![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai dar nu-i ok nici raspunsul lui. Ma rog...bine ca au fost romanii la toate sinoadele. :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta e alta discutie, eu m-am referit la afirmatia cu primul mileniu. Ce importanta are ca rusii nu au foat atunci la sinoade pentru ca nu erau ortodocsi? Sunt acum, chiar peste jumatate din ortodocsi. Daca peste cativa ani un miliard de chinezi de convertesc la ortodoxie sunt la fel de ortodocsi ca oricine, chiar daca sute de ani n-au fost ortodocsi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cât despre prezența troparul Ceasului al III-lea în epicleză, Părintele Pruteanu explică destul de clar: http://www.teologie.net/data/carte/P...nterpolare.pdf
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine, eu vorbesc colorat, ca de obicei, dar tot ca de obicei sint realist. Nu e mai putin adevarat ca pr. Necula nu imi inspira incredere: imi evoca, prin tot ce spune si ce face, acei clerici catolici din generatia soixanthuitarda de care vorbea Mihnea mai demult, si nu prea apreciativ (si pe buna dreptate), si care sint niste entuziasti inselati ai ecumenismului pina la flirtarea primejdioasa cu sincretismul, de dragul dubioasei paci interconfesionale. Vorbind serios acum, in afara figurilor mele de stil picaresti, parintele Constantin Necula e prea modernist si aggiornat pentru gustul meu. E genul care nu ar avea qualms la o eventuala decizie, mai mult sau mai putin panortodoxa, de scoatere, sa zicem, a obligativitatii reverendei.
Don't think of yourself as an ugly person. Think of yourself as a beautiful monkey. Last edited by suslik; 24.02.2017 at 23:17:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Un parinte pe gustul meu (si al multor altora) este parintele Pruteanu insusi, sau alti parinti ce activeaza pe forumul sfintiei sale.
Deasemenea, parintele Dragos Bahrim, sau pr. Ica Jr. Astia sint sacerdoti pe bune, adica nu se dau in stamba, la modul politic ca Necula sau schismatoid ca Vulcanescu.
|
|||
|
|||
![]()
Păi nu, Necula nu e episcop, nu vezi că nu se bagă peste...el te trimite la episcopul locului și el să te lămurească. Deși nu este adeptul căsătoriilor mixte, nu face el reguli pentru cei din diaspora, deși regula ar trebui să fie aceeași pentru toți ortodocșii. Dacă canonul ăla există, nu văd de ce mai e nevoie de alte lămuriri.
Last edited by simpllu; 24.02.2017 at 23:06:30. |
|