbul din nastere. Daca vom cauta raspunsuri ca Apostolii: "Cine a pacatuit????" sa ne multumim cu raspunsul Mantuitorului- s-a nascut asa, ca prin el sa se slaveasca Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu sa demonstrat ca decesul s-a datorat botezului .
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei bine, nu inteleg de ce atata tevatura pe acest subiect pro sau contra unei credinte care are in vedere Sf. Impartasanie si lingurita acesteia folosita de toata lumea. Sa fim seriosi, poate-i este omului scarba sa savureze balele atator persoane, fie ele si scaldate in Sf. Impartasanie. Mai bine s-ar gasi solutii mai bune, decat sa ajunga omul sa verse totul, caci, pare a fi mai mare pacatul regurgitarii de Sfinte Taine. Cand te gandesti ca multe dintre persoanele care se impartasesc sunt batrane care nu se spala pe dinti cu anii, cunosc multe cazuri in care nu poti sta nici la jumatate de metru de acestea cand vorbesc, dar sa le mai si gusti balele...Hai ca m-am exprimat mai pe intelesul celui care a prezentat o dilema in acest sens, iar acesta stie mai bine cum sta situatia. Ce daca este preot, este si om si are simturi la fel ca noi...pe mine ma i-a deja de la stomac, numai cat ma gandesc, desi, in situatia mea in care nu m-am impartsasit de zece ani de zile, cred ca acest amanunt nu ar reprezenta un impediment, ar fi cel mai minor... Oricum, mi se pare mult mai igienica metoda catolicilor . Si totusi, cum ramane cu ceea ce am amintit mai sus, respectiv, cu stergerea linguritei la fiecare folosire cu un material textil special atasat potirului ? Desi, astfel nu te poti absolvi de contaminare daca aceasta exista, dar, macar nu se mai aduna resturi din saliva altora...
|
||||
|
||||
![]()
Pai tocmai asta am anticipat din intrebarea ta. Sau as incerca sa o reformulez: De ce a murit acel copil? Din cauza cui?
|
|
||||
|
||||
![]()
NUUUUUUUUU???????????
Dar de ce a murit???????? |
![]() |
Tags |
impartasire, lingurita |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ispitele incepatorului sau Impartasire cu nevrednicie? | skicolour | Impartasania (Taina Euharistiei) | 1 | 11.05.2011 21:46:58 |
impartasire bebelus | ginabadea | Impartasania (Taina Euharistiei) | 11 | 21.02.2011 18:53:29 |
Deasa Impartasire | NECTARIE | Impartasania (Taina Euharistiei) | 2 | 18.01.2011 15:46:52 |
Postul fara impartasire | gavriil | Postul | 23 | 29.11.2009 19:54:37 |
|