![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Unde sustine Biserica Ortodoxa spiritismul si unde neaga Biserica Ortodoxa invierea mortilor?
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Dvs. credeti in viata vesnica, fara inviere. Noi nu concepem, ca cineva sa moara si totusi sa traiasca. Credem ca cel mort va fi inviata si va avea viata vesnica. Asa ne invata, in repetate randuri chiar Domnul Iisus Hristos ("si, Eu il voi invia in ziua de apoi") Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"Caci nu vei lasa sufletul meu in locuinta mortilor." (Psalmul 16:10 - varianta Cornilescu) Este un psalm mesianic, care vorbeste despre invierea Domnului Iisus Hristos. Acest lucru este explicat foarte clar, de Sfantul Apostol Petru, in Fapte 2:25-36. "Despre invierea lui Iisus a proorocit si a vorbit el, cand a zis ca sufletul lui nu va fi lasat in locuinta mortilor" (Fapte 2:31) Deci, vorbim despre inviere nu despre nemurirea sufletului. Citat:
Citat:
"Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos, ca sa inete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire..."(2 Timotei 3:16) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
,,Prima judecata o incearca sufletul, ca unul care a fost si pricinuitorul tuturor faptelor. Dar el trebuie sa astepte si invierea trupului sau, pentru ca sa primeasca rasplata pentru ce a facut cu ajutorul trupului, care s-a supus poruncilor lui.,, Prima judecata e pe temeiul cuvantului.,, Și precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata,, (Evrei 9,27) 2. Și cele ce ai auzit de la mine, cu mulți martori de față, acestea le încredințează la oameni credincioși, care vor fi destoinici să învețe și pe alții. (2Tim 2,2) Asa s-a transmis invatatura Bisericii cu care voi nu aveti nici o legatura. 21. Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig. 22. Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu ce voi alege. 23. Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; 24. Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup. (Filipeni 2 Aici Sf Ap Pavel isi manifesta dorinta de a fi impreuna cu Hristos despartindu-se de trup ca de o haina sau cum il numeste Sf Ap Petru ,,cort,,: 13. Socotesc, dar, că este drept, câtă vreme sunt în acest cort, să vă țin treji, prin aducerea aminte, 14. Fiindcă știu că degrabă voi lepăda cortul acesta, precum mi-a arătat Domnul nostru Iisus Hristos. 15. Dar mă voi sili ca, și după plecarea mea, să vă amintiți necontenit de acestea,(II Petru 1,13) Iata si versetul de dinainte:15. Și fiindcă de mic copil cunoști Sfintele Scripturi, care pot să te înțelepțească spre mântuire, prin credința cea întru Hristos Iisus. (2Tim 3,15) Deci iata ca Scriptura doar poate sa intelepteasca spre mantuire, dar nu si sa mantuiasca.
Om rational este cel ce ingaduie sa fie indreptat. Iar cel ce nu ingaduie sa fie indreptat e neom caci s-a pogorat pe sine in randul dobitoacelor. (Sf. Antonie cel Mare) Last edited by Iustin32; 10.09.2009 at 16:07:20. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Apocalipsa 20.4-6 „si am văzut sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus și pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au primit semnul ei pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos mii de ani. Iar ceilalți morți nu înviază până ce nu se vor sfârși miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi. ”. Iată ce frumos definește Biblia învierea. Adică învierea este alipirea de sufletul conștient al decedatului a unui nou trup duhovnicesc, nu recrearea trupului odată cu sufletul cum sustine secta adventistă.
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Degeaba, daca nu credeti cum spune Sfanta Scriptura. Puneti viata vesnica inaintea invierii. Astfel, anulati insemnatatea invierii.
Noi credem ca vom fi inviati in ziua de apoi (promisiunea Domnului Iisus Hristos) si vom avea viata vesnica. Dvs. cum credeti? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
,,Prima judecata o incearca sufletul, ca unul care a fost si pricinuitorul tuturor faptelor. Dar el trebuie sa astepte si invierea trupului sau, pentru ca sa primeasca rasplata pentru ce a facut cu ajutorul trupului, care s-a supus poruncilor lui.,, Prima judecata e pe temeiul cuvantului.,, Și precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata,, (Evrei 9,27) 21. Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig. 22. Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu ce voi alege. 23. Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; 24. Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup. (Filipeni 2 Aici Sf Ap Pavel isi manifesta dorinta de a fi impreuna cu Hristos despartindu-se de trup ca de o haina sau cum il numeste Sf Ap Petru ,,cort,,: 13. Socotesc, dar, că este drept, câtă vreme sunt în acest cort, să vă țin treji, prin aducerea aminte, 14. Fiindcă știu că degrabă voi lepăda cortul acesta, precum mi-a arătat Domnul nostru Iisus Hristos. 15. Dar mă voi sili ca, și după plecarea mea, să vă amintiți necontenit de acestea,(II Petru 1,13)
|
|||
|
|||
![]()
Nu e greu sa spui lucrul acesta cu gura, insa in realitate sa crezi intr-o inviere incompleta sau secventiala si mai ales nelatimpul ei. Despre astfel de crestini spunea Sf.Apostol Pavel ca inainteaza tot mai mult in necinstirea lui Dumnezeu si ca s-au ratacit de la adevar
18. "Care au rătăcit de la adevăr, zicând că învierea s-a și petrecut, și răstoarnă credința unora." (2 Timotei 2) Daca spuneti ca la moartea omului incepe deja viata [sufletului] vesnica, impartasiti exact aceeasi erezie cu Imeneu si Filet. Si uite asa, in loc de "dreapta credinta". avem de-a face cu "ratacirea de la credinta". Ne batem in piept ca suntem ortho-docsi si-i condamnam pe altii ca sunt rataciti si sectanti! 17. "Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol!" (Apoc.3) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deut 18.22 "Dacă proorocul vorbește în numele Domnului, dar Cuvântul acela nu se va împlini și nu se va adeveri, atunci nu grăiește Domnul Cuvântul acela, ci-l grăiește proorocul din îndrăzneala lui; nu te teme de el". Ezechiel 13.3 "Așa grăiește Domnul Dumnezeu: Vai de proorocii cei mincinoși, care urmează duhul lor și nu văd nimic!" In plus de asta toata invatatura specific adventista e eretică: obligativitatea sabatului, a zeciuielii, interdictiile alimentare, disparitia sufletului odata cu trupul, inexistența iadului. La fel si aspectele comune cu celelalte secte (negarea preotiei crestine, a icoanelor, a marturisirii, a impartașitii cu trupul si sangele Mantuitorului etc). Iar cuvantul sectant, eretic (hairetikos) il foloseste si sfantul apostol Pavel in mai multe locuri a Scripturii, nu l-am invetat noi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 3 | 04.05.2010 21:29:27 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 1 | 04.05.2010 19:53:57 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:55:25 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:26:17 |
|