Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Homosexualitatea
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.12.2010, 20:38:15
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Chiar daca voia saracul de el nu ar fi putut sa o faca. Moise se ridica deasupra clanului sau de salbatici , analfabeti si inculti numiti popor ales prin faptul ca a fost crescut la curtea faraonului si a apucat sa iasa cit de cit din tenebrele ignorantei, fiind expus la multe mistere ale egiptenilor inclusiv mituri pe care el le va adapta in noua linie religioasa pe care o va promova.

Daca ar fi stiut mai multe despre psihologia umana, ar fi vazut ca unii homosexuali sunt asa DIN NASTERE, adica, pe intelesul tau, ASA CUM I-A FACUT DUMNEZEU! si nu au cum sa schimbe acest lucru organic din fiinta lor. Am studiat in profunzime aceasta problema pentru ca am fost curios, si am primit confirmari, verificari si certitudini ca ASA ESTE!

Sa-i ceri unui homo din nastere sa se schimbe este ca si cum ti-as cere tie sa-ti lobotomizezi CREIERUL.

Deci omorirea "pacatosului" cu pietre si alte timpenii sunt rodul ignorantei de care SLAVA DOMNULUI AM SCAPAT!!! in ultimele secole!...iar doctrinele religioase nu mai sunt relevante ci doar ADEVARUL care reiese din cercetarea minutioasa(nu prin "inima" :))))) a datelor.

Cu inima este alta poveste, este si ea importanta insa nu cind vine vorba de invinuirea oamenilor, invinuire care-i izvorita din ura, dispret , isterie si fanatism....frate bun cu legionarismul si fascismul!

Problema homosexualitatii este astazi pusa in alti termeni pentru ca da, se cunosc mai multe; in antichitate insa era ceva rusinos-vezi ce spun Platon, Seneca...
Reply With Quote
Vechi 31.12.2010, 20:40:51
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Chiar daca voia saracul de el nu ar fi putut sa o faca. Moise se ridica deasupra clanului sau de salbatici , analfabeti si inculti numiti popor ales prin faptul ca a fost crescut la curtea faraonului si a apucat sa iasa cit de cit din tenebrele ignorantei, fiind expus la multe mistere ale egiptenilor inclusiv mituri pe care el le va adapta in noua linie religioasa pe care o va promova.

Daca ar fi stiut mai multe despre psihologia umana, ar fi vazut ca unii homosexuali sunt asa DIN NASTERE, adica, pe intelesul tau, ASA CUM I-A FACUT DUMNEZEU! si nu au cum sa schimbe acest lucru organic din fiinta lor. Am studiat in profunzime aceasta problema pentru ca am fost curios, si am primit confirmari, verificari si certitudini ca ASA ESTE!

Sa-i ceri unui homo din nastere sa se schimbe este ca si cum ti-as cere tie sa-ti lobotomizezi CREIERUL.

Deci omorirea "pacatosului" cu pietre si alte timpenii sunt rodul ignorantei de care SLAVA DOMNULUI AM SCAPAT!!! in ultimele secole!...iar doctrinele religioase nu mai sunt relevante ci doar ADEVARUL care reiese din cercetarea minutioasa(nu prin "inima" :))))) a datelor.

Cu inima este alta poveste, este si ea importanta insa nu cind vine vorba de invinuirea oamenilor, invinuire care-i izvorita din ura, dispret , isterie si fanatism....frate bun cu legionarismul si fascismul!
In primul paragraf nu faci decat sa parafrazezi ceea ce eu am spus in mai putine cuvinte. Restul nu are nicio legatura cu raspunsul pe care eu l-am dat; dar venind din partea ta nici nu ma mir.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2011, 14:51:20
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Pentru că erau niște dubii cu privire la versetele cu Sodoma, am să pun alt verset, chiar din Noul Testament, Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, cap. 1, care zice că homosexualitatea e păcat.

27. Asemenea și bărbații lăsând rânduiala cea după fire a părții femeiești, s-au aprins în pofta lor unii pentru alții, bărbați cu bărbați, săvârșind rușinea și luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.

Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 13:27:57
aseruu aseruu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.01.2011
Implicit

Dumnezeu se afla in detalii

Tot p'acolo haladuieste si Duca'sepepustii
Reply With Quote
Vechi 17.01.2011, 01:11:36
aseruu aseruu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.01.2011
Implicit

" Ci ratacind tot printre pulpi robuste , / Ologule , tu poti vedea cam multe /
Pe pomul vietii frunzele nesmulse / Ascunse steaguri , mandre si auguste "
Asa agraia Marin Sorescu in poesioara sa " Ologul si gradinile suspendate " . Nu stiu ce inteles adinc voia sa ne dezvaluie dar mie , pacatosul , imi face impresia ca intocmai asa se petrec lucrurile intr-un dia-log in contradictoriu . Facand abstractie de urmatorul vers in care ni se prezinta ologul tanjind dupa " zemoase , aparentele de cruste " din curtea celor diferiti de sine , cred ca ne putem opinti sa acceptam ca fiecare ( perfect din perspectiva proprie dar olog din perspectivele adverse ) , vede dedesubturile discutabile ale celuilalt ( celorlalti ) . Faptul ca o anumita opinie e mai lipicioasa si aduna mai multi partizani nu ii confera in mod automat si caracter de adevar obiectiv ( imi cer scuze pentru usorul pleonasm produs prin alaturarea acestor ultime doua cuvinte ) . Si macar pentru frumusetea paradoxului imi place sa cred ca opiniile sunt cu atat mai sonore cu cat sunt mai goale de continut . Dintre toate apucaturile omului , de departe cea mai absurda imi pare a fi pretentia ateului de a i se demonstra existenta lui Dumnezeu . Dar daca e absurd si arogant ateul cu astfel de pretentii , e descalificat teologul care nu-i satisface cererea cu asupra de masura caci sta scris : " Fiti prevazatori ca serpii si blanzi ca porumbeii " si daca tot pogorarati sfintenia pana in sala de judecata , voua , asazisilor initiati intru Domnul , va revine datoria sa rostiti o pledoarie fermecata care sa-L salveze pe Iisus de la a doua crucificare . Va ofer un pont : ateul disimulat si indiferent e adevaratul dusman al spiritului pentru ca el ia forma vasului in care l-a aruncat intamplarea si populeaza si turma dreptcredinciosilor cu falsele sale aparente cameleonice , sugerand prin lipsa lui de consistenta subrezenia intregului sistem . Insa ateul care cere lamuriri e pe jumatate castigat ; seamana cu acel om care se prezinta la paznicul portilor Legii . Isi va irosi el intreaga sa viata intr-o asteptare sterila , sau va intra contrazicand povestea ? Eu pariez ca va lua taurul de coarne si in zori se va arunca in sulite purtand solia noastra catre numai el stie cine . Spuneam ca ateul care solicita demon-stratia existentei lui Dumnezeu e absurd pentru ca Dumnezeu nu poate fi exprimat in cuvinte cum nu poate fi cuvantata dimensiunea a 4-a ( dimensiunea inexprimabila care este totusi cea mai apropiata de senzatiile si intuitia noastra ) . Dar Dumnezeu a creat toate dimensiunile si prin urmare le subsumeaza folosindu-se de ele ca de niste unelte . Sa presupunem ca un hipersuperprofesor cu o putere de intelegere de un miliard de einsteni pe secunda , ar descoperi ecuatia care sa-L cuprinda in intregime pe Dumnezeu . Cat de arogant poate fi un cetatean , despre care nu s-a auzit ca ar fi presedintele inteleptilor , sa pretinda ca ar pricepe oaresce din amintita ecuatie ? De buna seama ca o asa ecuatiune nice nu poate exista fie si numai pentru ca trebuind sa cuprinda exteriorul sau mai bine zis hiperexteriorul divinitatii s-ar afla in inexistent fara numai daca exteriorul acelor multidimensiuni ar fi un fel de hiperinterioare . Pentru ca intelegerea matematica nu-i cu putinta , ne ramane speranta intelegerii din textul biblic in care Dumnezeu se recomanda ca fiind Cel ce este , prin urmare , vasta realitate pe care insa daca o demontam nu descoperim decat niste chestii mici care se invart intr-una si care pot clatina si credinta unora cu mintea zdravana . Numai ca cele mai mici chestii inca nu s-au descoperit si deci fanii acestui serial raman in asteptare . In final as dori sa-mi exprim umila parere despre ce cred eu ca e normal in sexualitate . Daca exista malformatii congenitale , si precum se stie exista , in mod sigur exista si defecte de orientare sexuala native . Si cum nu e drept sa persecutam un schiop din nastere n-ar trebui ostracizat nice homosexualul nativ. Dar aici medicul ar trebui sa stabileasca ce si cum iar societatea ar trebui sa-i compatimeasca si sa-i tolereze atat timp cat nu musca sau nu se prezinta drept modele de urmat pentru plozii inca nedefiniti sexual .
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 02:08:36
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aseruu Vezi mesajul
" Ci ratacind tot printre pulpi robuste , / Ologule , tu poti vedea cam multe /
Pe pomul vietii frunzele nesmulse / Ascunse steaguri , mandre si auguste "
Asa agraia Marin Sorescu in poesioara sa " Ologul si gradinile suspendate " . Nu stiu ce inteles adinc voia sa ne dezvaluie dar mie , pacatosul , imi face impresia ca intocmai asa se petrec lucrurile intr-un dia-log in contradictoriu . Facand abstractie de urmatorul vers in care ni se prezinta ologul tanjind dupa " zemoase , aparentele de cruste " din curtea celor diferiti de sine , cred ca ne putem opinti sa acceptam ca fiecare ( perfect din perspectiva proprie dar olog din perspectivele adverse ) , vede dedesubturile discutabile ale celuilalt ( celorlalti ) . Faptul ca o anumita opinie e mai lipicioasa si aduna mai multi partizani nu ii confera in mod automat si caracter de adevar obiectiv ( imi cer scuze pentru usorul pleonasm produs prin alaturarea acestor ultime doua cuvinte ) . Si macar pentru frumusetea paradoxului imi place sa cred ca opiniile sunt cu atat mai sonore cu cat sunt mai goale de continut . Dintre toate apucaturile omului , de departe cea mai absurda imi pare a fi pretentia ateului de a i se demonstra existenta lui Dumnezeu . Dar daca e absurd si arogant ateul cu astfel de pretentii , e descalificat teologul care nu-i satisface cererea cu asupra de masura caci sta scris : " Fiti prevazatori ca serpii si blanzi ca porumbeii " si daca tot pogorarati sfintenia pana in sala de judecata , voua , asazisilor initiati intru Domnul , va revine datoria sa rostiti o pledoarie fermecata care sa-L salveze pe Iisus de la a doua crucificare . Va ofer un pont : ateul disimulat si indiferent e adevaratul dusman al spiritului pentru ca el ia forma vasului in care l-a aruncat intamplarea si populeaza si turma dreptcredinciosilor cu falsele sale aparente cameleonice , sugerand prin lipsa lui de consistenta subrezenia intregului sistem . Insa ateul care cere lamuriri e pe jumatate castigat ; seamana cu acel om care se prezinta la paznicul portilor Legii . Isi va irosi el intreaga sa viata intr-o asteptare sterila , sau va intra contrazicand povestea ? Eu pariez ca va lua taurul de coarne si in zori se va arunca in sulite purtand solia noastra catre numai el stie cine . Spuneam ca ateul care solicita demon-stratia existentei lui Dumnezeu e absurd pentru ca Dumnezeu nu poate fi exprimat in cuvinte cum nu poate fi cuvantata dimensiunea a 4-a ( dimensiunea inexprimabila care este totusi cea mai apropiata de senzatiile si intuitia noastra ) . Dar Dumnezeu a creat toate dimensiunile si prin urmare le subsumeaza folosindu-se de ele ca de niste unelte . Sa presupunem ca un hipersuperprofesor cu o putere de intelegere de un miliard de einsteni pe secunda , ar descoperi ecuatia care sa-L cuprinda in intregime pe Dumnezeu . Cat de arogant poate fi un cetatean , despre care nu s-a auzit ca ar fi presedintele inteleptilor , sa pretinda ca ar pricepe oaresce din amintita ecuatie ? De buna seama ca o asa ecuatiune nice nu poate exista fie si numai pentru ca trebuind sa cuprinda exteriorul sau mai bine zis hiperexteriorul divinitatii s-ar afla in inexistent fara numai daca exteriorul acelor multidimensiuni ar fi un fel de hiperinterioare . Pentru ca intelegerea matematica nu-i cu putinta , ne ramane speranta intelegerii din textul biblic in care Dumnezeu se recomanda ca fiind Cel ce este , prin urmare , vasta realitate pe care insa daca o demontam nu descoperim decat niste chestii mici care se invart intr-una si care pot clatina si credinta unora cu mintea zdravana . Numai ca cele mai mici chestii inca nu s-au descoperit si deci fanii acestui serial raman in asteptare . In final as dori sa-mi exprim umila parere despre ce cred eu ca e normal in sexualitate . Daca exista malformatii congenitale , si precum se stie exista , in mod sigur exista si defecte de orientare sexuala native . Si cum nu e drept sa persecutam un schiop din nastere n-ar trebui ostracizat nice homosexualul nativ. Dar aici medicul ar trebui sa stabileasca ce si cum iar societatea ar trebui sa-i compatimeasca si sa-i tolereze atat timp cat nu musca sau nu se prezinta drept modele de urmat pentru plozii inca nedefiniti sexual .
nici-odata sa nu plingi la mormint strain,sau poate si tu esti unul dintre ei,in acest caz mormintul nu mai e strain ca e unul de al-tau. sti cum si-a luat apararea unul ce era 'homo'? zicea:datorita faptului ca Dumnezeu stia, ca el de va avea familie si copii, acestia [copiii]deveneau raufacatori si atuncea el sa nascut cu aceasta [boala ii spunea el]ca sa ,se intrerupa continuitatea si uite rezultatul: e plina lumea de raufacatori si homosexuali deci:Pica teoria sustinuta si cimentata de el.acesta-i 'degetul ascunzatoare'.
Reply With Quote
Vechi 06.02.2011, 20:45:50
paranormal paranormal is offline
Banned

Data înregistrării: 06.02.2011
Locație: Constanța
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru paranormal
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Homosexualitatea deriva din egoism, din neascultare de Dumnezeu, din fuga de responsabilitate din dorinta de a-L insela pana si pe Dumnezeu! Implica multa viclenie diavoleasca. Cei care cred ca s-au nascut asa au cazut deja intr-un soi de deznadejde insuflata de diavol pentru ca sa nu mai lupte cu ei insisi si sa nu se mai corecteze niciodata.
Îmi permit să afirm că acest lucru este neadevărat!
Dacă ați fi în locul unei astfel de persoane ați avea cu siguranță altă părere. Cunosc homosexuali care pentru ei credința și biserica este pe primul loc. Concluzia?
Oricum, DUMNEZEU NE IUBEȘTE ȘI NE ACCEPTĂ PE TOȚI AȘA CUM SUNTEM!
Dacă sufletul nostru este bun, atunci Dumnezeu este cu noi și nu contează cum și ce suntem!

Last edited by paranormal; 06.02.2011 at 23:24:19.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2011, 18:18:35
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de paranormal Vezi mesajul
Oricum, DUMNEZEU NE IUBEȘTE ȘI NE ACCEPTĂ PE TOȚI AȘA CUM SUNTEM!
Dacă sufletul nostru este bun, atunci Dumnezeu este cu noi și nu contează cum și ce suntem!
Asa e, Dumnezeu ne iubeste pe toti, dar conteaza " cum si ce suntem" pentru ca nu putem sluji la doi domni! Sa nu ne amagim!
Reply With Quote
Vechi 07.02.2011, 18:19:31
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de paranormal Vezi mesajul
nu contează cum și ce suntem!
Imi pare nespus de rau , dar asta-i mare inselare , o inselare venita de la draci , care-ti soptesc in minte tot felul de neadevaruri , precum si cel expus de tine ! Mult conteaza cum ne raportam fata de El si fata de Creatia Lui , iar tot ceea ce este impotriva firii , e pacat de moarte ! Te rog sa ma ierti , dar te amagesti singur , impreuna cu ajutorul celui amagitor !
Vechi 09.02.2011, 11:00:25
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Da, probabil totul vine de la " draci ", ce convenabil sa le atribuim lor culpa si vad, toata natura vietii aproape. ( o mare eroare, dupa parerea mea ).
Oare cate lucruri vin din educatie, cultura, dintr-o conformatie biologica, din influiente infantile, din experiente si situatii sociale atat de diverse si complexe ?
Cati, dar cati dintre noi cei " vrednici judecatori " am avut vre-odata o experienta homosexuala, atat trupeasca cat si sufleteasca - psihologica ?
Probabil nici unul, si atunci...." e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune ! ", vorba lui Eminovici.

Last edited by ory; 09.02.2011 at 11:07:30.
Reply With Quote
Răspunde