Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.04.2010, 13:31:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ben_gal Vezi mesajul
Dar cu delicatete.
De altfel nu te teme. Talmudul acela a fost terminat pe la anul 400 e.n. si ma cam mir ca ne ph... capul cu prostii.
Simpatic uneori
Sigur nu trebuie sa ne temem? Nu exprima cumva un trend actual?

Intreb si eu asa..pentru ca evreii pe care am avut ocazia sa-i cunosc (si n-a fost chiar putini) sunt foarte cordiali la prima vedere.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 13:32:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Dupa Holocaust multi evrei s-au departat de religie.
Exista un paralelism intre jerfirea Lui Yeshua si jertfirea evreilor in Holocaust si pina in acest moment nu m-am gindit la aceasta chestiune in felul in care o fac acum. Poate ca astfel Dumnezeu a vrut sa ne convinga sa ne facem in sfirsit tara si sa nu ne mai plimbam hai-hui prin tara altuia.
Bun, am inteles cum ati interpretat treaba cu "Holocaustul".
Dar treaba cu distrugerea templului cum o interpretati?

Adica tot eroismul ala in numele Creatorului..si Dumnezeu a inteles gresit gestul?
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 14:53:16
ben_gal
Guest

Implicit Yeshua a stiut ca va invia [?!]

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Bun, am inteles cum ati interpretat treaba cu "Holocaustul".
Dar treaba cu distrugerea templului cum o interpretati?

Adica tot eroismul ala in numele Creatorului..si Dumnezeu a inteles gresit gestul?
Ai ridicat o chestiune interesanta.
Hai sa intreb ceva:
Oare mereu cind procedam asa cum trebuie putem spera ca Dumnezeu va fi in spatele nostru? Spus mai simplu:
Daca sar in rau sa salvez pe cineva de la inec, insa nu stiu sa inot - oare din nori va iesi un brat salvator?
Evreii s-au rasculat impotriva Romei caci nu li se permitea religia.
Asa a fost cu Macabeii si cu Bar Kohba. Toti astia au pierit.
Daca as stii ca voi fi salvat ce eroism mai e acolo? Ce drept de recompensa divina am mai avea?

Si apropo: citesc ca Yeshua a stiut ca va invia.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 15:08:55
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Ce este scris in Talmudul Babilonean despre Yeshua? Puteti sa-mi spuneti?
Ca a avut o nastere naturala [nici macar barza nu era acolo], insa in afara casatoriei doamnei, mama sa.
Drept e ca numele "Yeshua" e f. raspindit la evrei si sunt sanse anumite [mai putin de 1%] ca e vb. de un altul.

Dar asta nu ne intereseaza pe noi, caci la evrei cineva este bastard doar din legatura dintre frate si sora, sau a unui cohen cu o vaduva.

In rest, daca cerul nu cade peste noi, e foarte bine si chiar sanatos.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 17:33:21
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Ce este scris in Talmudul Babilonean despre Yeshua? Puteti sa-mi spuneti?
....sau, mai degrab' vorbim despre cele 4 dovezi pentru Mesia aflate si in Talmudul Babilonian care prezinta intamplari din cei 40 de ani inaintea distrugerii Templului .... (?)
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 17:48:28
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
....sau, mai degrab' vorbim despre cele 4 dovezi pentru Mesia aflate si in Talmudul Babilonian care prezinta intamplari din cei 40 de ani inaintea distrugerii Templului .... (?)
Nu mi-as pune multe sperante ca ceea ce scrie acolo ar putea constitui dovezi POZITIVE in favoarea lui Yeshua.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 18:25:38
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Ca a avut o nastere naturala [nici macar barza nu era acolo], insa in afara casatoriei doamnei, mama sa.
Drept e ca numele "Yeshua" e f. raspindit la evrei si sunt sanse anumite [mai putin de 1%] ca e vb. de un altul.

Dar asta nu ne intereseaza pe noi, caci la evrei cineva este bastard doar din legatura dintre frate si sora, sau a unui cohen cu o vaduva.

In rest, daca cerul nu cade peste noi, e foarte bine si chiar sanatos.
Nu stiu daca se cade sa pun aceasta intrebare aici, dar de ce mirele in Cantarea Cantarilor se adreseaza cu: "Sora mea, mireaso"? Ce vrea sa spuna prin: " sora mea"?
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 20:58:16
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
.
Unii dintre evrei ne-au zis ca mama sa a fost fecioara ,si ca copilul s-a zamislit pe cale supranaturala ,prin Duhul lui Dumnezeu . Macar acestia au lasat scris aceasta .Voi pe ce va bazati cand ii contraziceti?Aveti marturii scrise din aceea epoca.De unde stiti ca nu e adevarat? Nu se poate sti nici ca a fost adevarat dar nici ca nu a fost adevarat.De ce sunteti asa siguri ca acei evrei care au scris ca Iisus s-a nascut pe cale supranaturala,au mintit?
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 21:16:39
ben_gal
Guest

Implicit bortzoseala si feciorlicul nu merg impreuna.

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Unii dintre evrei ne-au zis ca mama sa a fost fecioara ,si ca copilul s-a zamislit pe cale supranaturala ,prin Duhul lui Dumnezeu . Macar acestia au lasat scris aceasta .Voi pe ce va bazati cand ii contraziceti?Aveti marturii scrise din aceea epoca.De unde stiti ca nu e adevarat? Nu se poate sti nici ca a fost adevarat dar nici ca nu a fost adevarat.De ce sunteti asa siguri ca acei evrei care au scris ca Iisus s-a nascut pe cale supranaturala,au mintit?
Hai sa spun asa:
Iustin, te anunt ca acum 2000 de ani un stramos al meu a zburat in luna si am acasa toata povestea scrisa de un lunatic.
Spune-mi!, te rog. Ai vreo dovada ca n-a fost asa?

Imi inchipui ca vei raspunde ca acum 2000 de ani nu se ajungea in luna si-ti voi spune ca acum, in zilele noastre, ca si acum 2000 de ani, femeia trebuia sa treaca prin patul unui barbat normal pentru a intra in situatia de bortzoasa.
bortzoseala si feciorlicul nu merg impreuna.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 21:32:31
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
Hai sa spun asa:
Iustin, te anunt ca acum 2000 de ani un stramos al meu a zburat in luna si am acasa toata povestea scrisa de un lunatic.
Spune-mi!, te rog. Ai vreo dovada ca n-a fost asa?

Imi inchipui ca vei raspunde ca acum 2000 de ani nu se ajungea in luna si-ti voi spune ca acum, in zilele noastre, ca si acum 2000 de ani, femeia trebuia sa treaca prin patul unui barbat normal pentru a intra in situatia de bortzoasa.
bortzoseala si feciorlicul nu merg impreuna.
De acord cu tine.Dar am o mare observatie ,mare de tot. Arata-mi scris ca acum 2000 de ani,un evreu a spus despre sine ca a zburat in luna .
De ce nu i-a venit nimanui prin minte sa vorbeasca despre nasterea dintr-o fecioara in atatea mii de ani ? De unde a venit aceasta ideee nastrusnica ?Cat de genial sa fi fost evreul care a inventat o asemenea minciuna?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rabbi Reveals Name of the Messiah: Yeshua (Iisus) Mihai36 Stiri, actualitati, anunturi 2 01.03.2012 04:54:44