Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.09.2009, 21:21:35
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor
Dvs. sunteti sustinatorii filozofiei antice grecesti sau, ca o adaptare moderna, sustinatorii spiritismului. Ati ajuns sa credeti ca Domnul Iisus Hristos a stat de vorba cu fantoma lui Moise, in loc sa credeti ca Domnul poate invia pe oricine si nu sta de vorba cu mortii ci cu vii.
Iti faci secta de rusine pentru totdeauna in fata crestinilor ortodocsi care citesc ce scrii!!
Unde sustine Biserica Ortodoxa spiritismul si unde neaga Biserica Ortodoxa invierea mortilor?
Vechi 10.09.2009, 09:43:10
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca in toata istoria lumii, toate religiile au crezut in viata sufletului de dupa moarte numai pe voi v-a inselat atat de tare diavolul teolog care tot cu texte din Scriptura a vrut sa-L insele si pe Hristos, incat nici macar aceasta nadejde nu aveti, a vietii sufletului dupa moarte. Va plang .
Spuneti neadevaruri. Noi credem cu tarie in revenirea Domnului Iisus Hristos (doar suntem adventisti), invierea mortilor si viata vesnica.

Dvs. credeti in viata vesnica, fara inviere. Noi nu concepem, ca cineva sa moara si totusi sa traiasca. Credem ca cel mort va fi inviata si va avea viata vesnica. Asa ne invata, in repetate randuri chiar Domnul Iisus Hristos ("si, Eu il voi invia in ziua de apoi")

Citat:
De unde ai scos ca noi nu am crede in inviere cand noi marturisim la fiecare Sf Liturghie cand spunem Crezul: ,,...astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie. Amin!,,
Una este sa crezi cu adevarat, alta este sa repeti expresiile dintr-o slujba. Dvs. voiati sa demonstrati "nemurirea sufletului" chiar din versete care vorbesc despre inviere (veti vedea, chiar intr-un exemplu de mai jos). Si mai spuneti ca, "de unde am scos-o ca nu am crede in inviere". Ce rost mai are invierea pentru dvs., daca omul este nemuritor (adica sufletul constient, cu simtaminte trupesti, sentimente, ratiune, etc.)? Haideti sa vorbim despre inviere (poate deschideti dvs. o discutie). Cred ca nu ati mai fi asa de patimas in demonstratii.

Citat:
Chiar versetul postat de tine are doua parti ,,Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede in El, sa aiba viata vesnica,,, e una si alta e [b],,si Eu il voi invia in ziua de apoi". Ce viata vesnica mai e aia cand omul moare cu tot cu suflet pentru mii de ani in cazul Apostolilor si crestinilor de acum 2000 de ani, iar sufletul ii dispare dupa cum spuneti ratacitii de voi???!
Domnul Iisus Hristos ne vorbeste despre viata vesnica pe care o vom avea dupa ce vom fi inviati. Pentru dvs., spusele Domnului Iisus Hristos nu au nici un inteles, sau va incurca. Intelegeti totul pe dos si faceti din invierea pe care ne-o va da Domnul, un simplu formalism (ca oricum, noi suntem nemuritori).

Citat:
Plus de asta versetele postate de tine sunt din Vechiul Testament in care nu s-a cristalizat o invatatura temeinica despre viata sufletului dupa moarte
Interesanta afirmatie. Dumnezeu vorbeste, in Vechiul Testament, prin proorocii Sai, iar noi punem la indoiala Cuvantul Domnului. "Dupa ce a vorbit in vechime parintilor nostri prin prooroci, in multe randuri si in multe chipuri, Dumnezeu..."(Evrei 1:1)

Citat:

16. Dar Dumnezeu va izbăvi sufletul meu din mâna iadului, când mă va apuca. (Ps. 48,16)
Termenul corect, in traducerea psalmului este "locuinta mortilor", nu iad (care presupune o pedeapsa). Ca sa intelegeti corect acest psalm, am sa va mai dau unul , aproape identic, scris de David si explicat de Sfantul Apostol Petru.

"Caci nu vei lasa sufletul meu in locuinta mortilor." (Psalmul 16:10 - varianta Cornilescu)
Este un psalm mesianic, care vorbeste despre invierea Domnului Iisus Hristos. Acest lucru este explicat foarte clar, de Sfantul Apostol Petru, in Fapte 2:25-36. "Despre invierea lui Iisus a proorocit si a vorbit el, cand a zis ca sufletul lui nu va fi lasat in locuinta mortilor" (Fapte 2:31) Deci, vorbim despre inviere nu despre nemurirea sufletului.

Citat:

6. Domnul omoară și învie; El coboară la locuința morților și iarăși scoate.
(I Regi 2,6)
Nu mai comentez aceste verset. Tot despre inviere se vorbeste (nu despre nemurirea sufletului).

Citat:
Daca in VT duhul intelepciunii se transmitea prin punerea mainilor, pastrandu-se invatatura nealterata, la fel s-a intamplat si in NT, numai voi nu credeti in inselarea voastra.
Eu am gasit un alt mod de a primi intelepciune. Il spune chiar Cuvantul Domnului:
"Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos, ca sa inete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire..."(2 Timotei 3:16)
Vechi 10.09.2009, 16:01:55
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
Dvs. credeti in viata vesnica, fara inviere. Noi nu concepem, ca cineva sa moara si totusi sa traiasca. Credem ca cel mort va fi inviata si va avea viata vesnica. Asa ne invata, in repetate randuri chiar Domnul Iisus Hristos ("si, Eu il voi invia in ziua de apoi")
Noi credem in amandoua si in viata vesnica si in inviere. Scriitorul bisericesc Tertulian spune inainte de anul 220 cand a trecut la Domnul:
,,Prima judecata o incearca sufletul, ca unul care a fost si pricinuitorul tuturor faptelor. Dar el trebuie sa astepte si invierea trupului sau, pentru ca sa primeasca rasplata pentru ce a facut cu ajutorul trupului, care s-a supus poruncilor lui.,,
Prima judecata e pe temeiul cuvantului.,, Și precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata,, (Evrei 9,27)

2. Și cele ce ai auzit de la mine, cu mulți martori de față, acestea le încredințează la oameni credincioși, care vor fi destoinici să învețe și pe alții. (2Tim 2,2) Asa s-a transmis invatatura Bisericii cu care voi nu aveti nici o legatura.

21. Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig. 22. Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu ce voi alege. 23. Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; 24. Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup. (Filipeni 2

Aici Sf Ap Pavel isi manifesta dorinta de a fi impreuna cu Hristos despartindu-se de trup ca de o haina sau cum il numeste Sf Ap Petru ,,cort,,:
13. Socotesc, dar, că este drept, câtă vreme sunt în acest cort, să vă țin treji, prin aducerea aminte, 14. Fiindcă știu că degrabă voi lepăda cortul acesta, precum mi-a arătat Domnul nostru Iisus Hristos. 15. Dar mă voi sili ca, și după plecarea mea, să vă amintiți necontenit de acestea,(II Petru 1,13)

Iata si versetul de dinainte:15. Și fiindcă de mic copil cunoști Sfintele Scripturi, care pot să te înțelepțească spre mântuire, prin credința cea întru Hristos Iisus. (2Tim 3,15) Deci iata ca Scriptura doar poate sa intelepteasca spre mantuire, dar nu si sa mantuiasca.

Last edited by Iustin32; 10.09.2009 at 16:07:20.
Vechi 10.09.2009, 21:24:11
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor
Spuneti neadevaruri. Noi credem cu tarie in revenirea Domnului Iisus Hristos (doar suntem adventisti), invierea mortilor si viata vesnica.
Dvs. credeti in viata vesnica, fara inviere.
De unde ati scos minciunelele astea d-le Condor? Adica ne inveti d-ta ce credem noi?

Apocalipsa 20.4-6 „si am văzut sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus și pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au primit semnul ei pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos mii de ani. Iar ceilalți morți nu înviază până ce nu se vor sfârși miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi. ”.
Iată ce frumos definește Biblia învierea. Adică învierea este alipirea de sufletul conștient al decedatului a unui nou trup duhovnicesc, nu recrearea trupului odată cu sufletul cum sustine secta adventistă.
Vechi 10.09.2009, 22:48:31
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Implicit

• A cercetat lucrurile atat de bine, ca stie ce gandeste un ortodox chiar inainte ca el sa gandeasca .

• Poate a facut o proorocire la ce vor crede ortodocsii pe viitor, iar daca nu se implineste se va scuza ca nu a vazut de mana lui Dumnezeu, sau i-a vb in limba straina . ( prietenii stiu de ce )

• Si cand te gandesti ca oameni rationali cred prostiile cu mana si cu limba straina.
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Vechi 11.09.2009, 09:59:55
condor
Guest

Implicit

Citat:
Noi credem in amandoua si in viata vesnica si in inviere.
Degeaba, daca nu credeti cum spune Sfanta Scriptura. Puneti viata vesnica inaintea invierii. Astfel, anulati insemnatatea invierii.

Noi credem ca vom fi inviati in ziua de apoi (promisiunea Domnului Iisus Hristos) si vom avea viata vesnica. Dvs. cum credeti?
Vechi 12.09.2009, 01:09:41
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
Degeaba, daca nu credeti cum spune Sfanta Scriptura. Puneti viata vesnica inaintea invierii. Astfel, anulati insemnatatea invierii.

Noi credem ca vom fi inviati in ziua de apoi (promisiunea Domnului Iisus Hristos) si vom avea viata vesnica. Dvs. cum credeti?
Noi credem in amandoua si in viata vesnica si in inviere. Scriitorul bisericesc Tertulian spune inainte de anul 220 cand a trecut la Domnul:
,,Prima judecata o incearca sufletul, ca unul care a fost si pricinuitorul tuturor faptelor. Dar el trebuie sa astepte si invierea trupului sau, pentru ca sa primeasca rasplata pentru ce a facut cu ajutorul trupului, care s-a supus poruncilor lui.,,
Prima judecata e pe temeiul cuvantului.,, Și precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata,, (Evrei 9,27)

21. Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig. 22. Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu ce voi alege. 23. Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; 24. Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup. (Filipeni 2

Aici Sf Ap Pavel isi manifesta dorinta de a fi impreuna cu Hristos despartindu-se de trup ca de o haina sau cum il numeste Sf Ap Petru ,,cort,,:
13. Socotesc, dar, că este drept, câtă vreme sunt în acest cort, să vă țin treji, prin aducerea aminte, 14. Fiindcă știu că degrabă voi lepăda cortul acesta, precum mi-a arătat Domnul nostru Iisus Hristos. 15. Dar mă voi sili ca, și după plecarea mea, să vă amintiți necontenit de acestea,(II Petru 1,13)
Vechi 12.09.2009, 14:26:31
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Noi credem in amandoua si in viata vesnica si in inviere.
Nu e greu sa spui lucrul acesta cu gura, insa in realitate sa crezi intr-o inviere incompleta sau secventiala si mai ales nelatimpul ei. Despre astfel de crestini spunea Sf.Apostol Pavel ca inainteaza tot mai mult in necinstirea lui Dumnezeu si ca s-au ratacit de la adevar

18. "Care au rătăcit de la adevăr, zicând că învierea s-a și petrecut, și răstoarnă credința unora." (2 Timotei 2)

Daca spuneti ca la moartea omului incepe deja viata [sufletului] vesnica, impartasiti exact aceeasi erezie cu Imeneu si Filet.

Si uite asa, in loc de "dreapta credinta". avem de-a face cu "ratacirea de la credinta". Ne batem in piept ca suntem ortho-docsi si-i condamnam pe altii ca sunt rataciti si sectanti!

17. "Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol!" (Apoc.3)
Vechi 12.09.2009, 14:44:07
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Si uite asa, in loc de "dreapta credinta". avem de-a face cu "ratacirea de la credinta". Ne batem in piept ca suntem ortho-docsi si-i condamnam pe altii ca sunt rataciti si sectanti!
Nu noi îi numim asa. Intreaga istorie a adventismului e fondata pe minciuna si profetii false:
Deut 18.22 "Dacă proorocul vorbește în numele Domnului, dar Cuvântul acela nu se va împlini și nu se va adeveri, atunci nu grăiește Domnul Cuvântul acela, ci-l grăiește proorocul din îndrăzneala lui; nu te teme de el".
Ezechiel 13.3 "Așa grăiește Domnul Dumnezeu: Vai de proorocii cei mincinoși, care urmează duhul lor și nu văd nimic!"

In plus de asta toata invatatura specific adventista e eretică:
obligativitatea sabatului, a zeciuielii, interdictiile alimentare, disparitia sufletului odata cu trupul, inexistența iadului.
La fel si aspectele comune cu celelalte secte (negarea preotiei crestine, a icoanelor, a marturisirii, a impartașitii cu trupul si sangele Mantuitorului etc).
Iar cuvantul sectant, eretic (hairetikos) il foloseste si sfantul apostol Pavel in mai multe locuri a Scripturii, nu l-am invetat noi.
Vechi 12.09.2009, 14:47:51
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Nu noi îi numim asa. Intreaga istorie a adventismului e fondata pe minciuna si profetii false:
Deut 18.22 "Dacă proorocul vorbește în numele Domnului, dar Cuvântul acela nu se va împlini și nu se va adeveri, atunci nu grăiește Domnul Cuvântul acela, ci-l grăiește proorocul din îndrăzneala lui; nu te teme de el".
Ezechiel 13.3 "Așa grăiește Domnul Dumnezeu: Vai de proorocii cei mincinoși, care urmează duhul lor și nu văd nimic!"

In plus de asta toata invatatura specific adventista e eretică:
obligativitatea sabatului, a zeciuielii, interdictiile alimentare, disparitia sufletului odata cu trupul, inexistența iadului.
La fel si aspectele comune cu celelalte secte (negarea preotiei crestine, a icoanelor, a marturisirii, a impartașitii cu trupul si sangele Mantuitorului etc).
Iar cuvantul sectant, eretic (hairetikos) il foloseste si sfantul apostol Pavel in mai multe locuri a Scripturii, nu l-am invetat noi.
Stiu ca nu l-ati inventat. Ati inventat doar acuzatiile de erezie impotriva celor ce se straduiesc sa vietuiasca conform standardelor biblice. Si ati amintit exact acele standarde pe care le negati, desi ele exista in Scriptura, nu le puteti sterge de acolo.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17