![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
stii foarte bine importanta Cuvantului, ca el poate inalta sau distruge oameni. Cred in Cuvantul care-i inalta si acel Cuvant e cu Dumnezeu si acel Cuvant e Dumnezeu. Last edited by maria-luisa; 21.01.2010 at 11:06:42. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unde vezi tu ca vorbesc de ratiune cu R mare, de "gata cu iubirea", de roboti? Intr-adevar, iubirea este o reactie chimica, dar numai asa cum temperatura este o miscare browniana. Nimeni nu va masura temperatura camerei luind pulsul fiecarei molecule din camera, vom folosi tot batrinul termometru! Iubirea este o invelitoare si un sum al unor stari care, luate fiecare in parte, sint niste simple (relativ) reactii chimice. Aceasta invelitoare este indeajuns de complexa incit sa dea impresia de sacru, si sa para pentru multi un sacrilegiu in a gindi o analiza seaca a acesteia. Desigur, toate astea ar putea fi luate drept gargara, daca nu ar fi intarite de dovezi experimentale. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E hulita de oamenii religiosi pentru ca, odata ce ai o abordare rationala asupra religiei, nu ramana mare lucru din religie. 2. Nimeni nu zice ca te-ai nascut din maimuta. Asta ai auzit/inteles tu, dar asta e deja alta problema. 3. Un om rational iubeste, se bucura si plange (atat de bucurie, cat si de necaz). Unde ai auzit tu ca o abordare rationala asupra vietii exclude sentimentele? 4. Sansele unui om rational sa devina "robot" sunt mult mai mici decat cele ale unui om religios. Tocmai pentru ca un om rational nu are invataturi "tabu", pe care le crede din oficiu. 5. Cred ca iti dai cu parerea despre ateism fara sa stii mare lucru despre el. Mai mult, ateismul nu are doctrine si dogme, deci e greu sa vorbesti despre ateism la modul general. 6. Iubirea are de a face destul de mult cu reactiile chimice din creier, si asta se stie. Asta nu inseamna ca nu ne bucuram de ea, sau nu actionam in numele ei. Mai mult, abordarea ta e ilogica. Te-ar intrista sa afli ca iubirea e doar chimie, deci iubirea nu poate doar chimie. Pentru ca te-ar intrista pe tine. Din pacate, universului ii pasa cam putin despre ce te-ar intrista pe tine sau pe mine.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
reactii chimice, dovezi experimentale, analiza, Ratiune, Eu, etc .... RO-BO-TI-ZA-RE, GLO-BA-LI-ZA-RE.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu sunt de acord cu stiinta care confectioneaza bombe atomice si arme, dar o repect pe cea care ii da omului posibilitatea de a trai mai bine. sunt sigura ca intelegi ceea ce vreau sa-ti spun acum. Last edited by maria-luisa; 21.01.2010 at 12:05:11. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2. experimental vorbind, asa zice darwin. bun, am inteles eu gresit, atunci noi cum am aparut? 3. pai iubirea ateica e lipsita de sentimente, este o iubirea bazata pe reactii chimice. sentimetele nu-s rationale. a plange de bucurie (sa le iei impreuna obligatoriu) e irational, poti doar sa plangi ca te lovesti si te doare, de ex. si poti sa te bucuri datorita reactiilor chimce cu care esti inzestart de natura (mooamaa ce mi-a iesit fraza asta ![]() 4. da, cand cineva iti spune ceva, creierul incepe: search.... .... .... ready: si apar site-rile ca pe google cu tot ce-i rational, noi avem invataturile "tabu" de la Dumnezeu, ateii de la Google. 5. te contrazic, nu-i greu deloc, ateismul este NIMIC. ops.... ai dreptate, e greu sa vorbesti despre nimic. si nici n-am fost buna la chimie, deci asta cu reactiile chimice, intradevar ma depaseste. 6. pai asta-i diferenta, Universului nu-i pasa de tine, dar lui Dumnezeu DA. Domnul sa te aiba in paza! ![]()
Inimă curată zidește intru mine, Dumnezeule și duh drept înnoiește întru cele dinlăuntru ale mele. Last edited by anaana71; 21.01.2010 at 13:38:48. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 21:52:20 |
Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 16.08.2010 23:01:34 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 22:51:32 |
ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 21:21:58 |
|